Сеул: Малко вероятно е Ким Чен Ун да подготвя дъщеря си за наследница

Лидерът е все още сравнително млад , а обществото е патриархално
16 фев 2023 21:15, Елка Василева
24
Сеул: Малко вероятно е Ким Чен Ун да подготвя дъщеря си за наследница
Снимка: архив, БГНЕС

Все още е прекалено рано да се каже дали наскоро представената в обществото дъщеря на севернокорейския лидер Ким Чен Ун е подготвяна за негов наследник, предаде Асошиейтед прес, като се позова на Южна Корея.

Спекулациите относно около 10-годишната дъщеря на Ким - Ким Джу Е, се засилиха, откакто тя присъства с баща си на наскоро провелия се в Пхенян мащабен военен парад. Нейният образ заедно с този на баща ѝ ще се появи и на пощенски марки, които скоро ще бъдат пуснати в обръщение, отбелязва агенцията.

Още по темата
По време на среща на парламентарна комисия в Сеул министърът на националното обединение Гуон Йонсе – най-високопоставеният представител на южнокорейските власти, който отговаря за Северна Корея, постави под въпрос мнението, че Ким Джу Е е подготвяна за бъдещ севернокорейски лидер. Гуон се обоснова с това, че Ким Чен Ун, който навърши 39 години миналия месец, все още е сравнително млад и че в Северна Корея властовата йерархия е доминирана от мъже.

"Според някои (нейните публични появи) целят да се заговори, че може да настъпи промяна в предаването на властта по наследство, но имайки предвид възрастта на Кин Чен Ун и това, че обществото в Северна Корея е много по-патриархално от нашето, без отговор остават много въпроси дали наистина е правилно в сегашния момент Северна Корея да има за свой лидер жена (подготвена) да наследи властта", каза Гуон пред депутати.

Многократните публични появи на момичето през последните месеци най-вероятно целят да привлекат подкрепа за семейството на Ким и да подготвят обществото за промяна в династичното наследяване, добави той.

Южнокорейските медии спекулират, че Ким Чен Ун има и син, който е по-голям от Ким Джу Е, както и най-вероятно още една дъщеря, но Гуон каза, че единствено за Ким Джу Е е официално потвърдено, че е дъщеря на севернокорейския лидер.

Северна Корея показа Ким Джу Е през ноември миналата година, като съобщи, че тя е наблюдавала с баща си изпитания на междуконтинентални балистични ракети. Оттогава тя имаше още четири публични появи, като една от тях беше на военния парад миналата седмица, припомня АП.

Името Джу Е съвпада с това, с което бившата баскетболна звезда от Ен Би Ей Денис Родман се е обръщал към дъщерята на Ким, която е виждал и е държал на ръце като малка по време на посещението си в Пхенян през 2013 г. Родман каза за британския в. "Гардиън", че е изкарал приятно с Ким Чен Ун и със семейството му край морето и че Ким се грижи добре за дъщеря си.

От основаването на Северна Корея през 1948 г. властта се е унаследявала от мъжете в династията Ким. Външни проучвания показват, че само малка част от високопоставените представители на севернокорейските власти са жени, сред които са Ким Йо Чен - сестрата на Ким Чен Ун, и външната министърка Чхое Сон Хуи. Преди Ким Чен Ун да поеме властта през 2011 г. баща му Ким Чен Ир управлява страната в продължение на 17 години, а преди него баща му и основател на държавата, Ким Ир Сен, беше на власт 46 години.

"Прекалено рано е да се предполага, че (Ким Джу Е) ще бъде негова наследничка, защото в Северна Корея синът винаги е престолонаследник", каза старши анализаторът в Центъра за нова американска сигурност във Вашингтон Дуйон Ким. "Така че все още не знаем дали Ким Чен Ун е склонен да наруши традицията за пола на наследника си или дали тя ще изиграе ключова роля в подкрепата на този, когото той избере да поеме властта", добави Дуйон Ким.

(БТА, Десислава Николова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 година
Русоробите искат и у нас така, не се знае има ли син, колко деца са показват някакво момиче на 10 и това е новината у тя с пощенските марки.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ким подготвя не дъщеря си а авторката на тази пропаганда
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези отзад са за съжаление- който не пляска, ще бъде застрелян. А могат просто да го хванат за врата.
13
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Пожелание - Да ми я дава за жена да я науча на български поне не само на комунизъм белкем Ви стигне после държавния бюджет без да го рефинансирате
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете на мира вече,държави в които Няма " Американска демокрация"! Тези "статии" с оплюване на Инакомислещите не Ви върши Никаква работа! Манипулационните ви "статии" са смешни!При положение че уж сме "демокрация" всяка държава сама,трябва да избира начина си на строй! Не са длъжни,да живеят по "правилата" на Америка! Доказателството,че тези държави ги има,означава ,че Могат да живеят сами без никакви "съюзи" и "организации"! Америка,сякаш Не приема този ФАКТ??!-:)))
11
1
 
5
 
! Отговори
ЗъЛъ преди 1 година
Тоз по-дебел от бат бойко туквуний
10
2
 
1
 
! Отговори
топ преди 1 година
Другаря Ким е на 36 години, Аз еазбирам че много са уморява, ама все пак му е рано за наследник!
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя може да вдигне светът във въздуха.Той е луд.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялото семейство са удивително грозни и неприятни. Това си е божи знак.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все тая. Различават се само от кръста на долу.
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Капитализма е обречен, малко остана и комунизма ще е по цял свят. Скоро ще победим врага заедно
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада трепери пред моща на Северна Корея и СССР
4
7
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Другарят Ком Чен Ун и Великият Корейски Народ знаят най-добре какво да бъде бъдещето на Дъщеря му.И не е западната клюко-производителница интригантска,която да бъде в унисон с Корейската мъдрост.Освен това не виждам прегладняла Корейска Армия,а като се има предвид,че всички Корейски Мъже и техните Семейства са Армия,то и слуховете за глад там са пълна западна изнемощяла шизофрения ! Жив и здрав,Другарю Ун! Живи инздрави да са Другарите Корейци! Благодаря Ви,*** сте стража срещу гнусният капитализ
3
0
 
4
 
! Отговори
Рони преди 1 година
До АнонименАнонимен ненормалник!
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Ким, така се управлява държава. Президента Радев да се учи
1
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живеят Ким и Путин, хвала на СССР и СК