Почина легендарният голмайстор на ЦСКА Петър Жеков

18 фев 2023 09:58, Александър Попов
81
Почина легендарният голмайстор на ЦСКА Петър Жеков
Снимка: БГНЕС

На 78-годишна възраст ни напусна големият български футболист - Петър Жеков. Легендарният нападател на България и ЦСКА бе първият български носител на "Златна обувка" през 1969 година.

До преди две години той бе и рекордьор с най-много вкарани голове в А група (253), преди Мартин Камбуров да го задмине.

"Гениален нападател, всеотдаен съотборник, човек с огромно сърце – каквото и да напишем за първия носител на Златна обувка, ще бъде недостатъчно, за да изразим поклона си пред таланта и приноса му към ЦСКА. Клубът изказва най-искрени съболезнования към семейството и близките на Петър Жеков. Всички скърбим с вас", написаха от "Армията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: Петър Жеков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВЕЛИК!
47
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е ми то в българия тогава спорт имаше и футбол имаше и икономика имаше и на олимпиядите бяхме в десетката- сега в резервата - бели индианци
46
7
 
13
 
! Отговори
Видими резултати преди 1 година
До един Българин Демокрацията го докара да продаде ,,Златната обувка ,,
45
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бях дете когато го гледах по телевизията. Коментатора Мичмана през пет минути споменаваше фамилията му и му се кефеше на головете. Въпреки че коментарите му бяха сдържани. Не викаше като сегашнийте недорасляци. Голем футболист. Да почива в мир душата му.
44
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да почива в мир. Един от най-големите ни футболисти за всички времена според мен
43
2
 
23
 
! Отговори
Левскар преди 1 година
Лека му пръст.Беше голаджия,голмайстор.
42
1
 
25
 
! Отговори
Българан преди 1 година
Няма втори с нюх към гола като него. А за голове от преки свободни удари-да не говорим. Но никога не стана футболист номер едно на България, въпреки титли, купи, златна, сребърна и бронзова обувки. Защо спря да играе на 31 годишна възраст, не стана ясно. Почивай в мир, Жека!
41
48
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един червенотиквеник по-малко. Няма лошо!
40
4
 
23
 
! Отговори
Помня преди 1 година
До един Българин 42 Едно време спорта и футбола също ,беше без пари. Потупване по рамото и ободряващ шамар зад врата. Не е чудно че Жеков е мизерствал. За това и Наим избяга. Жеков ако е играл на вън с неговите постижения сега да е милионер , и наследниците му да се избият за наследството.
39
1
 
28
 
! Отговори
един Българин преди 1 година
Отиде си в мизерия... Продаде купата за голмайстор в Европа "Златната обувка" за 1969, поради сиромашията си...Единствен от българските футболисти усвои "падащия лист" на бразилския футболист Диди - шут, при който траекторията на топката показва, че ще мине над вратата, но прави рязък завой надолу и влиза във вратата на противниковия отбор.
38
19
 
22
 
! Отговори
За да ви стане преди 1 година
Ясно!Едно време ЦСКА ,беше като сега Челси,ама без пари!Взимаше всеки,който си искаше!Правиш отбор и веднага ставаш шампион!Ама вече не става!
37
2
 
7
 
! Отговори
това е преди 1 година
До Анонимендруго си е демократичната лецка.не плаща но това не е кражба нап им е основен спонсор но това е нормално.куп араби с космически заплати но за нап няма.
36
9
 
2
 
! Отговори
ти си завършен преди 1 година
До *** червениди.т
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 38: Бе, що цапате тука?!
34
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поклон! Почивай в мир Жека!
33
3
 
26
 
! Отговори
Стар човек преди 1 година
Помним какъв театър беше за да вземе златната обувка от гърка Сидерис/ако не се лъжа/!Ама беше добряк и го окраднаха от Берое !....Бат" Петю,бог да те прости!
32
2
 
42
 
! Отговори
До 26 преди 1 година
Каква чужбина през 60те и70те бе ка.ун ?Офицер от БНА да играе в чужбина ???? Вие пуберите съвсем,ама съвсем не сте в час!
31
1
 
42
 
! Отговори
Спомени преди 1 година
Поклон ! Велик футболист, голям голмайстор! Още помня ония мачове на ЦСКА срещу АЯКС, когато , паднаха в София, с 1:3, но на следващата година ги елеминираха . Едно време имаше футболисти, имахме и футбол!
30
2
 
43
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Пиер д,Жеков,така го титулуваха (с благородническа приставка) френските футболни и...спортни издания,когато му връчваха...символа за голмайстор на Европа. Това е заради уважението и преклонението пред неговият футболен и голмайсторски талант. Поклон Шампионе!
29
5
 
41
 
! Отговори
Враца баце преди 1 година
Голям, лека му пръст! По онова време футболът беше играта на бедни бели момчета, сега са всякакви, но не и бели!!

Спонсорирани публикации