В кадър: С дъх на оптимизъм започна карнавалът в Рио

Тазгодишното издание е първото без ограничения заради коронавируса
18 фев 2023 14:50, Александър Попов
30

Карнавалът в Рио де Жанейро започна с тържествена церемония, на която кметът връчи символично ключовете на града на крал Момо, който символизира необуздаността на празника, съобщи АФП.

"С голяма радост, в чест на живота, на демокрацията, предавам ключовете на крал Момо", каза кметът Едуардо Паес, издокаран със сламена шапка, по време на пъстрата церемония в официалната си резиденция.

Карнавала в Рио де Жанейро носи полъх на оптимизъм след края на ограниченията, свързани с КОВИД-19 и смяната на правителството в Бразилия.

Още от миналия уикенд улиците са пълни с музикални шествия, а школите по самба довършваха приготовленията за пищните си паради в неделя и понеделник вечер. Шоуто обещава да бъде грандиозно, с монументални платформи, високи колкото многоетажни сгради, и хиляди костюмирани танцьори, които ще преминават по самбодрома до зори.

Тазгодишното издание е първото без ограничения заради коронавируса, но и първото след завръщането на Лула да Силва като държавен глава, който победи крайно десния си предшественик Болсонаро на изборите през октомври.

Всяка вечер се очаква самбодромът да посреща около 100 000 души, сред които 70 000 зрители и хората, които дефилират за 12-те школи по самба, участващи в голямото карнавално съревнование.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Рио де Жанейро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горките хора, карнавал на кошмара от недоволство, каква ирония на съдбата. Не е весело, тъжно е.
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ти явно фестивала в Бразлия за първи път го виждаш :)" - Aмии дааа ... Преди не ми го навирахте в лицето ...
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И не са поканили зеления да дръпне реч? Хау деър ю, карнавалници.
13
3
 
7
 
! Отговори
Амазончо преди 1 година
А нещо за глупостите на Лула, за криминилазирането на отказа на ваксинация от родителите ( и за РНК генните разтвори), за "правата на децата" и "загрижеността" на властите за децата, по-точно да следят родителите и да се бъркат по всякакъв начин в семейството? Затова ли Лула беше върнат?
12
7
 
6
 
! Отговори
Явно си падате преди 1 година
по такива кадри,Днесове... Вече ни се изясни картинката с предпочитанията ви :) Не пропускайте да се включите и в София Прайда с нашите и33вратени ши33ита! :)
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няколко ммесеца протести в Бразилия бяха енергично игнорирани от медиите, затова пък не се пропуска възможността да се плеснат снимки нта няколко уpoдливи тpaвестита. Светът стана невероятно отвратителен.
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
гей парад
9
3
 
21
 
! Отговори
Естет преди 1 година
Нямате ли снимка на сексапилна жена, с приятно закръглени задни части и с едър бюст, която да поставите на заглавната страница? Защо сте сложили снимка на мъж, облечен като жена?!
8
3
 
8
 
! Отговори
Край преди 1 година
Това да не е в столипиново.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все едно си в Африка, но с евроатлантически порядки.
6
0
 
2
 
! Отговори
Къде преди 1 година
Може да гледа, по Глобо или накъде другаде, че да погледаме малко пищни ***:-)
5
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъха на евроатлантически ценности от снимките.
4
4
 
12
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Чистогръвен тpaвecтит облечен в ритуално червено. Върху бразилското знаме е пришито знамето на интернационала. Това не е карнавал, това е гейпарад. Остават броени дни до (чисто българския празник) Гергьовден, когато ще коронясат Чарлз и мирните дни на тази платформа ще приключат. Войната ще стане ежедневие за всички паднали и няма да спре до изчистването и на последния маркиран. След 1-2 години това ще го гледате само на снимки.
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъж облечен като монахиня ...
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това на снимка N6 от 99-и пол ли е?
1
3
 
7
 
! Отговори
Рендету преди 1 година
Малиии..., нашту брътчеди направо Ангелчета в сравнение с тези, бе! Преди няколко дена гръмотевица удари статуята на Христос в Рио, тогава мнозина нарекоха това събитие лоша "поличба"!