Мода - защо гардеробът ви изглежда претрупан?

Ето какви грешки правите при избора на дрехи
21 фев 2023 22:35, Дарена Найденова
1
Мода - защо гардеробът ви изглежда претрупан?
IStockphoto

Представете си следната ситуация – подготвяте се за вечеря навън с най-добрите си приятели или половинката. За фон ви звучи песента Flowers на Майли Сайръс, пиете чаша от любимото си вино, а косата ви изглежда перфектно след къпане. Нещата вървят прекрасно, докато не дойде време да се облечете. Стоите и се взирате в бездната на гардероба си, само за да въздъхнете пораженски и да кажете: „Пак няма какво да облека“.

Въпреки че тази фраза рядко е истина, това не означава, че понякога не може да изглежда като страшна реалност. Ако откриете, че разхвърляте дрехи из стаята си в паника, пробвайки тоалет след тоалет, само за да се откажете от всичко и най-накрая да си останете у дома, спокойно можем да ви кажем, че правите няколко грешки в гардероба си. Добрата новина е, че те са лесно поправими.
 
Ако претърпявате модно фиаско ден след ден, има няколко неща, които трябва да поправите, така че никога повече да не се чувствате сякаш няма какво да облечете.
 
Пет грешки, с които гардеробът ви изглежда препълнен:
 
1. Подвластни сте на тенденциите, вместо да купувате устойчива мода
 
Колко лесно, да не говорим за забавно, е да пробваме всяка една нова тенденция, която видим в социалните мрежи. Суитшърти в ярки цветове, графични тениски с произволни думи, невероятно големи якета и какво ли още не. За съжаление, модерните дрехи, на които ставаме жертва през последните години, се сменят сезон след сезон. И докато в началото тези артикули бяха страхотни, след месец или два е лесно да си кажете, че вече не са на мода и да ги изоставите някъде дълбоко в гардероба си.
 
Какво да правите тогава? Помислете за дрехи, които са устойчиви на времето, сезона и модните тенденции. Ако не се виждате да носите един артикул след шест месеца, не го взимайте. Като мислите за бъдещето и спирате за кратко преди импулсивни покупки, ще имате гардероб, пълен с неща, които ще искате да носите отново и отново.
 
2. Купувате нискокачествени дрехи
 
Всички сме преминавали през този период – купувате по-евтин артикул, а след това, когато стане време да го облечете, той не стои добре, неудобен е и изглежда избелял. Въпреки че не е необходимо да имате изцяло дизайнерски дрехи в гардероба си, си струва да инвестирате в неща, които ще носите с години. В тази графа попадат кожени якета и дънки, за които си струва да помислите повече, отколкото го правите.

Ботуши и боти – 5 модела, които да носите през 2023-а

Дънките на 2023 – какви модели да носите

Промяна в модните правила: Ето с какво вече може да носите кафяв цвят

Опитайте да инвестирате в по-висококачествени артикули, дори ако това означава, че ще ви отнеме два пъти повече време да изградите мечтания гардероб. Те не само ще изглеждат по-хубави и ще стоят по-добре, но и ще останат с вас за по-дълго време и ще радват окото ви. Направете по-осъзнато усилие да цените качеството на материала на дрехи, които обмисляте да купите, преди да го направите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации