България: Открий и сподели - Девин

10 мар 2023 08:42, Александър Попов
0

Девин  е разположен в Западните Родопи на 710 метра надморска височина. Това приказно място е заобиколено от вековни борови и смърчови гори. Градът е сред първенците на Балканския полуостров с множеството си минерални извори и здравословен климат. На ваше разположение са два модерни СПА комплекса и едно вилно селище, които предлагат балнеолечение, калолечение, парафино и луголечение, кинезитерапия и физиотерапия. Водата в Девин се прилага при стомашно-чревни, жлъчно-чернодробни, бъбречно-урологични, обменноендокринни и кожни проблеми, заболявания на опорно-двигателния апарат, нервната, половата, сърдечно-съдовата системи, както и за спортно-профилактични цели.

В курортното селище има и много ресторанти с богат асортимент от местни гозби, малки частни хотели и квартири за търсещите здравословен начин на живот.

Интересни дестинации за посетителите на Девин са Историческият музей на града и църквата „Свети Йоан Рилски”.

На 21 км от града се намира архитектурно-етнографският резерват „Широка Лъка”. Районът е приютил още едни от най-красивите и магически части на Родопи планина - Триградското ждрело и пещерите - Дяволското гърло, Ягодинската, Харамийската и др. Ако искате да съчетаете здравословна почивка с изследователски приключения, то Девин е мястото за вашето пътешествие

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Девин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари