Демиперманентен цвят - нова техника при боядисването на косата

Той е доста по-устойчив, идеален за пролетта
18 мар 2023 18:33, Дарена Найденова
2
Демиперманентен цвят - нова техника при боядисването на косата
IStockphoto

Смяната на цвета на косата ви е сигурен начин да се почувствате различни и свежи. Освен ако... цветът се окаже неправилният за вас, избледнява бързо или пък ви прави много по-стари. Оказва се, че всъщност новата тенденция за медни кичури, която сте видели в социалните мрежи всъщност не ви подхожда, но сега трябва да се примирите с получения резултат поне за няколко седмици.

Ако сте използвали трайна боя за коса, горният сценарий е най-лошият за вас. Ще са ви необходими много корекции, за да можете да върнете нещата в предишния им вид. Трябва да добавите зелено или синьо, за да неутрализирате медта. Процесът може да отнеме месеци и косата ви ще бъде изключително изтощена, когато приключите.
 
Сега си представете, че вместо това сте използвали демиперманентен цвят. Вместо да се опитвате да неутрализирате червената коса или да използвате амоняк върху вече изрусени кичури, този меден цвят просто ще избледнее след 24 измивания. Демиперманентният цвят на косата е като братовчед на полуперманентната боя, който обаче има малко повече издръжливост. Докато полупостоянният цвят се измива в рамките на няколко къпания, а постоянният никога не изчезва, демиперманентният издържа до 30 измивания, ако не използвате твърде гореща вода. Освен това демиперманентните бои не съдържат амоняк, така че няма да повредят или променят трайно косата ви, както ще го направи трайната боя.
 
Това е идеалното решение за всяка от вас, която е склонна да промени цвета на косата си, но не е сигурна дали ще издържи с новия дълго време. Любителите на експериментирането също попадат в тази категория, така че, ако сте от тях, тази статия е за вас.
 
Какво е демиперманентен цвят?
 
Демиперманентната боя за коса е малко по-трайна от полуперманентната боя, но по-малко трайна от перманентната. По скала от „това никога няма да напусне косата ви“ и „отмива мигновено“, демиперманентът попада някъде по средата.
 
Всичко се свежда до химията. Има много различни химикали, които могат да се използват за боядисване на косата, и категориите имат известно припокриване. Трайните бои включват проникването на малки цветни молекули в косата, които след това се превръщат в по-големи молекули чрез химическа реакция. Тези по-големи молекули се вграждат в косата. С други думи, те няма да се измият.
 

Боядисване на косата – популярни цветове за пролетта

 

 

Нови прически – италианският боб ще диктува през пролетта

 

 

Пролетни прически – 6 популярни цвята за сезона

Полутрайните бои, от друга страна, разчитат предимно на дифузия на боята в кутикулата на косъма. Тук няма включени химически реакции. Молекулите на боята не са вградени в косата, което означава, че полутрайната боя ще продължи да се измива с всяко къпане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
Въй, майко, какви модерни думи. Дали пък нямат наш еквивалент.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изобщо не ме интересува.-Демиперманентен цвят. Моята си коса е естествена галена трева с малко примеси на златисто....

Спонсорирани публикации