Козунаците от 2 до 150 лева в магазините, продават домашни в интернет

Ако го приготвим вкъщи, ще ни излезе 17 лева
59
Козунаците от 2 до 150 лева в магазините, продават домашни в интернет
Снимка: Pixabay

Цената на козунака в търговската мрежа варира от 2 до 150 лв. За последния месец повишение на цените се наблюдава при яйцата, захарта и маслото. Брашното е поевтиняло със 7 ст., а олиото – с 0,19 лв. С колко повече ще ни струва козунакът тази година зависи от количеството и качеството на продуктите.

„Козунаците, които се продават в търговската мрежа, нещо е спестено в тях – дали няма яйца, дали са жълти, защото са боядисани, дали са направени миналия месец в Полша. Ако хората налетят на най-евтините възможни козунаци, то не очаквайте в тях да има яйца“, предупреждава пред bTV Сергей Иванов от „Активни потребители“.

А за да си го приготвим у дома, продуктите ни струват точно 17 лева.

По-високата цена на козунаците не отказва купувачите, казват още от „Активни потребители“.

Стремежа за по-високо качество на по-ниска цена прави и търговците, и купувачите по-изобретателни – домашни козунаци се продават в интернет. Цената на килограм е около 20 – 25 лв. Стандартен козунак около 450 грама – 9 лв.
„Ще призова гражданите да внимават от къде и какво купуват. Частно лице няма право да произвежда и да търгува с храни съгласно българското законодателство. Козунакът при крайния клиент, търгуван със средство от разстояние. Самата храна трябва да бъде опакована, етикетирана.  Трябва да има срок на годност, трябва да има партиден номер“, напомня д-р Кремена Стоева, главен експерт Дирекция „Контрол на храните“ в БАБХ.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: козунак
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В брошурата налидъл Ловеч пише от понеделник козунак гол 1.45ст....но танго пуснаха още в неделя на 2 лв и така днес пониделник вече е 145 но вчера разликата от 55 ст влезе в джоба на работещата смяна ))),много смело начинание органите
46
0
 
5
 
! Отговори
До Piter Vlahoff преди 1 година
Специално за "Piter Vlahoff" Престъпно е, да съществуват хора като теб, с картонени глави на раменете си. Родителите ти са нещастни, че са те създали!
45
0
 
2
 
! Отговори
До 47 преди 1 година
Жендър, ако мислиш че такива като теб живеят по-дълго си се объркал, точно тези продукти биото и хелтито е само на етикета.
44
0
 
4
 
! Отговори
От Валенсия преди 1 година
Какви са тези космически цени, бре? РадеееееВ.....,отговори.Две години си все отпред...
43
11
 
1
 
! Отговори
Piter Vlahoff преди 1 година
Козунакът, guys, е хляб със захар за простолюдието, което няма средства или акъл за по- здравословни дизърти. Хлябът е адски стравременно средство за прехрана, а захарта е за проста енерджи. При положение че пазарът е залят с хиляди варианти за хелти снак, престъпно е да се прави все още козунак, освен ако не е с био хелтс продукти. Съжалявам хора като моите родители, които държат на тази умряла традиция и не искат да дойдат в ЕС. Лично аз не бих вкусил това, защото държа на свето здраве и живот
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам козунак от на Киро жената да го ям от на Лена между краката.
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук все още няма никаква информация за опасния бял хляб който е изтеглен от магазините. Слаба работа.
40
4
 
7
 
! Отговори
Поп преди 1 година
Христос бил толкова омерзен от хорската алчност , че се качил на кръста да се мъчи и като видял отгоре ширещата се човешка простотия, взел че се възнесъл като казал : " Че дойдем пак , ама като изритате тия от Харвард".
39
3
 
12
 
! Отговори
Хлебар преди 1 година
150 лв. за сладък хляб ? Това кой харвардски мозък го е измислил ? Само хора , минали покрай Харвард , могат да си помислят и да си представят такъв козунак.
38
1
 
8
 
! Отговори
аламинут преди 1 година
Купете си хляб , поръсете го със захар и готово
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямам намерение да ям бял хляб и захар. Голяма работа, че било Великден
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпреки че християните виждат в кръстосаните козуначни хлябове символ на разпъването на христос на кръста, те всъщност произхождат от англосаксонците, които приготвяли кръстосани хлябове в чест на Остара. Тези кръстове представлявали четвъртините на луната и връзката със земята. Козунакът като такъв е приготвен за първи път във Франция през 7 в. Днес, самият аз станах свидетел, как се плете козунак по кръстовиден модел, което е пагубна енергийна матрица
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С времето този ритуал започнал да предизвиква чувство на омерзение у народа и свещенослужителите пред олтара на Изида го трансформирали в жертвоприношение на отъждествени фалоси от тесто това, което в днешно време в църквата наричат козунаци. Съответно намазването с белтък на козунака отгоре и украсените кокоши яйца довършват цялата картина. Можете да кажете на бабичките в църковния двор дъвчещи сладкия хляб с изкуствените си ченета, че това са *** от тесто. Едва ли ще ви разберат...
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За събрания на части и съживения си с магия мъж, Изида заповядала да се изработи изкуствен златен лингам това е фалосът, животворящата сила на която трябвало да възвръщат ежегодните човешки жертвоприношения. Всяка година на великден, поредният, специално избран, отшелник в разгара на култовото действие, пред очите на оглупялата тълпа, сам си отрязвал *** и я хвърлял на олтара на Изида. Найс, а?
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето един пример и от египетските мистерии за това как се копира вавилонската древна практика. Когато Озирис (Нимрод) бил разкъсан на многобройни части и го разхвърляли по всички страни на света, Изида (Семирамида) сама тръгнала да събира тези части. Успяла да събере всичко, освен половите органи, които били погълнати от крокодил зъл дух, обитаващ Нил.
32
1
 
5
 
! Отговори
Размисли и Страсти преди 1 година
Прорават домашни в интернет!!!При поръчка на един козунак, загубата от доставката ще е поне 100 процента................
31
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я се скрийте с тия цени бе. Не усещате ли, че се излагате.
30
1
 
20
 
! Отговори
Бено преди 1 година
Тъжно е, че всъщност всички празници се свързват с ядене и пиене, а къде останаха духът, радостта, положителните емоции и чувства?
29
7
 
0
 
! Отговори
Бугаташче преди 1 година
Кузунака кисел ли еййй, кулегиии!
28
3
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Аз си купих от тези,които са по 5(пет) лева килото. Долу...горе,са ги...докарали хората.

Спонсорирани публикации