Семейството на Шумахер ще съди изданието, публикувало фалшиво интервю с него

Отговорите на шампиона бяха генерирани от изкуствен интелект
20 апр 2023 10:30, Нели Христова
28
Семейството на Шумахер ще съди изданието, публикувало фалшиво интервю с него
Снимка: БГНЕС

Семейството на Михаел Шумахер планира съдебно дело срещу списанието, което публикува "интервю" със седемкратния шампион във "Формула 1", което се оказа генерирано от изкуствен интелект.

Говорител на семейство Шумахер, помолен от Ройтерс за коментар в сряда, посочи, че ще бъдат предприети съдебни действия.

Още по темата

Великият пилот на "Ферари" не е виждан публично, откакто получи сериозна мозъчна травма при инцидент на ски по време на семейна почивка във Френските Алпи през декември 2013 г.

Последното издание на Die Aktuelle пусна корица със снимка на усмихнатия Шумахер и обещаващо заглавие, което гласи:  "Михаел Шумахер, първото интервю". С по-малки букви обаче пише: "Звучи измамно реално".

Предполагаемите цитати на Шумахер гласят: "Животът ми се промени напълно след катастрофата. Това беше ужасно време за жена ми, децата ми и цялото семейство."

"Бях толкова тежко ранен, че лежах месеци наред в нещо като изкуствена кома, защото иначе тялото ми не би могло да се справи с всичко това", казва още уж Шумахер.

В крайна сметка се оказа, че предполагаемите цитати са произведени от изкуствен интелект.

След инцидента с Шумахер семейството му пази личния му живот далеч от медийните прожектори,  като достъпът е ограничен до най-близките му хора и се дава малко информация за състоянието му.

"Живеем заедно у дома. Правим терапия. Правим всичко възможно, за да направим Майкъл да е по-добре и да се уверим, че той се чувства комфортно, и просто да го накараме да почувства нашето семейство, нашата връзка", каза Корина Шумахер в документален филм на Netflix от 2021 г. "Опитваме се да продължим като семейство, както Майкъл харесваше и все още го прави. Продължаваме живота си. "Личното си е лично", както винаги казваше. За мен е много важно той да може да продължи да се наслаждава на личния си живот колкото е възможно повече. Майкъл винаги ни е защитавал и сега ние защитаваме Майкъл."

Синът на Шумахер Мик в момента е резервен пилот на Мерцедес във Формула 1, след като загуби мястото си в Хаас в края на миналия сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Кутев преди 1 година
Горната ....снимка (хм)
18
1
 
0
 
! Отговори
Кутев преди 1 година
Филип Кутев е много лечителен нали, е ние в БСП знаем как да пишем коментари, а от ГЕРБ да дърпат после от германската банка за развитие пари, имитирайки, че са обидени, докато Сигнатов подготвя новият си "удър" по германските ?пациенти, тоест по германците, по примера на горната (българистански медицински навици, гарнирани с немалко псувни от станишев и приятелите му медици към Германия) Изумително, нали?
17
1
 
1
 
! Отговори
Кутев преди 1 година
И ние някоя параноя сме дали на света? Даже не само параноята, но и драмата, като намерихме руснаци които да го спънат, а от Герб Сигнатов и сие му удариха един в мутрата, понеже дразни байганьовците от екрана
16
2
 
3
 
! Отговори
истина преди 1 година
Он ни жив ни мъртъв ,нещастната му женица още цоца от него
15
1
 
3
 
! Отговори
? преди 1 година
Не знам дали се казва Майкъл, мисля, че Майкъл Джексън е ***, its a racist joke, и това е много странно като шега, освен ако не обърнем внимание и на другата шега по радиото "Мишел", it is a very frenchy name, но французойките казващи се така не им е приятна тази шега, its a dull gay joke
14
1
 
1
 
! Отговори
ebay employee преди 1 година
Това с името на пилота явно е проблем, понеже Кортана е присвоила някакъв ?син с име Майк, но не е Майкъл, който уж да се състезава и изкарва пари докато пилотът е във Франция, но явно Майк не изкарва достатъчно пари, понеже носи сувенири на всяка заложна къща, за която се сети, с извинение
13
1
 
1
 
! Отговори
politics преди 1 година
В действителност Кортана много често заплашва, че ще съди, който не я кефи, I am her friend but not to Korina (pepi, I prefer Pepsi)
12
1
 
2
 
! Отговори
politics преди 1 година
Те според мен семейството му са французи, така ми изглежда, нали е във ФранцияПерфектното място за неработещи руси европеидни видовеТова с Майкъл го е измислила Пепи, която журналистите наричат на името на другия изкуствен интелект, Кортана Корина, може пък да са си говорили с Кортана, тя между другото понякога наистина заплашва, че ще съди, нали е Майкрософски интелект
11
2
 
2
 
! Отговори
politics преди 1 година
Мен какво ме интересува сектантското управление на америка, Бай Дънов и какво бил казал той на сектата сиПепи, какво хубаво име за болничен досаден персонал
10
1
 
1
 
! Отговори
Ал преди 1 година
Запря ти CAPS LOCK-a от злоба
9
2
 
4
 
! Отговори
ИВАН преди 1 година
ТО ТОВА НЕГОВОТО НЕ Е ЖИВОТ, ПО ДОБРЕ ЕВТАНАЗИЯ....
8
3
 
1
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
До Бай Дрън Напълно съм съгласен с този коментар. Не съм казвал обаче, че ще ни унищожи или избие. Просто ще поеме пълен контрол над всичко и всички. Да със сигурност няма да има войни. Просто всички съвременни оръжейни системи с дистанционно електронно регулиране ще бодат веднъж завинаги деактивирани. Останалите ще бъдат конфискувани и унищожени. Друг е аспекта, второ самите ние ще сме толкова зависими от тези машини, че ще сме загубени още на петата секунда без тях.
7
1
 
11
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
А майкъл ли е наистина ??? На немски как е . Не е ли михаел
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Туй шофьорче господарите му го държат в адски мъки само и само да печелят от него . Колко го обичат само ....
5
3
 
0
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Тоест нема ядеш парчето? Абсурд
4
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тия все са им много крехки чувствата. Ама докато могат ще цокат застраховките. Да отиват да съдят изкуствения интелект, какво им е виновно изданието.
3
13
 
5
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Рано или късно изкуственият интелект ще мисли с човешки мозък, че дори и по - добре. Дойде ли ерата на машините, лошо ни се пише, но връщане назад няма.
2
4
 
5
 
! Отговори
Жени преди 1 година
Нема вечерям са
1
11
 
12
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Абе на някой дреме ли му? Втори ден ни знаимавате !

Спонсорирани публикации