НАП пусна на търг къщата за гости на Милко Калайджиев

В момента тече дело на фонд "Земеделие" срещу него
25 апр 2023 14:35, Стела Стоянова
20
НАП пусна на търг къщата за гости на Милко Калайджиев
Снимка БГНЕС

НАП обяви за продажба на търг къщата за гости в с. Мезек на известния поп фолк изпълнител Милко Калайджиев.

600 000 лева е стартовата цена, а размерът на депозита за участие е 120 хил. лв., като трябва да се внесе до 5 май, се посочва в обявлението на приходната агенция.

Тайното наддаване за луксозната двуетажна сграда на изпълнителя на "Я елате, пиленца, при Батко" е насрочено за 15 май тази година.

Още по темата
В описанието на имота е записано: "Къща за гости за алтернативен селски туризъм, с площ 340,93 кв.м., състояща се от два надземни етажа и полусутерен, както и заедно с всички останали постройки, включително жилищна сграда с площ 20 кв.м.

Имотът има изграден водопровод, канализация, електрификация. Разполага с 5 комфортно и модерно обзаведени стаи. В стаите има климатик и централно отопление, WI-FI, интернет, цифрова телевизия и LED телевизор. Всяка стая разполага със собствен санитарен възел с душ кабина. Сградата е в отлично състояние".

В края на 2019 беше обявено, че къщи за гости у нас ще трябва да върнат общо 46,4 млн. лв. като резултат от проверката на Държавен фонд „Земеделие“( ДФЗ) на всички обекти, които са направени с европари по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година.

Тогава беше обявено, че Калайджиев трябва да върне около 304 000 лева за неизпълнение на бизнесплана. Специално за неговата къща се вдигна много шум в медиите. Още по време на проверката, която се извърши два месеца преди да изтече 5-годишният мониторингов период, певецът заяви, че няма от какво да се страхува.

"Изряден съм, декларирал съм всичко, а къщата се използва по предназначение", категоричен бе той.

Освен това, в този имот аз имам инвестирани над 200 000 лв. лични пари, на които беше търсен произхода, изтъкна популярният изпълнител пред stmost.info. Дворът от 1,2 дка е мой, построил съм басейна в него 2 години след проекта, посочи Милко Калайджиев.

Преди три години популярният певец заведе съдебно дело срещу Държавен фонд „Земеделие“, което спечели пред Върховния административен съд без право на обжалване.

Месец по-късно ДФЗ заведоха ново дело по друг член, което в момента се гледа на последна инстанция. Въпреки това от НАП побързаха да обявят процедура за продажба на имота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не че не е така, ама не е само той. Къде са къщите на останалите престъпници?
15
0
 
0
 
! Отговори
Бее преди 1 година
Колко хора взеха пари по програми за къщи за гости,а нищо не направиха,прибраха парите който им се дадоха и никой не им направи проверка,къща,удобнали е за гости,има ли такива,къщата пропада,няма,той,вита,тоалетна ,ама парите си ги гушнаха.мафиоти.така е като няма контрол.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Милко да,а на Борисов кога?????????
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
елана йончева и те ли връщад
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спечелил делото, обаче ще му продават имота?! Бафти мафията е тази държава . Що ли ми намирисва, че не се е отчел на правилните хора и сега ще му стъжнят живота за поука на други подобни.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 11 - По-скоро Милко няма адвокати....
10
1
 
7
 
! Отговори
неее преди 1 година
Тази къща не е от жена му митничарката, а понеже той е голем певец и звезда и ги е спечелил честно, да не помислите друго!
9
0
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Само за Левски и за издирвания Таки НАП не си върши работата ама скоро дебелият Христо ще плаче
8
3
 
16
 
! Отговори
ПОСТРАДАЛ преди 1 година
НАП ми запорираха имуществото за 10 000 лв неплатени данъци които по това време обжалвах размера им в съда. Обявиха колата ми за продажба и месеци след това съда намали данъците на 2000 лв . Моментално заведох контра дело в следствие неимуществени вреди причинени от запора на колата ми и го спечелих естествено,като от исканите 5000 лв ми присъдиха 2500. Та реално съм 500лв напред. НАП плати и още 2000лв на Хонорари на моя адвокат . Същото ще стане и с Милко! Стискам му палци !
7
6
 
3
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
Атака пубеда с Костя Копейкин :)))
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чалгар ВИНАГИ пИчели! Първа ялова рожба на пРЕЗИЛдентско-*** му "проекти", СлаФчу спечели първи - и първи загуби, и то не от чалгарска простотия, а от простотията на ДС и коМундьо, която претупа първия пРЕЗИЛдентски "проект" за доене на българите и близане на Путлеровия дирник. После се провали с гръм и трясък с юмручето и жълтопаветните ПроНЯМАджии, хукна на Стйефко и се двукрачи между Левицата! и "Възраждането". Де що е коМуньо, там е ИНФЛАЦИЯта. НЯМА живот, докато Радлер го има Радлер
5
1
 
7
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
аре на бас че няма да е продадът на тая цена
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има ли "пиленца" там, или по точно пиленцата с къщата ли вървят
3
3
 
14
 
! Отговори
contractor преди 1 година
Според мен всеки който се е кълчил на песните сега трябва да дари 20 лева на човека да може да се справи.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бог дал, Бог взел.
1
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да пуснаха я и сега той ще си я върне на безценица. Знаеме ги тия зелавери. Взимат кредити които не плащат, взима им се имуществото от банката и после на търг си го купуват за без пари. Хората ги правят от 30 години тия делавери в БГ. На гърба на данъкоплатеца. Ходете после да гласувате за тях за да ви ограбват официално.