Бирата и цацата по-скъпи с 15% това лято, но се очаква силен сезон

Туристите вече посещават курортите
134
Бирата и цацата по-скъпи с 15% това лято, но се очаква силен сезон
Снимка: БГНЕС

Сред най-засегнатите от инфлацията са заведенията. Именно поради тази причина това лято любимата комбинация от бира с цаца ще ни струва по-скъпо. Все пак по Северното Черноморие ще се опитат да задържат цените в разумни граници, въпреки силните затруднения на голяма част от ресторантите.

Още по темата

Две седмици преди официалният старт на летния сезон, туристите вече атакуват Варна.  Въпреки изгледите за по-силен сезон, от бранша са притеснени от инфлацията.  Най-голямо поскъпване ресторантьорите отчитат при хранителните продукти.  Цената на алкохола също се е повишила.

Проверка на Нова телевизия показа, че цената на цацата във варненските ресторанти това лято ще се увеличи с поне 1 лв. за порция.

„Заложили сме средно увеличение с 15% върху менюто”, казва Снежана Бойкова, управител на крайбрежно заведение.

От бранша обаче споделят, че увеличението на цените, поне на този етап, не влияе на търсенето и се надяват на успешен сезон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: моретуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да си яде цацата и да си пие наливната вмирисана бира оня Ричи по прякор МАЗНИЯ, накратко мазньо, заради мазната коса и зариди това че вечно се мазнеше на Боко
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мазна цаца с бира бирата прави корем и женски сиски в комбинация с цацата освен да ви се надуе корема и да отделяте газове нищо друго.
96
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На самотния шезлонг ще стой Ричард Алибегата с едно фрапе за 30 кинта и така...
95
0
 
2
 
! Отговори
Персонал в туризма преди 1 година
https://travelnews.bg//bg/news/16837075796744/parvite-germanski-i-britanski-turisti-pristigat-na-balgarskoto-chernomorie Прочетете цялата статия за да видите какво казват туроператорите за предстоящия летен сезон в България, няма голям интерес и резервации на западните туристи към България. Лъжат в повечето медии, че ще е силен сезона по поръчка, много заведения и магазини не могат да ги дадът под наем все още мутрите...
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе винаги ще се намерят хора да идат, било заради децата, било заради жената, било щото вярват че тази година може да имат късмет с качество и обслужване
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обичам попчета.
92
0
 
5
 
! Отговори
w преди 1 година
В Лидъла има цаца и олио. Ще си носим само тигана. И бръснарско ножче, за да поря и чистя цацата!
91
0
 
5
 
! Отговори
тук е така преди 1 година
Бой за шазлонги е 6 сутринта за да си платиш тройно на мутрата с бананчето...Гъч, селяндурщина и да си гледал цената на менюто с тебешира преди да седнеш....Отходните води който се връщат при леко вълнение !
90
0
 
15
 
! Отговори
От Дубай преди 1 година
Не съм толкова богат, че да почивам на българското Черноморие.
89
2
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
Нещо хотелиерските мантри започнаха да стават като брокерските. Явно днес имат в портфейла си и хотелче, щото статиите много заприличаха на онези за вечния ръст на имотите....Хаха гладен "инвестор" пари сънува...
88
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цаца?! Канцерогенна "риба", пържена в канцерогенно олио. Храна за просяци. мерси.
87
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наскоро бях в Неа Перамос, Ираклица и т.н. Преди сезона 80% от хората бяха от България. Мисля, че коментара е излишен.
86
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съгласен съм, никакви бюджетни помощи повече за мутрохотелската мафия бетонирала морето ни! Време е бетона да фалира и морето да го изрине.
85
3
 
18
 
! Отговори
Доко преди 1 година
Когато порция замразена цаца в български курорт стане по-скъпа от порция пресни калмари в гръцки курорт, и най-простиия и беден клиент ще се усети, че нещо не е наред. Няколко години подред ходих и на нашето и в Гърция. И имам база за сравнение. От миналата година чашата ми преля и по на изток от Търново не съм стъпвал. Ще си остана със хубавите спомени от детството, когато на Градина имаше само палатки, два реда бунгала и един ресторант.
84
2
 
13
 
! Отговори
Михаил преди 1 година
Стига с тия 15%, бе! Нема им стъпим на тия наглеци!
83
4
 
13
 
! Отговори
Луди преди 1 година
Кой ще ти ходи на българското море бре братче цялата мръсотия от кухнята и тоалетните се вливат в българското черно море .в живота веднъж ходих в Несебър и отидох по малка нужда и на излизане видях тръбата от толетната се влива в морето и това ми беше последното ходене на море отивам в Палма де Майорка там е най Чисто който иска да ходи да се къпи в кафявото български плаж миналата година бях в Турция супер на пулвина цена ми излиза от колкото в България и много са гостоприемни и уважителни
82
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Цаца 6,90лв., наливна бира 3,80лв. гр. Шумен - Алисата. По-скъпо от Слънчака...
81
1
 
13
 
! Отговори
аз преди 1 година
както е тръгнало това лято ще ходим на ски - още си вали сняг по планините. А относно цените - в момента салатите в Гърция са по 5-6 евро , а тука 15-20лв . Скоро ще станат двойни и май на нашето море ще си останат само с някой друг заблуден чужденец.
80
3
 
5
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Слаб сезон не съм виждал от години по нащо и по гръцкото море. А вие?
79
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конския суджук го намествам в плувките,бирата в хладилната чанта,чадъра го ползвам 10 години купен за 10 лева от китайски магазин и 1 хавлия.И ако имате голф 3ка с газ на мястото на резервната гума махате задните седалки и сте царе.

Спонсорирани публикации