Във форма за лятото - няколко правила, които да следвате

Ето как да се справите с излишните килограми
16 май 2023 22:12, Дарена Найденова
3
Във форма за лятото - няколко правила, които да следвате
IStockphoto

 Без да се срамувам, мога да кажа, че бях една от върлите фенки на „Малки сладки лъжкини“, поне в първите няколко сезона. Мистерията около това какво се е случило с едно гимназиално момиче, изчезнало в нощта преди първия учебен ден, ме караше да размърдам всяка една клетка на 14-годишния си мозък, както и събуждаше желание у мен да разбера кой е „А“ – още по-мистериозният изпращач на съобщения, тормозещ приятелките на изчезналата героиня.

Сериалът определено беше в графата тийн драма, включвайки в себе си абсолютно всичко – от семейни раздели до объркани тийнейджъри, които се опитват да намерят пътя в живота и любовта. „Малки сладки лъжкини“ ме запозна и с една от любимите ми актриси до днес – Шей Мичъл, която претърпява огромна трансформация през всичките сезони, за да се превърне от най-слабото звено в групата до човека, който спасява всички.
 
Мичъл започна постепенно да се превръща и в моя модел за подражание, като стои далеч от драмите в Холивуд, пази любовния си живот в тайна и се опитва да става централна тема чрез професионалните си успехи, а не чрез клюки. Въпреки неоспоримата ѝ слава и бизнеси за милиони долари, тя се опитва да бъде възможно най-близка с феновете си, публикувайки в социалните мрежи различни моменти от ежедневието си, с които да забавлява и вдъхновява всеки.
 
Макар ежедневието ѝ да е доста натоварено, Мичъл някак си успява да намери баланса между работа, семейство и поддържане на перфектна фигура. Тя разчита на Келси Хийнан, която наскоро беше представена на света в поредицата тренировки на Шей. Това, което е впечатляващото в треньорката е, че не само има клиентела от знаменитости, но и че се фокусира върху мисията си да помага на хората да обичат и да приемат телата си, като насърчава не драстичните диети и гладуването, а промяна в мисленето.
 
Във форма за лятото – ето няколко принципа, които да следвате:
 
1. Съсредоточете се върху прогресивно натоварване
 
Между HIIT, йога или добрите старомодни силови тренировки, има много объркване относно най-добрия тип режим, който да ви направи по-силни. Келси обаче вярва, че укрепването на тялото е толкова просто, колкото увеличаването на интензивността с течение на времето. Нейният съвет за хората, които искат да станат по-силни, е прогресивното натоварване. Постепенно започнете да увеличавате съпротивлението и напрежението, което оказвате върху мускулите си. Прости примери за това са вдигането на по-големи тежести или увеличаването на повторенията на предизвикателни силови движения с телесно тегло като лицеви опори и набирания.
 
С други думи, мислете стратегически по отношения на повторенията и тежестите. Когато се чувствате комфортно с определени килограми или брой повторения, увеличете леко за по-голямо натоварване и за укрепване на мускулите, но се уверете, че не жертвате правилната форма, за да не рискувате нараняване.
 
Освен това е важно да бъдете търпеливи. Не започвайте с 5 килограма, очаквайки да стигнете до 20 в края на седмицата. Отделете си няколко седмици, за да се почувствате комфортно с петте килограма, след което увеличете до 10 или 12, а след това вече може да помислите за 20 и дори по-нагоре.

Бадеми – задължителната суперхрана в диетата ви

 

Колагенова вода – полезна ли е за здравето

 

Оризът е въглехидратът, от който не трябва да се отказвате

2. Правилото за пет минути
 
Дори на професионалните треньори понякога им липсва мотивация. Независимо дали става въпрос за натоварен ден, смяна на сезоните или здравословни проблеми, които ви карат да се чувствате летаргични, всеки е изпитвал демотивация. Келси казва на своите клиенти, че най-важното нещо е да се движите поне само за пет минути.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации