Алое вера за по-хубава кожа, как да го използвате?

Ето няколко съвета за използване на растението
17 май 2023 07:26, Дарена Найденова
2
Алое вера за по-хубава кожа, как да го използвате?
IStockphoto

Алое вера е една от онези съставки, които правят всичко, което впечатлява хората. Гелът от растението може да се намери в повечето продукти за лична хигиена – от лосиони до шампоани, балсами, серуми, мехлеми и други. В миналото той е бил използван за лечение на акне, слънчеви изгаряния, рани и дори запек, тъй като е естествено слабително средство.

Най-често обаче алое вера се рекламира като ключ към бързия растеж на косата. Макар да има известна истина в това, то има много други предимства, за които си струва да знаете.
 
Ползи от алое вера за коса?
 
1. Успокоява раздразнението на скалпа
 
Независимо дали имате себореен дерматит или сърбеж от пърхот или натрупване, алоето има определени противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за успокояване на раздразнението. Причината зад това е много проста – антиоксидантите в алоето помагат за справяне с оксидативния стрес, а хранителните вещества, които съдържа, помагат на кожата да се възстанови след това.
 
Всъщност алоето дори може да се използва за лечение на други състояния, които могат да засегнат скалпа, като псориазис, като намалява зачервяването, лющенето и сърбежа.
 
2. Естествен овлажнител
 
Това свойство най-вероятно е най-известно на всички. Алое вера може да се използва като овлажнител за скалпа и косата, тъй като съдържа полизахариди. Това са сложни захарни молекули, които помагат за задържането и привличането на влага.
 

Маска за увредена коса – пробвайте масла, авокадо и яйце

 

Кофеин в грижата за коса – помага ли за растежа?

 

Грижа за косата през пролетта – шест неща, които да знаете

3. Насърчава растежа
 
За да бъде ясно, алое верата като растение не насърчава растежа на косата. Антиоксидантите, които съдържа, потенциално могат да помогнат за намаляване на оксидативния стрес, изпитван от кожата на скалпа и клетките на косата, което може да допринесе за косопад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Винету преди 11 месеца
Ако някой кръвожаден червенокож е хвърлил око на скалпа ви, никакво алое Вера няма да помогне.

Спонсорирани публикации