Зеленски: Русия се опитва много усилено да подобри способността си да убива

Шолц и Макрон демонстрираха европодкрепа към Украйна
17 май 2023 07:00, Александър Попов
281
Зеленски: Русия се опитва много усилено да подобри способността си да убива
Снимка: БГНЕС/EPA

След подновяването на тежкия ракетен обстрел по Киев украинският президент Володимир Зеленски благодари на своите поддръжници и подчерта силата на европейското сближаване в обръщение пред срещата на  Съвета на Европа в Рейкявик, предаде ДПА.

"Русия се опитва много усилено да подобри способността си да убива. Ние се опитваме много усилено да подобрим защитата на нашия народ", заяви той на заседанието на Съвета на Европа пред лидерите, събрали се за срещата на върха в Рейкявик, говорейки по видеовръзка.

"И аз благодаря на всички държави и лидери, които ни помагат да подобрим изцяло нашата противовъздушна отбрана. Ние показваме какво означават нашите 100% и какво означава силата на свободния свят", каза той

Германският канцлер Олаф Шолц призова за създаване на международен регистър на военните щети в Украйна. Регистърът е предпоставка за работа с общи данни, каза Шолц, като отбеляза, че той може да осигури основа за разговори на международно равнище.

"В това отношение това е от изключителна важност за бъдещето на Украйна", каза Шолц.

Френският президент Еманюел Макрон подкрепи идеята за регистър на военните щети в Украйна. "Призовавам всички държави да се присъединят към него и да допринесат активно за изработването му", каза той.

Международната общност трябва да продължи да оказва неотклонна подкрепа на Украйна, "член на нашето европейско демократично семейство (...) толкова дълго, колкото е необходимо", заяви Макрон.

Той също така призова за създаването на центрове за психично здраве в Украйна с помощта на Банката за развитие на Съвета на Европа, "за да се помогне на всички онези, които ежедневно страдат от тежките травми, причинени от този жесток конфликт, и както поискаха самите украинци".

Макрон заяви, че Съветът на Европа е изправен пред опасностите на века.

"Нищо не трябва да намалява нашия ясен оптимизъм или нашата решителност", каза Макрон.

Шолц също така призова за поддържане на контакти с Русия въпреки руския президент Владимир Путин и неговото правителство в изказването си в началото на срещата на върха на Съвета на Европа в Рейкявик.

Войната на Русия в Украйна ще приключи в някакъв момент, каза Шолц. "И едно нещо е сигурно. Тя няма да приключи с победа на империализма в стил Путин", добави той. Украйна ще получава подкрепа, докато не бъде постигнат справедлив мир, каза Шолц.

"Дотогава ние трябва да поддържаме мостовете към представителите на друга Русия, друга Беларус - и по този начин да поддържаме отворена перспективата за демократично, мирно бъдеще в двете страни - колкото и малко вероятно да ни се струва това днес", каза Шолц./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още по темата: Володимир Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Децата няма да живеят дълго, включително и в България. Ваш Хари С. Труман
192
1
 
10
 
! Отговори
аз преди 11 месеца
Ние, живеещите в цяла Европа ще носим последствията с години-за здравето, икономиката и просперитета ни. А ние се делим и караме... Докато не се надигне гнева народен против войната като цяло, ако изобщо има разум и воля в европейските народи, ще измираме един по един, но не човек по човек а народ по народ...
191
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украинци, бягайте при първа възможност, докога ще търпите? Използват ви за пушечно месо, за роби, ограбиха ви, сега и радиоактивен облак имало над Киев, който се носи, бягайте веднага в славянските държави, не бягайте на запад, защото там ще ви разболеят и използват, гледах вече няколко такива случаи на украинки и техните деца, не бягайте на запад, бягайте в славянските държави и Русия! И когато приключи всичко, се върнете в Украйна ако желаете!
190
2
 
11
 
! Отговори
аз преди 11 месеца
Не знам дали се замисляте, какво количество бамби се изгърмяха там, то не бяха складове с боеприпаси с обеднен уран и не знам какво още, то не бяха ракети... Знаете ли колко е повишена заболяваемостта от рак в Сърбия след войната. Та сега същите отрови се изсипват и на североизток от нас, на има няма 500 км. по права линия. Познайте какво ни носи вятъра и дъжда...и тепърва ще ескалира напрежението там... Не знам какви *** трябва да сме, та да се караме кой за кого е, кой крив, кой прав...
189
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
украински военни твърдят, че ситуацията в Артьомовск сега е толкова катастрофална, че сега командващият състав изпраща там само доброволци. Както подчерта един от украинските военни, когато влизате в Артьомовск, трябва да разберете, че ще бъде трудно да излезете оттам.
188
0
 
4
 
! Отговори
до 216 преди 11 месеца
Ти луд ли си или на луд дрехите носиш?Моли се да не стане подобно нещо,че всички загивамеее!
187
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
след взрива в Хмелницки има повишение на гама-радиоакитивниы фон. Там са се ссъхранявали хиляди снаряди с обеднен уран. Вледствие цяла западна украйна е покрита с радиоактивен уранов прах
186
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дайте му 100 ядрени бомби наведнъж да ги изсипе като самосвал в Москва. Русите нямат петриат. Ще напълнят гащите от страх.
185
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Китай помоли западните посолства и международните организации да не използват външните стени на сградите си в Пекин за "политическа пропаганда". Редица западни посолства издигнаха плакати с украинското знаме и надписи на китайски и английски език, призоваващи за подкрепа на Украйна. Преди седмица китайското външно министерство им изпрати уведомление, в което призова да не се допуска "възникване на конфликти между държавите", а също така посочи необходимостта "да се спазват китайските закони и постановления", предаде "Киодо".
184
3
 
9
 
! Отговори
суи съчки за огиня преди 11 месеца
Оптимизмът и постоянството на Зиления и ЕС предвещава и предопределя смъртта на още милион украинци в транжорната на войната и 10-тина млн. бежанци. На кого му пука назапад от Киев за разходния матрял!
183
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 189 ?? Изнасилването на украйнка е"нонсенс". В Николаев преди месец полските наемници бяха подкарали малолетните моничета в града. Родителите като се обръщаха към полицията, от там са свивали рамене:"нищо не можем да направим. Дошли са да ни помагат". А"изнасилените"малолетни в Буча третия ден разбирали, че са бременни??!! Украинския съд осъди"Геройте на Украйна"от"Торнадо" за изнасилвания на цивилни мъже и жени в Източна Украйна след 2014 година. ФАКТ!!!!
182
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като гледах кадрите с взривовете от 13 май 2023г.край Хмелницки и информацията на ВСУ, че са прихванали всички руски ракети, без коментар. За пореден път лъжат яко за очевидни неща. То и украйснките войници от Азов бяха евакуирани......в Русия!!!???? За ракета по"братска"Полша да не говорим.
181
9
 
4
 
! Отговори
Koko преди 11 месеца
Вижте най-горе лентата за най- коментираните статии. Всички до една са свързани с Рашистите. Ей, руски бабалюги, импотентни *** такива! Цял живот на хранилка на чуждия агентурен апарат.
180
3
 
8
 
! Отговори
Чакай преди 11 месеца
Къв железен купол бре ,чакай, нали патриот " свали "всички кинжали? ааааааххахаххаахахах
179
3
 
4
 
! Отговори
Е? преди 11 месеца
Козячета, изметохте ли парчетата от патриота неска сабалян? Муаахахъхъхъ
178
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
САЩ в момента се чудят дали да не им дадат ПРО "Железен купол". След като видяха че прословутата им ПВО "Пейтриът" беше унищожена още с първият опит, сега искат да видят каква ще е ефикасността на тази им система срещу руските хипер свръх звукови ракети, без аналог досега в света. Не че ги боли yua за Зеленски и нацитата му, а чиста проба изпитания на оръжейни системи в реална обстановка!
177
4
 
13
 
! Отговори
До 195 преди 11 месеца
До до 191 В близките 10 години всъщност е много далечно време! Я камилата, я камиларя! От друга страна като утре ще се изнижат 10 години и никой ge6u/\ няма да си спомня, какво бил казал един друг ge6u/\ преди десет години по повод някакви бомби, които щели да гърмят в Москва! Русофоба е като едно малко нещастно дете, на което са му взели играчката и какво да направи почве да реве и да кълне и проклина, а понякога и в ролята на оракул се вживява! Хахахахахахахахахаха!
176
4
 
12
 
! Отговори
До 200 преди 11 месеца
До до 197 На тебе ти докладват, че САЩ и Китай предупреждават някой, така ли? Или това го чу от глас свише? Може би факсове получаваш.
175
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В Маринка отбраната се поддържа от укроморпехи на 35-та бригада. Един от тях с прякор @zsu035obmp споделя лични наблюдения: "средно войник от ВСУ живее на нула 15 дни. Прекарах общо повече от пет месеца на фронтовата линия. Аз съм късметлия". Той също така пише, че бандеровските "тилове плъхове" съхраняват убитите в Маринка захисников незалежности в черни чували на слънце. Вероятно заради претоварените морги.
174
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До !!Какво е "пандизчий". Някой непознат римски пълководец, може би? Или си пропуснал първите 7 години, а на училище си ходил между игрите на билярд и лафчето с аверите.

Спонсорирани публикации