Дейвид Боуи спасил Тина Търнър от домашното насилие

Ето повече за приятелството между двамата
26 май 2023 23:55, Дарена Найденова
22
Дейвид Боуи спасил Тина Търнър от домашното насилие
БГНЕС
Кралицата на рокендрола е имала специално място в сърцето си за Дейвид Боуи.
 
Тина Търнър, която почина на 83 години на 24 май, многократно е казала, че именно музикантът, който си отиде от този свят през 2016 година, има огромна заслуга за възстановяването и спасяването на кариерата й. 
 
След като постига световен успех и слава с Айк Търнър през 60-те и 70-те години на миналия век, Тина решава да се ожени за сценичната си половинка. Двамата се превръщат в една от най-обсъжданите двойки по онова време заради постоянните слухове за насилие и проблеми. Оказва се обаче че този път таблоидите не грешат и в дома на Търнър наистина е имало тормоз от страна на Айк към съпругата му. В крайна сметка двамата се развеждат през 1976 година, а Тина започва соло кариера, която я изкачва отново на върха в музикалните класации. 
 
В мемоара й, издаден през 2018 година, Търнър говори откровено за преживените брутални актове на физическо и психологическо насилие от тогавашния й съпруг. Преди обаче да се избави от този ад и да започне кариерата си отново, тя е трябвало да си намери нова звукозаписна компания, която да я приюти и да й предложи договор. 
 
След широкообсъжданата й раздяла с Айк през 1976 година, Търнър е уволнена от лейбъла Capitol Records и си взима кратка почивка от музиката. През 2004 година тя разкрива в разговор пред Female First, че е успяла да си стъпи отново на краката благодарение на помощта от Дейвид Боуи. Изпълнителката определя действията на колегата й като специални и изключително важни за живота й. 
 
 
Оказва се, че двамата са работели за един и същи лейбъл, Capitol Records, който обаче отказва да поднови договора на Търнър. От друга страна, Боуи получава нова сделка и дори е поканен на специална вечеря в Ню Йорк, за да отпразнува договора. Той обаче отказва с думите, че трябва отиде в хотел Риц, за да види любимата си изпълнителка на сцена. Това била самата Тина Търнър. 
 
Шефовете на Capitol Records решили да не изпускат Боуи от очи и тръгнали с него към хотела, за да видят изпълнението на Търнър. Останалото, както казват, е история.

 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 10 месеца
Ми що не!?Една жена не ходи ли,значи за нищо не става!Що мъже получиха инфаркти от тая!Голяма жена,голяма певица,голямо нещо!!!Поклон до земята!
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дописника е ***!!!
11
4
 
7
 
! Отговори
До 14 преди 10 месеца
Ако ти нямаше интернет, дали щеше да се изходиш във всяка дтатия
10
14
 
0
 
! Отговори
Да питам преди 10 месеца
Ако Тина не беше се събрала с Айк някой дали щеше да я знае сега?
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Де да бяха всички мъже такива джентълмени като Дейвид Боуи...
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
бойко е кандидат премиер? ще гласувам за него
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
тина търнър е починала, мир на праха и
6
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
докога що ни занимавате със стари бабички? то не беше кралицата, сега тая
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
то се видя
4
5
 
0
 
! Отговори
Гълъб преди 10 месеца
И двамата умират от рак и са будисти.
3
0
 
8
 
! Отговори
Anus shepti преди 10 месеца
СЬГЛАСЕН.НО НЕ МОЖЕ ДА ОТРЕЧЕМ ХИТОВЕТЕ КОИТО ИЗПЯ.ПОКЛОН
2
2
 
7
 
! Отговори
Anus shepti преди 10 месеца
ДАЖЕ МОЖЕШЕ ДА ПЕЕЕ.ПОКЛОН.
1
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Боуи духхаше на Стив Тайлър и се изцепваше надрусан какво ли не включително че харесвал хитлер и после журналистите го принудиха да вземе втора жена черна. Който не вярва да чете - От 70-те години насам Боуи многократно декларира своята бисексуалност в интервюта за медиите.

Спонсорирани публикации