Европа да се готви за климатични катаклизми това лято

Екстремните горещини се превръщат в нещо нормално
14 юни 2023 10:27, Елка Василева
77
Европа да се готви за климатични катаклизми това лято
Снимка: архив, БГНЕС

Европа трябва да се подготви за климатични катаклизми това лято, заяви Европейската агенция за опазване на околната среда, цитирана от ДПА.

Изменението на климата води до това температурите в Европа да бъдат все по-екстремни, съобщи днес базираната в Копенхаген агенция по време на представянето на уебпортал, който анализира отминалите горещи вълни, наводнения, горски пожари, периоди на суша и други феномени.

Като цяло нещата изглеждат песимистични и адаптирането към климатичните промени е изключително важно, подчерта агенцията.

В онлайн интервю, озаглавено "Екстремни температури през лятото в променящия се климат: Готова ли е Европа?", Европейската агенция за опазване на околната среда ще обясни подробно как екстремните температури все повече влияят на хората, икономиката и природата на континента.

Сайтът описва екстремни климатични събития от изминалите лета, които може да очакват и в бъдеще, прогнозират учените. На интернет страницата се прави анализ и доколко регионът е готов за подобен развой.

Целта е служителите, които взимат решения, а и обществеността, да разполагат с актуална информация, свързана с неотложността на борбата срещу климатичната криза.
(БТА, Анелия Пенкова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
* днес базираната в Копенхаген агенция по време на представянето на уебпортал, който анализира отминалите горещи вълни, наводнения, горски пожари, периоди на суша и други ФЕНОМЕНИ*, феномени в резултат от геоинженерството!
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
абе ясно е че тая планета ше стане рано или късно на фурна като Венера . Благодарение на допълнителните 50 гига-тона въглеродни емисси годишно - вероятно ще стане на фурна по-бързо. Верно че сибирската империйка за кратък период ще садят банани и че се къпят в арктика , но и те ще станат на тиган накрая . Хората са неиспешен експеримент на природата и е време експеримента да се закрива.
60
4
 
7
 
! Отговори
преценка преди 11 месеца
Който се готви за война ,получава война
59
6
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 11 месеца
клим проблеми започнаха българия е наводнена и се видя че не можем да сесправим с този проблем които няма да е последен нашествие на кърлежислед дълго време в люлин се появиха ята от врабчета а за останалите птици да неговорим цяла нощ са песни и танци няма ги само катериците избягаха по новагодина когато бяха гърмежите
58
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Април средната максимална температура беше под нормата с 2-3 градуса, през месец май също, юни и той засега е по-хладен от обичайното. Какво ще е лятото тия да не се правят на Нострадамус, няма как да знаят, какви ще са температурите за 3-4 месеца напред, температури се предвиждат и познават най-много до 3-4 дена напред. А и от Еврипа до Европа има разлика, в Испания може и да е жега, а в Полша да е хладно лятото.
57
2
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 11 месеца
Загре ми телефона. Днес бая затоплих атмосферата на Европа.
56
4
 
15
 
! Отговори
Аз преди 11 месеца
а ес и ек да се готвят за низвергване от властта от собствените си граждани
55
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пускат едно хаарпче и сме локдаун.
54
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 51, миналото лято си беше бая горещо, и това ще е същото, веднъж като стегнат горещините, си отиват чак в края на септември! Ама нали трябва да си изкажеш налудничавата конспиративна теория, даже и лятото ще подмениш
53
6
 
13
 
! Отговори
До Анонимен преди 11 месеца
1.5 градуса не значи, че от 30 ще е 31.5 .... такива като теб, които си нямате идея как работи климата на собствената си планета не трябва да имате право на глас.
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То да са само климатични... с мед да ги намажеш!
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Как се борим в БГ с климата ? Вдигаме Данъците и всички са доволни. Подготвят от сега. Като почнем да ядем кал, ще ни светне, ама дано не е късно.
50
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хаха миналото лято беше бая хладно и това се очертава такова, ама нали трябва да се плаща данък въздух
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
до 41Не ни обянявай във Фрнция и Гермния как са - таме *** колят бели дяца на плаца и нищо ...кво ми обясняваш ве ***? Бегай
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До МуахахаНяма как да затоплиш климата на Земята и да очакваш суша слабоумнико! По-високите температури означават повече валежи, а тази комбинация е идеална за живота и той процъфтява при такива условия, а не загива. 3 месеца суша в Европа никога не е имало и никога няма да има, поради географското й разположение! А във Франция вали интензивно последния месец и ще продължи да вали. Най-сухия район в света се намира в Антрактида, познай защо?
47
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ледовете се топят в Антарктида....ама Черно море не е мръднало. Иначе се топят да знаете!!! Лошо е, както казва един "Българин" - "това излъчва е едно лошо".
46
0
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 45 преди 11 месеца
Пълним я с чакъл. До есента трябва да се асфалтира.
45
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Европехската агенция да вземе да си го завре отзад....Лято кат лято - Юли месец съм с дълъг панталон, къде е тая жега неописуема бе кавали?
44
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абре,оная прословута озонова дууупка кво стана с нея,позатвори ли се?
43
0
 
17
 
! Отговори
Банани Банани преди 11 месеца
Почнахте ли да Гледате в Европа - щото Банана не Лъже, а Купените *** по Медиите - Лъжат! Та като почнат Банани да Растат у Европа - тогава Вярвайте!!

Спонсорирани публикации