Националите ни изправени пред исторически антирекорд при загуба от Сърбия

Никога досега не сме тръгвали само с 1 точка от 4 мача
20 юни 2023 15:50, Красимир Ангелов
88
Националите ни изправени пред исторически антирекорд при загуба от Сърбия
Снимка: Lap.bg

България е на крачка от исторически антирекорд преди днешния мач срещу Сърбия в битката за Евро 2024.

Трикольорите никога не са започвали евроквалификации с една точка от първите 4 мача. Ако днес не вземем поне точка на западните ни съседи, Младен Кръстаич ще запише името си на стената на срама.

Никога, откакто има пресявки за еврофиналите, националният ни тим не е тръгвал с една точица от първите си четири срещи, пише Тема спорт. Най-слабите ни стартове са за първенствата през 2020 и 1976 г., когато все пак започваме с два пункта в първите си четири двубоя.

Още по темата
Най-силният старт в историята е на златния ни тим за европейското в Англия през 1996 г. Тогава сме четири от четири, или 12 точки за начало. Тогава стигнахме и до финалите.

Статистиката ни срещу Сърбия също е сериозно против нас. В 26 мача срещу трите варианта на съседите – Югославия, Сърбия и Черна гора и Сърбия, имаме 6 победи и 4 ремита, като те са в контроли и различни регионални турнири.

В европейски квалификации имаме 4 двубоя, от които само един равен – 1:1 на 25.10.1959 г. на „Васил Левски“, след като сме загубили преди това с 0:2 в Белград. Другите две загуби са за първенството през 1984 г., когато в София падаме с 0:1, а в Сплит – с драматичното 2:3 и фаталния пропуск на Ради Здравков.

Националите са на последно място в своята квалификационна група и само успех тази вечер може да ни остави някакви теоретични шансове за класиране на Евро 2024.

Всичко преди срещата България - Сърбия в Разград четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Закривай.
24
0
 
5
 
! Отговори
Ал. Македоне преди 10 месеца
Преди мача да отидат на рожен да се надъхат малко от байряка. ура друзя!
23
2
 
6
 
! Отговори
D9S преди 10 месеца
Истината е, че нямаме национален отбор. И ще паднем лошо... Футболът ни е дъно на дъната, щом един зелен проект печели 12 години а Левски им приглася, прави им шпалири и им ляга... БФС, дъно, национален отбор дъно, клубен футбол дъно... Това е положението. А още по-лошо е че се копае дъното вместо да се тръгва на горе...
22
1
 
5
 
! Отговори
Манолски преди 10 месеца
Едни други наредиха 11 мача без победа и не им дреме
21
0
 
9
 
! Отговори
до ММС преди 10 месеца
Закривай!
20
2
 
10
 
! Отговори
Ученика преди 10 месеца
Нормално разстояние изминато за 90 минути от футболист на топ отбор е между 12 - 15 километра. Българските национали средно изминават между 4 - 6 километра. Коментара е излишен...
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Според мен футболът официално трябва да бъде зачислен към спекулативните структури. По всички новини минутите, отделени за тази сфера на въртене на пари, са безобразно много. Няма обаче почти никаква информация за полезни за общестото дейности. Полазва изратеност на съзнанието, извратенящина на мисленето.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако ще и Гуардиола да е начело на тези връзкари, не можем да се класираме за нищо. Тези индивиди събрани там са толкова дълеч вече от световният футбол, че не виждам какво и как трябва да се промени за да успеят да вземат повече от точка.
17
0
 
6
 
! Отговори
САМО НАЦИОНАЛИТЕ ЛИ? преди 10 месеца
А ПОЛИТИЦИТЕ НИ ? ? ?
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Въобще да не се вясват нашите некадърници довечера,една служебна загуба ще е къде,къде,по малък срам!
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
При положение,че цялата ни държава е една огромна кооочина,и някой да се надява,че нещата във футбола ще са по различни,означава,че жестоко се е объркал!
14
1
 
8
 
! Отговори
Ганьо преди 10 месеца
България отдавна е с антирекорд и по всичко.
13
6
 
5
 
! Отговори
Марков преди 10 месеца
Сърбите ще ни победят, но няма да е така лесно както всички очакват.
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз съм за Сърбите, поне ще направим рекорд, пък бил то и анти. Футбол в България отдавна няма. Има перуци и компания, корупция, договорки и какво ли не, но не и футбол и затова сме си виновни ние. Пример: ЦСКА, Левски - 5 българина, маймун от цял свят насъбран и пак не могат да уцелят топката.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
дреме му на перуката, той си пра'и кинти па Вие се ядосвайте
10
0
 
14
 
! Отговори
Адекватно предложени преди 10 месеца
Предлагам да се сформира национален отбор от доброволци - любители патриоти, а с милионите които се наливат ежегодно в съществуващия в момента национален отбор да се помогне на болни деца.Сигурен съм, че любителите няма да се справят по-лошо.
9
2
 
17
 
! Отговори
Гацо Бацов преди 10 месеца
Най-разумен вариант е нашите да не излязат на терена, така ще паднем само с 3-0 служебно.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Герберастията унищожи всичко, футбола е само една от руините.
7
0
 
15
 
! Отговори
Deep Zone преди 10 месеца
Пак цяла точка взехме, огромен успех си е, момчетата директно да отиват в Студентски град в края на седмицата с чартър от Разград, че Емануела е сложила нови гърди и платиненоруса коса и ще ги зарадва. Футболът е от ден до пладне, и с него, и без него, чалгата е доживот :)
6
0
 
25
 
! Отговори
Fool преди 10 месеца
Объркали сте заглавието. Не "при" а след загубата от Сърбия :D Така става като по всички нива на футбола треньорът пуска сина на тоя дето дава най-много. Примери бол...

Спонсорирани публикации