Грижа за косата - какви са предимствата на маслото?

То осигурява страхотен блясък
28 юни 2023 21:20, Дарена Найденова
2
Грижа за косата - какви са предимствата на маслото?
IStockphoto

 В свят, в който всеки ден има мания за нови продукти за грижа за косата, една вечна тайна за красота не се променя – маслото за коса. От древните цивилизации до съвременните процедури за грижа за косата, използването на този продукт преобладава като подхранващ и трансформиращ начин за грижа за кичурите. Днес маслата за коса продължават да владеят индустрията за красота, като често се превръщат във водещи тенденции в социалните мрежи. Въпреки че някои хора смятат, че продуктът ще има просто кратка популярност, ползите и значението му всъщност са много по-дълбоки от мимолетна тенденция.

Маслото за коса е било ценна тайна за красота в древните култури. В Древен Египет рициновото масло се е използвало за подхранване и придаване на блясък на кичурите, символизирайки богатство и лукс. По същия начин, хората в Индия са включили кокосово, бадемово и масло от амла в процедурите за омасляване на косата, за да насърчат растежа и цялостното ѝ здраве.
 
Ритуалите с маслото за коса обаче не се ограничават само до тези култури – древните гърци са използвали продукта за оформяне на прическа, докато мароканците са предпочитали арганово масло за овлажняване и грижа за скалпа. Днес, когато черпим вдъхновение от древните култури и съчетаваме тяхната мъдрост със съвременния опит, маслото за коса остава ценна открита тайна за постигане на великолепни, здрави кичури.
 
Ползи от маслото за коса
 
Маслото за коса има безброй предимства, които могат да променят здравето и външния вид на кичурите ви към по-добро.
 
► Контрол на къдренето и осигуряване на блясък
 
Ако търсите воин, който да се бори с накъдрянето на косата, лекото масло може да бъде отговорът, тъй като то обикновено се нанася върху кичурите, за да изглади кутикулата. Продуктът е чудесно решение за придаване на блясък на изтощения косъм.
 
► Подхранване и овлажняване
 
Освен че осигурява на косата ви блясък, маслото може да бъде решаваща съставка за подхранване и задържане на влагата.
 
► Насърчава растежа и намалява косопада
 
Някои масла за коса могат да се използват върху скалпа, за да насърчат растежа и да намалят косопада. Например маслото от розмарин стимулира растежа на косата, докато маслото от мента е отлично за сърбящ скалп. Маслото от жожоба пък е добро решение за стимулиране на скалпа и заместване на изгубените естествени масла. Освен това, ако се сблъсквате със сухи, чупливи краища, склонни към накъсване, нанасянето на масло може да им се отрази добре.
 
► Подобрява здравето на скалпа
 
Насърчаването на здравето на скалпа е друго място, където маслата за коса блестят. Те могат да успокоят сух, сърбящ или лющещ се скалп, без непременно да запушват порите в процеса.

Масло от чаено дърво – задължителна съставка за косата

Грижа за косата – маслото от лук е новият любим продукт

Масло от моной – решението за здрава и мека коса

Видове масла за коса
 
Когато става въпрос за избор на масло за коса, всяко едно си има своите специфики и ползи. По-долу ви представяме някои от най-популярните версии, които може да срещнете на пазара.
 
1. Кокосово масло
 
Кокосовото масло е известно със способността си да прониква дълбоко в косъма, да задържа влагата и да предотвратява увреждане по време на стилизиране. Подходящо е за всички типове коса, но трябва да се държи далеч от скалпа и линията на косата, за да се избегне запушване на порите. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
5W40 преди 9 месеца
През лятото се ползват масла с по нисък вискозитет.

Спонсорирани публикации