Неравномерна кожна текстура - какво да направите?

Ето как да имате по-гладко лице
2
Неравномерна кожна текстура - какво да направите?
IStockphoto

 В един перфектен свят всички бихме имали мека, гладка кожа без пори и петна. За съжаление, това не е така и грубата, неравна текстура на кожата е много по-често срещана, отколкото си мислите. 

Текстурата и грапавостта на кожата могат да включват голямо разнообразие от кожни проблеми като сухота, груби петна, подутини, разширени пори и белези от акне. Мислете за състоянието като за всяка една причина, която може да направи тена ви да изглежда по-малко гладък или безпроблемен.
 
Справянето с неравномерната текстура на кожата не е толкова лесно, колкото прикриването на грапавостта с грим, но добрата новина е, че има много начини, по които можете да подобрите текстурата си, като направите няколко лесни промени в ежедневната си рутинна грижа за красота.

Какво предизвиква неравномерна кожна текстура?
 
Редица неща могат да допринесат за влошаването на кожната текстура. В най-простата си форма грубата или текстурирана кожа често се появява поради натрупване на сухи мъртви кожни клетки от горния и най-външен слой на кожата. Телата ни естествено отделят мъртви кожни клетки в процес, наречен клетъчен обмен, който включва заменяне на клетките на всеки 28 до 42 дни. Това поддържа кожата ни относително гладка и здрава. Тази обмяна обаче може да бъде нарушена от няколко неща, включително стареене, сухота, излагане на слънце, замърсители и начин на живот.
 
Състояния като екзема, която е свързана с червени, люспести, сърбящи петна, и кератоза пиларис – процес, когато мъртвите кожни клетки се натрупват в космените фоликули и придават на кожата ви бодлива текстура – също може да са причинители. Същото важи и за белезите от акне и разширените пори.
 
И накрая, дори ако сте положили много усилия, за да изберете рутинна грижа за кожата, която е идеална за вашия тип, дерматолозите отбелязват, че е възможно да изпитате проблеми, ако използвате дадени продукти твърде много, независимо че са определяни като най-добрите. Твърде честото почистване и прекаленото ексфолиране може да лиши кожата ни от естествените ѝ масла и да наруши pH баланса на кожата и микробиома, което води до възпалителни промени. Това се проявява като дразнене, зачервяване, неравномерна текстура, разширени пори, пъпки и грапави петна.

Как да се справим с неравномерната кожна текстура?
 

Грижа за кожата – защо витамин Е е от ключово значение?

Съвети за красота – най-добрите антиейдж процедури за лице

Типове кожа – как да определите вашия?

♦ Идентифицирайте причината – първото нещо, което трябва да направите, когато се опитвате да се справите с всеки кожен проблем, е да определите какво го причинява. Това ще ви помогне да определите и начина на лечение. Ако страдате от белези от акне например, може да е добра идея да се свържете с дерматолог, който да ви помогне да изготвите план, за да се отървете напълно от пъпките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
пришълецът преди 9 месеца
Ще го научиш как се опияняват очи на жена:)))

Спонсорирани публикации