Козметика за ваканцията - какво да сложите в куфара?

Не подценявайте почистването на лицето, особено след плаж
24 юли 2023 21:26, Дарена Найденова
0
Козметика за ваканцията - какво да сложите в куфара?
IStockphoto

Вече сме в разгара на лятото, което означава, че очакваме с нетърпение дългата отпуска за морето. Независимо дали ще почивате на нашето Черноморие, или на чуждите плажове, е необходимо да се заредите с правилните дрехи, обувки, козметика и настроение. Жегата винаги е по-поносима край водата с коктейл и книга в ръка, така че не я мразете, а просто се опитайте да се справяте с нея по правилния начин - с множество течности, здравословно хранене и слънцезащита. 

Говорейки за слънцезащита, тя е основен продукт не само във ваканционния ви режим за красота. Трябва да нанасяте крема или спрея всеки ден, независимо дали излизате за фитнес, разходка или плаж. Кожата се нуждае от защита от вредните UV лъчи, за да не се появи преждевременно стареене или, по-лошо, рак. Затова слънцезащитата е едно от основните неща, които слагате в куфара си за морето, но дали ограничаването само до нея не ви играе лоша шега?
 
Подреждането на куфара за ваканция е достатъчно изнервящо, дори и да имаме предварително изготвен списък. Лесно можем да пропуснем нещо или да решим да не го слагаме, за да имаме повече място за дрехи или обувки. Но пътуването влияе на кожата ви и рядко това вляиение е положително. Така че трябва да сте сигурни, че имате всичко необходимо под ръка. Най-добрият начин да направите това е да опаковате многофункционални продукти, особено такива, които съдържат SPF или успокояват кожата ви след ден на слънце.
 
Каква козметика да вземете на почивката? 

1. Почистващ продукт
 
В края на дългия ден за пътуване отсранете грима, мъртвите кожни клетки, излишната мазнина, замърсяванията и други мръсотии с нежен почистващ продукт. Масажирайте го върху влажна кожа, разпенете го с върховете на пръстите и изплакнете пяната за получаване на почистен и ексфолиран тен.
 
2. Тоник
 
Ако имате упорито запишени пори, особено често срещани при мазна кожа, или сте склонни към акне, трябва да добавите тоник към грижата за кожата. След като нанесете почистващ продукт, продължете с формула без алкохол, за да възстановите pH баланса и нежно да почистите и възстановите, без да лишавате кожата от така необходимата влага.
 

Лятна ваканция - какво да сложите в куфара

Лятна ваканция: 14 неща, които трябва да сложите в куфара

Как да подредите куфара си за почивка?

3. Овлажнител
 
Независимо дали имате нормална, мазна или комбинирана кожа, осигурете си интензивна хидратация чрез използването на овлажнител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации