Спипаха чужди дилъри на Слънчака, следили ги два месеца

Групата е от шестима нигерийци и двама от Гана
Обновена: 25 юли 2023 15:35 | 25 юли 2023 12:10, Александър Попов
100
Спипаха чужди дилъри на Слънчака, следили ги два месеца
Снимка: БГНЕС

Полицията е задържала група дилъри в Слънчев бряг през уикенда, като в нея влизали чужденци от Нигерия и Гана.

Те са разпространявали марихуана, екстази и кокаин, като коката е вървяла между 120 и 160 лева за половин грам. Джойнтът пък е вървял между 30 и 90 лева, съобщиха на брифинг директорът на ОДМВР – Бургас ст. комисар Калоян Калоянов, зам.- окръжният прокурор на Бургас Манев и наблюдаващият прокурор Мирослав Илиев.

Групата се състои от осем човека и е била наблюдавана в продължение на два месеца.

"Има ясна изразена йерархична структура. Шестима от тях са граждани на Нигерия, а двама на Гана и са със статут на постоянно пребиваващи. Престъпната им дейност се състои в това да организират разпространението на наркотични вещества на територията на Слънчев бряг", разкри ст. комисар Калоянов.

Дрогата е била продавана основно на централната алея в Слънчев бряг. Характерно за групата било, че използвали тайници за съхранение на наркотиците, които се сменяли всеки ден и се зареждали в обедните часове. В групата е имало човек, който обикалял с велосипед да следи за полицаи.

В тайниците, както в 3 от жилищата, обитавани от пласьорите, са открити над 50 джъмпера с кокаин, над 100 с марихуана, 140 таблетки екстази, както и около 20 хил. лв.

Освен навлизането на нови и по-опасни наркотични вещества има и нови методи на разпространение на наркотиците по Черноморието. Промени има и при групите, които се занимават с този вид престъпления. Това каза пред журналисти временно изпълняващият длъжността заместник окръжен прокурор в Окръжна прокуратура – Бургас Мануел Манев.

“По разследването са извършени множество действия- претърсвания, огледи на местата на тайниците, разпитани са свидетели. Седем са задържаните лица за срок от 72 часа с оглед внасянето на искане за постоянен арест. Един от групата все още не е открит, издирва се. Днес ще внесем искане за постоянен арест, спрямо задържаните“, посочи от своя страна наблюдаващият разследването прокурор Мирослав Илиев. Към момента задържаните са с повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. След изготвянето на назначените експертизи, най-вероятно обвиненията ще бъдат прецизирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
1
 
! Отговори
Нахалници преди 8 месеца
То само като прочетеш заглавието,и ти става ясно какво е положението със нарко разпространението на дрогата в България.Следили чуждите дилъри с месеци,а нашите дилъри колко време ги следихте?Ха ха ха ... че за какво да ги следите след като ги знаете всичките до един,нали ви се водят на отчет в МВР.
89
0
 
6
 
! Отговори
Ъъъ преди 8 месеца
Как може да позволите чужди дилари на ваша територия бе? Амсалаци.
88
0
 
4
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 8 месеца
Какво правят тия черни *** чепове в България че и с постоянно поебиваване?Веднага депортации в турция!
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То е много проста схема, от години в ход в Европа и САЩ. Масово дрогират младежта, през това време бежанци се поселват и пускат корени до часа на подмяната... когато ще бъдем слаби и уязвими, разядени от самата ни прогнила вътрешност. Колко цивилизации са падали по този модел? За да дойде дивото и после години ще цари дивотията, както вече е ставало по света и преди...
86
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Въпросните негЪри - наркопласьори как ще отработват в затвора престъпната си дейност ??? Защо няма информация и коментар за присъда, изпълнение, срок на задържане и плащане на отсъдените суми ???? Кога ще има истинско правосъдие в България ??? Тези НегЪри съсипват нашите деца, обществото и държавата !!! Как отговарят за това ???
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Koko - " По гърция цветнокожите продават очила и плетат гривни на плажа, тука дрога." Мен са ми предлагали дрога. покрай очилата, часовниците и другото.
84
0
 
11
 
! Отговори
ОТ СЛЪНЧАКА преди 8 месеца
Това са една групичка от печки които работят в Слънчака като Викачи от време оно. Миналата година пак ги сгащиха, на есен ги пуснаха и сега отното ги прибраха. Така е всяка година. Стоката им не става . Преди 2-3 години я пробвах, само където си хвърлих парите. Трябва да ги съдят за измама , не за наркоразпространение !!!
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ура!Проблемът с наркотиците в Слънчака е решен...
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За чуждите няма прошка, Слънчака си е само за нашите дилъри :)
81
1
 
11
 
! Отговори
Да разбирам ли, че? преди 8 месеца
Да разбираме, че "нашите" не ги закачаме ли? Затова ли статията е за "чужди"?
80
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво правят Гана и Сомалия у нас? КАКВО? Аааа, разпространяват дрога, всичко е точно. Аз един черенн да работи нормална работа не съм видял
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ясно, чуждите пречат на нашите хахаха Затова ли ги спипаха?
78
1
 
12
 
! Отговори
георги преди 8 месеца
Така де трябва да си си пазим родните
77
0
 
15
 
! Отговори
вероятно са същите преди 8 месеца
нигерийци дето хванаха преди 2 г. там. Пак ги допускайте такива пришълци дето префърчат през боковата гранична оградка и им давайте условно и тук ще стане след време като в германия като изтрезнеят оттам и почнат да се пълнят тук
76
1
 
10
 
! Отговори
5221 преди 8 месеца
Жива конкуренция на нашенците - да се размажат веднага!
75
0
 
18
 
! Отговори
Име преди 8 месеца
Ама той тоя "джойнт", откакто го забраниха отбратно прз 2005-та, станал златен бе! 90 лева? Това трябва да е с две печени агнета и три каси бира.
74
0
 
7
 
! Отговори
Слег преди 8 месеца
Само комплексарите викат на Слънчака- Курортен комплекс Слънчев бряг ,да изтъкнат ,че са курорт разбираш ли. То там курорт нема от 2004 насам-има парти град Слънчака .Българския туризъм, иначе има нужда от подобно място.Парти дестинациите са с широк сезон и висока доходност.Сънито има потенциал да стане хибрид между Лас Вегас и Амстердам и да работи 12 месеца в годината.
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
неграмотно написано е заглавието на статията, с използването на жаргони така пишат евтини драскачи на днес бг,некадърни заедно с главния си редактор :)))
72
1
 
3
 
! Отговори
Сухаризъм преди 8 месеца
До ХасмукарСокеренаПич/че звучиш като учиелка от село Груйо Михалево ,кое как се пишело ,кое кво било-сухар неопетнен от покварите на Купидон ...
71
1
 
2
 
! Отговори
Дон Кикот преди 8 месеца
До Koko..Голям си наивник. Ти пита ли ги за дрога?

Спонсорирани публикации