Матиране на кожата - какво трябва да знаете?

анблегнете на овлажняване с леки продукти
Обновена: 29 юли 2023 19:34 | 29 юли 2023 19:28, Дарена Найденова
2
Матиране на кожата - какво трябва да знаете?
IStockphoto

Всички се сблъскваме с омазняване по кожата от време на време. Това е напълно нормално и естествената мазнина, известна още като себум, има няколко предимства. Тя помага за поддържането на здрава кожна бариера и хидратира кожата. 

Въпреки това, дерматолозите отбелязват, че тъй като маслото се задържа върху кожата и се смесва с пот, мръсотия и мъртви кожни клетки, то може да придаде на тена ви много по-бляскав външен вид, което няма нищо общо със здравословния блясък и красота. По-скоро лицето ви ще изглежда омазнено и непривлекателно, което може да намали самочувствието и сериозно да повлияе на настроението ви.
 
Но за щастие, борбата с излишното омазняване и блясък е лесна с използването на правилните продукти и техники. По-долу ви споделяме осем безупречни начина за матиране на блестяща кожа.
 
Ето няколко начина да матирате кожата си: 
 
1. Използвайте абсорбираща маслото маска
 
За да абсорбирате излишната мазнина върху кожата, нанесете маска за лице, която съдържа матиращи съставки като въглен, глина или кал няколко пъти седмично. Особено глината помага за детоксикацията на кожата, като същевременно я хидратира, помагайки за намаляване на излишния блясък по повърхността. Подобни маски са чудесен вариант за хора с мазна или склонна към акне кожа, но имайте предвид, че ефектите са краткотрайни.
 
2. Използвайте лек овлажнител
 
Въпреки че може да сте склонни да пропуснете нанасянето на хидратиращи кремове, дерматолози казват, че мазната кожа все още се нуждае от овлажнител. Препоръчително е да използвате леки лосиони или овлажнители на гел основа със съставки, подходящи за мазна кожа. Стремете се към продукти, които осигуряват много лека хидратация, без да допринасят за допълнителен блясък. Тежките кремове, богати на омекотяващи масла, могат да утежнят кожата и да я оставят твърде мазна.
 
3. Не прекалявайте с почистването
 
От години знаем, че прекомерното измиване, ексфолиране и търкане на кожата ще ограничат блясъка й. Истина е, че прекомерното измиване може да отстрани естествените ѝ мазнини, правейки я по-суха и без подходяща бариерна функция. Въпреки че е важно правилно да почистите лицето си, за да запазите кожната бариера и да предотвратите дразнене, твърде честото почистване няма да увеличи тези ползи.
 

Грижа за кожата – пет ценни урока, които да знаете

Грижа за кожата – Седемте съставки, от които имате нужда

Съвети за красота – най-добрите антиейдж процедури за лице

Вместо това почиствайте кожата сутрин и вечер. Използвайте пенливи почистващи препарати или такива със салицилова киселина. Продуктите, образуващи пяна, са склонни да почистват по-дълбоко, което често е необходимо, за да се премахне излишното масло от кожата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
моми неспокойни преди 8 месеца
анблегнете на овлажняване с леки продуктии като протеинови семки от щедри и зрели господа преди лягане и сутрин

Спонсорирани публикации