Нургюл Салимова започна с реми финала на Световната купа в Баку

В неделя е втората среща с рускинята Александра Горячкина
Обновена: 19 авг 2023 20:59 | 19 авг 2023 20:00, Анисия Иванова
88
Нургюл Салимова започна с реми финала на Световната купа в Баку
Снимка: БФШ

Нургюл Салимова направи реми с рускинята Александра Горячкина в първата партия от финала на Световната купа по шахмат за жени в Баку.

20-годишната Салимова бе с черните фигури и с много солидна игра не остави никакви възможности на третата в световната ранглиста при дамите Горячкина да използва предимството на първия ход.

Българката контролираше позицията на дъската и след 33 хода се стигна до ремито с трикратно повторение на позицията, съобщава БНР.

В неделя е втората партия между двете млади шахматиски, като в нея Салимова ще има правото да играе с белите фигури. Победа ще бъде достатъчна за всяка от двете да спечели Световната купа, а в случай на ново реми в понеделник ще бъде изигран тайбрек по бърз шах за определяне на шампионката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
Красиво момиче и добра шахматистка.Пожелавам и да спечели Световната купа.
69
6
 
2
 
! Отговори
Itso преди 8 месеца
Красиво турчЕ!
68
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Страхотна симпатяга гордост за българия. .Стискаме и палци в родината,да стане световна шампионка.
67
3
 
8
 
! Отговори
българин = мит преди 8 месеца
да си българин не е етнос/ген, а език традиции и мислене. дори да е родом от марс пак ще си е българка. всеки може да е българин. така че нека цял марс, цяла африка, цяла турция и цяла украйна се изтърсят тук и заменят така наричащите се 'истински българи' защото такива НЯМА и НЕ Е ИМАЛО!
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
българин ​не е етнос/ген, а език традиции и мислене. така че дори да е родом от марс пак ще си е българка. така че нека цял марс и цяла африка се изтърсят тук, нека станат мнозинство и заменят така наричащите се 'истински българи', защото такива НЯМА
65
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Момичето прави страхотни неща за себе си най вече а и за България също, а разни панелни иззпърдяни чичaци се правят на отворени и си правят реклама върху някой друг, някои са родени победители други цял живот носят кирeч
64
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Щирлиц Мюслиманка е все пак а там Турция има промива мозака.
63
3
 
27
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 8 месеца
Напред, Нургюл! Целият народ е зад теб и ти праща цялата си обич и подкрепа! Така че бъди спокойна и играй с удоволствие! Останалото ще си дойде! Имаш прекрасно възпитание и ум! Радваме се, че те има и че си прекрасен пример за децата на България!
62
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Халил Турците ще я поткупат.
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бил си сменил името, освен това казал аз няма да работя за жълти стотинки на държавата, ще изляза навън и ще печеля милиони. Уникално
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Относно данъците на новозавоюваните и athingani-те вижте филмчето Forgotten History: the Romani (Gypsy) Migration from India to Europe.
59
3
 
21
 
! Отговори
Разкрити преди 8 месеца
ВСИЧКИ, които коментират НЕЩО свързано с темата "българи-турци", са ТР*О*ЛОВЕ! Независимо дали хвалят или нападат турците за сметка на българите - ЕДНИ И СЪЩИ ХОРА ПИШАТ И ДВАТА ТИПА КОМЕНТАРИ с цел да вкарват провокаци чрез разнообразни теми за спор! САМИ създават "две" страни и подстрекават и "двете"! Разкрити сте и НЯМА ДА МИНЕ! Остава си за вас! Нургюл е БЪЛГАРКА и БЪЛГАРИЯ е твърдо зад нея! Жива и здрава бъди и успех, Нургюл! Дано почувстваш обичта и подкрепата, която целият народ ти праща!
58
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Както при Шаламанолу всички в бг се кефеха че е прославил България а той после предаде България,
57
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До С теб сме! Никой не спори че вече направи много повече от Лойко и Киро за България. Но ако я изберем за президент самото име Нургюл отвращава бг че е турско и тя ще бега при турците.
56
0
 
22
 
! Отговори
До тр*ловете преди 8 месеца
тро*лове, няма да ви питам имате ли ум и срам, като пишете. То си личи. БЪЛГАРИТЕ ОТДАВНА НЕ СЕ ВРЪЗВАМЕ на такива провокации. Така че нещата, които се опитвате да сеете, си остават за вас. А по темата - прекрасно момиче е Нургюл Салимова и целият народ й стиска палци, гордее се с нея и й се радва и на успехите, и на възпитанието (тр*ловете тук не са Българи - не знам какви са, сигурно и те не знаят, но не са)! Дори и медиите да не пишат за важните теми като тази, ние си намираме информация.
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
хайде стига с тия фалшиви барети, натренирали са го за да брули после хората, аз така разбрах дотук. Гаси достойния
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен Алексей Петров се е срамувал че е пумаг и си сменя името от Асан Омеролу
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Алексей Петров се е срамувал че е *** и си сменя името от Асан Омеролу
52
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кофти за турчето. Бавниразвиващо се асоциално wannabe генийче като момоченцето от известния сериал. Все едно гледам мякащу матиматичи от фйемйеи, дето ми бачка за 10к в ИТ сектора, вместо да има собствена компания и да вади по толкова на час.
51
3
 
17
 
! Отговори
С теб сме! преди 8 месеца
Голяма или малка като територия и население, цяла България е с теб, Нургюл! И не е само заради успехите ти - те просто правят да се чуе името ти. Много хора са известни и постигнали успехи, но любовта на народа се печели с друго. България те обича, защото заслужаваш - прекрасно възпитано и интелигентно момиче си! Запази това винаги и само надграждай! Топлиш сърцата на цял народ! Дано някой ти предаде това!

Спонсорирани публикации