Ако младите спестяват по $100 седмично, ще разполагат с $1 млн. на 65 г.?

Данните са на института Милкен
2 сеп 2023 07:36, Анисия Иванова
263
Ако младите спестяват по $100 седмично, ще разполагат с $1 млн. на 65 г.?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Според нов доклад на Института Милкен младите хора трябва да започнат да спестяват редовно от 25-годишна възраст, за да разполагат с поне 1 млн. долара за пенсиониране. Институтът Милкен изчислява, че седмична инвестиция от 100 долара на фондовата борса с годишна норма на възвръщаемост от 7% с течение на времето ще се превърне в спестявания от 1,1 млн. долара на 65-годишна възраст. Това каза Милен Симеонов в предаването ''Бизнес старт'' с водещ Христо Николов.

Двадесет и пет години е възрастта, която Fidelity Investments и други компании за финансови услуги често използват, когато предлагат насоки за това колко пари трябва да се спестяват за пенсиониране до определена възраст. Прогнозите на Fidelity предполагат, че спестяващите ще започнат да инвестират 15% от доходите си преди облагане с данъци на 25-годишна възраст, като средно около половината от тях ще бъдат инвестирани в акции, което ще им позволи да се пенсионират на 67-годишна възраст.

В рубриката стана ясно и че през август компаниите в САЩ са създали най-малко работни места от пет месеца насам. Според данните, публикувани от изследователския институт ADP в сътрудничество с Лабораторията за цифрова икономика в Станфорд, през август работните места в частния сектор са се увеличили със 177 000 след ревизираното нагоре увеличение с 371 000 през предходния месец. Средната оценка в анкета на Bloomberg сред икономисти предвиждаше ръст от 195 000.

Наемането на служители в сферата на туризма и хотелиерството, основен двигател на растежа по време на пандемичното възстановяване, беше най-бавното от март 2022 г. насам. Но въпреки забавянето нито един сектор не съкрати работни места, а най-големите печалби бяха в образованието и здравните услуги, както и в търговията и транспорта. Тъй като търсенето и предлагането на работна ръка се балансират, работниците губят част от влиянието си при договаряне. Мнението на американците за пазара на труда се влошава и все по-малко хора напускат доброволно работата си.

Тази динамика допринася за забавянето на растежа на заплатите. Работниците, които са останали на работа, са отбелязали 5,9% средно увеличение на заплатите през август спрямо година по-рано, което е най-малкият напредък от 2021 г. насам. За тези, които са сменили работата си, средното увеличение на годишното възнаграждение е било 9,5%.

Целия коментар гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако ги доживеят.
140
2
 
6
 
! Отговори
bl преди 8 месеца
Ще е много интересно каква песен ще запеят тези "институти" ако младите наистина започнат да спестяват по толкова но си вложат спестяванията в ценни метали или други подобни до които въпросните "институти" нямат достъп.
139
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
за на всеки 10-20г. Евреите предизвикват кризи , обезценяват парите .. Фалират банки.. Няма смисъл да събирате пари в брой толкова дълго, това не са пари.
138
5
 
4
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 8 месеца
Стигат и по 50лв. да спестяваш на седмица ако искаш по светли пенсионерски годинки...
137
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Изключвайки големите акули и хората разполагащи с вътрешна информация,като цяло борсовата игра и големите печалби от нея са един вид "Схема на Понци"за всички останали рибета дръзнали да се правят на инвеститори и печелбари!
136
1
 
23
 
! Отговори
До150 преди 8 месеца
Ами аз имам вложени 1500 лева внесени през 2000 година в доброволен пенсионен фонд на ING което после се преобразува в незнам си какво и накрая стана ОББ пенсионни осигуряване,та тая година взех че ги изтеглих и да ти кажа доходността за тия 23 години клони към НУЛА,та тия"влагания и обяснения"за бъдещи милионери да по скоро лов на шарани!
135
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
тези които не искат да спестяват в долари могат да спестяват в рубли. Така няма да чакат да станат милионери след 40 години, а ще са милионери след 5 години.
134
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гледам пак много икономисти разбирачи са налазили статията, повечето бедняци разбира се с икономически познания от комунизма. Инвестициите не са за всеки, не е като да береш пипер на село. Има хора, които живеят от дивиденти и сложна лихва от години, но няма как да го знаете с минимална 400 евро в резерват с бразилци. Чал.
133
1
 
13
 
! Отговори
дедо Груйо преди 8 месеца
Сакам само да ви кажа, че доларът се обезценяване много бързо през последните 20 години. Цели 4 пъти според данните.
132
3
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 8 месеца
Ахахахаха :))) И за какво са ти 1 милион $ като станеш на 65? Ни можеш да евeш, ни нищо, ако изобщо доживееш. Вместо да си ги пукаш докато си млад по барове и мадами, ще ги спестяваш :) И то в акции и фондови борси, дето всички знаят като фалира тая или оная фирма от която си купувал акции, как ще изгориш яко. Колко филми има на тая тема, дето си даваш кинтите на такъв като тоя измамник и накрая: сори, ама парите ти заминаха. Носете си новите дрехи и хич да не ви дреме.
131
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тогава защо ни взимат данъци за пенсия. Би трябвало всички пенсионери да са милионери
130
4
 
13
 
! Отговори
Hahah преди 8 месеца
Такива дет спестяват по 100 долара и да чакаш 40 години, за да имаш милион, ако са живи, няма войни, урагани, фалити на банки, друг вид криза, земетресение и т.н. Такива експерти да ги плю..ш и да не им казваш защо
129
1
 
9
 
! Отговори
666 преди 8 месеца
И за какво са ми на 65г?Хората искат да са добре в настоящето и да имат спокойни старини, а не да мизерстват в разцвета на силите си.
128
2
 
15
 
! Отговори
как не съм сетил преди 8 месеца
а на 130г. ше имат 2млн. ,на 260г. ше са 3млн. ,,,,,,е така се става милионер :) мдааа почвам да спестявам .
127
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Обяснявам .Влагаш 100$ в индекс фънд SP&500 ,индекса расте с 8% на година .Това са 500 най богати компании в САЩ.След първата година имаш 108$ ,всяка година парите се увеличават ,нарича се compounding .Ако го правиш за 40 години ше си милионер
126
2
 
10
 
! Отговори
Териториален преди 8 месеца
Боже каква некадърност.... Вие като народ държавата си неможете да оправите и избирате Бойко, Мустафа,Асен и аз..... А всички искат да са милионери, ако не сте смирени не сте и на бог драги.... Не го правете за пари, правете всичко за лично удовлетворение.....
125
3
 
14
 
! Отговори
9 преди 8 месеца
Тоз хуу ми смята спестяването ама отразява ли инфлацията...щото с това печатане и тез темпове хартийките взеха все повече да стават като турската лира и днес ако съм на 25 след 40 години стойността на 1 млн долара ще е доооооста различна...обезценяването е огромно в наши дни.
124
0
 
3
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 8 месеца
До Териториален: защото с пенсия от 600 лв. при месечни разходи от повече от 1000 лева не се живее...
123
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Баба ми спестяваше в книжка за децата. Първо окрадаха спестовните влогове, инфлацията ги изяде и в книжката останали 53лв. Банката ми иска 8лв за да изтегля и закрия сметката. Без коментар.
122
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А колко от тези ще са живи на 65г? С тази храна ГМО, с това мислене на бързо пари дълго ням да ги има.

Спонсорирани публикации