Как да прикриете побелелите коси

Пробвайте с черен чай
9
Как да прикриете побелелите коси
Снимка: Istock

Побеляването на косата е естествен процес, който обаче може да ви накара да изглеждате по-възрастни преждевременно. Никоя дама не иска да изглежда състарена, затова боята за коса идва на помощ. Боядисването на косата обаче има негативен ефект върху здравината и жизнеността на косъма. То я отслабва, прави я суха и изтощена.

За щастие не е нужно да боядисвате косата с боя, за да скриете побелелите кичури. Има някои страхотни ефективни трикове са прикриване на бялата коса с помощта на природни средства.

Орехи

Орехите имат оцветяващи вещества, които имат силно действие. Те боядисват пръстите ви, когато чупите черупките им и имат също толкова силно влияние и върху косата. С помощта на ореховите черупки можете да прикриете побелялата коса. Те ще придадат мек и нежен кестеняв цвят.

За да приготвите боядисваща смес за коса с орехи, сварете черупките им в гореща вода. Колкото повече черупки сложите в тенджерата, толкова по-наситен ще стане цветът. Варете черупките, докато водата се насити с цвят. Изчакайте да изстине добре. Намокрете косата изцяло и увийте с кърпа. Оставете отварата да действа минимум един час. Измийте косата.

Кафе

Кафето има не по-малко оцветяващи свойства. Багрилата в него могат да прикрият белите коси. Колкото повече кафе сложите в тенджера на котлона да се вари, толкова по-наситена става тя и придава на косата по-тъмен и мек цвят.

Сложете два пакета смляно кафе в 1 литър вода в тенджера. Кипнете водата, изчакайте да ври 2-3 минути и свалете от огъня. Оставете да се охлади напълно. Намокрете косата обилно с течността. Увийте с найлонова шапка за баня и сложете кърпа. Изчакайте да подейства 2 часа, след това измийте.

Косата ще се оцвети в деликатно кафяво и ще изглежда изключително естествено. Белите коси са прикрити без да се налага да боядисвате косата с изтощаващи бои и химикали.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аааа, немоите.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не черупките ог орехи, а обелките около черупките са боядисващи. Статията е лъжлива. Черупки боя не пускат. Още по- малко отвара от тях става за нещо. Но навремето боядисвахме фланелки и кърпички във врящ казан с листа и обелки от орехи. Първо се връзват декоративни фигури на текстила и после се вари. Излиза като тютюнево кафяво оцветяването
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако включите в храната орехи и кафе, елементите им сигурно ще достигнат и да косите. Но не е необходимо да прикривате нищо от себе си!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Побелели от много хубав живот
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз всяко лято като отида в африка и понеже там няма вода, заставам отзад на камилата и чакам тя като започне да пикaе да си измивам, лицето, косата и така се освежавам, че като си дойда обратно в българия използувам този африкански метод! Само че тука понеже няма камили използувам пикoч от коне и магарета!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
2 пакета кафе?? Абе вие не сте добре бе. По-добре безамоняча боя,която ще трае много по-дълго,отколкото да се измие косата с кафе, и трайността на това нещо ще бъде точно една седмица,след което пак ще трябва да се сварят два пакета кафе
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мен какъв е цветът на главата на момата не ме интересува. Мен ме интересува какъв е цветът на косата на момата около пещерата, понеже най късно косата побелява около пещерата на момата!
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
2 пакета кафе излизат на цената на качествена безамонячна.