Шварценегер празнува 40 години откакто е американец

Екшън героят е роден и израснал в Австрия
Обновена: 19 сеп 2023 16:39 | 19 сеп 2023 07:46, Петър Бойчев
5
Шварценегер празнува 40 години откакто е американец
СНИМКА БГНЕС

Арнолд Шварценегер празнува 40 години, откакто стана гражданин на САЩ. Холивудският екшън герой е роден и израства в Австрия, но се мести в Америка през 1968 г., когато е на 21 години, за да преследва мечтите си да стане шампион по културизъм. Той се врича във вярност на САЩ 20 години по-късно, когато става гражданин през 1983 година, уточнява makfax. И сега, четири десетилетия по-късно, той си спомня своя голям момент.

В публикация в Instagram в събота Арнолд сподели видеомонтаж от годините си в Съединените щати и написа: „Преди 40 години днес станах американски гражданин. Това е един от най-гордите дни в живота ми. Дължа всичко на Америка. Роден в Австрия, произведен в Америка!“.

Актьорът, превърнал се в политик, сподели аудио клип от речта си през 2004 г. на Републиканската национална конвенция в Ню Йорк, година след като стана губернатор на Калифорния. В нея той казва: „Мои сънародници американци, това е невероятен момент за мен. „Да мислиш, че един ден кльощаво момче от Австрия може да порасне и да стане губернатор на щата Калифорния, е мечта на имигрант.“

"В училище, когато учителят говореше за Америка, мечтаех да дойда тук. Мечтаех да живея тук. Докато съм жив, никога няма да забравя деня, в който вдигнах ръка за гражданска клетва. Знаете ли колко горд бях? Бях толкова горд, че се разхождах цял ден с американското знаме, увито около рамото ми“, казва звездата.

Звездата от „Терминатор“ завършва, като казва: „На моите колеги имигранти, които слушат тази вечер, искам да знаете, че сте добре дошли. Ние насърчаваме вашите мечти. Вярваме във вашето бъдеще.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Itso преди 7 месеца
хубава перука. иначе да е жив и здрав!
4
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
Бате Арни е велик.Пример,че когато преследваш мечтата си целенасочено,ще я постигнеш.Постигнал е всичко сам,няма тате,няма мама.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Приятни сънища!
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Малко наивно. Прилича му да бъде Американец!
1
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Предател на Австрия!

Спонсорирани публикации