Нестандартни истории от АФП: Тоалетна, която знае всичко за теб, или олимпиада по мързел

Мъж плува в морето с питон на врата си
22 сеп 2023 20:00, Стела Стоянова
11
Нестандартни истории от АФП: Тоалетна, която знае всичко за теб, или олимпиада по мързел
Снимка БГНЕС, архив

От Олимпиада по мързел до тоалетна, която знае всичко за вас - ето един любопитен седмичен обзор на АФП на нестандартни истории от цял свят.

Шампиони по мързел

Лидия Маркович не е ставала от леглото си повече от месец и няма намерение да мръдне, дори и когато семейството ѝ предлага 1000 евро, за да стане. Защото 23-годишната козметичка иска да спечели Олимпиадата по мързел за Черна гора.

Жителите на красивата малка страна на Адриатическо море имат репутацията на най-спокойните на Балканите. Както гласи една известна балканска поговорка: "Ако ти се прииска да работиш, седни и почакай да ти мине."

"Състезанието е заиграване със стереотипа, че черногорците са мързеливи", казва организаторът Радоня Благоевич.

Но за да си толкова мързелив, се изисква желязна воля. Седемнадесет мързеливци от цяла Европа не издържаха на темпото и отпаднаха, като останаха трима черногорци и един сърбин.

"Вече 800 часа съм тук - 34 дни", каза Маркович, след като четиримата счупиха рекорда по лежане. "Ще стана, когато ми омръзне. Но не съм сигурна кога ще стане това..."

Твърде много „стелт“

Изтребителите "стелт" са много добри, докато не ги изгубиш, както американските военни установиха за своя сметка.

Те бяха принудени да се обърнат към обществеността с молба да помогне за намирането на F-35 Lightning II, след като пилотът катапултира над Южна Каролина.

"Как, по дяволите, можеш да загубиш F-35?", попита местната конгресменка Нанси Мейс. "Какво се случва с устройството за проследяване" на самолета на стойност 80 млн. долара, който е проектиран да отклонява радарите?“, чуди се тя.

Задно разпознаване

Изобретателите на тоалетна, която разпознава хората по техните "анални отпечатъци", са сред носителите на тазгодишните награди "Шнобел", антипод на Нобеловите награди.

Сред наградите, с които се отбелязват най-странните кътчета на науката, са електрически пръчици за хранене, за които японски изследователи са установили, че правят храната по-солена, без да се добавя сол, както и статия за това как геолозите от XVIII в. са "опитвали скалите, за да ги идентифицират... умение, което вече сме загубили".

Нобеловата награда за литература бе присъдена на екип, който изследва "усещанията, които хората изпитват, когато повтарят една дума много, много, много пъти". Очевидно те развиват странно усещане за дежавю.

Но най-странното от всички е откритието на носителя на наградата за медицина - изследване на носните косми на трупове. Установено е, че левите ноздри са по-окосмени, със средно осем косъма повече.

Без лиценз за приключение

Човек би си помислил, че акулите са най-рискованото нещо в океански води, но един австралийски сърфист предизвика вълнение, като поплува в морето с домашен питон, увит около врата му.

Това, което той не е очаквал, е жестокостта на местните власти на Златния бряг, които го глобили с 2322 австралийски долара (1500 щатски долара) за това, че не е имал разрешение да разнася влечуго на публично място.
 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нека си лежи жената, като и омръзне, ще стане. А тоя за какво носи на врата си питона, след като всички змии, могат да плуват по-добре от хората!
7
0
 
3
 
! Отговори
Тушира Микура преди 2 месеца
Новите модели японски тоалетни правят микробиологичен и химически анализ като в медицинска лаборатория и това не е майтап. Вероятно правят и селфи на някой части на потребителя, за разпознаване.
6
2
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КОЛКО ТРЯБВА ДА СИ СМО-ТАН ЗА ДА СИ ДАДЕШ ЖИВОТА ЗА ЕДИН ПСИХИЧНОБОЛЕН ФАЛШИВ ПУТИН! ВСИЧКИ БИЕЩИ СЕ ЗА ФАЛШИВИЯ ПУТИН СА ЗА НАГРАДА ДАРВИН
5
4
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
НАГРАДИТЕ ДЕБИЛОПУТИН СЕ ПРИСЪЖДАТ НА ВСИЧКИ УТРЕПАНИ ПУТИНИСТИ В УКРАЙНА !
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Простотията не е лесна.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Историите говорят сами по себе си за интересите на автора!
2
3
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
НАГРАДИТЕ ШНОБЕЛ (АНТИПОД НА НОБЕЛ) ГИ ПЕЧЕЛИ ВСИЧСИТЕ И ВЪВ 10-ТЕ КАТЕГОРИИ ФАЛШИВИЯ ПУТИН СЪС СПЕЦИАЛНАТА СИ ВОЕННА ИЗЛАГАЦИЯ В УКРАЙНА И ЗА 2022-РА И ЗА 2023-ТА!
1
6
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ДОБЪР ОПИТ ДА СЕ ПИШЕ ЗА НЕЩО ДРУГО ОСВЕН ЗА ПУТИН НО С ТАЗИ НОВИНА НЕ СЕ ПОЛУЧИ! ПО ДОБРЕ ЕДНА ТЕМА ЗА ПУТИН ОТКОЛКОТО 3 БЕЗПОЛЕЗНИ!

Спонсорирани публикации