Кметъла пак кандидат за кмет на Каварна

Цонко Цонев бе бащата на легендарните рокфестивали
26 сеп 2023 14:09, Стела Стоянова
32
Кметъла пак кандидат за кмет на Каварна
Снимка БГНЕС, архив

Бащата на легендарните рокфести в Каварна Цонко Цонев отново е кандидат за кмет на града.

"Днес бях регистиран, като кандидат за кмет на Община Каварна. Може да бъде изображение с 1 човек и усмихване." Така Цонко Цонев обяви в своя фейсбук профил, че отново се кандидатира за кмет на Каварна.

Той беше кмет на Каварна от 2003 г. до 2015 г., а в периода 2015 г. до 2019 г. - независим общински съветник, пише "24 часа".

Докато беше кмет, Цонев създаде Каварна Рок Фест. Музикалният фестивал събираше феновете на рока и метъла от цяла България в града.

Още по темата

В крайморския град се проведоха десетки рок и метъл концерти на известни чужди и български банди и изпълнители. Над 10 години продължи историята на големия летен фестивал, който първо се казваше "Kaliakra Rock Fest", след това "Kavarna Rock Fest", а при последните си издания "Kavarna Rock".

След оттеглянето на Кметъла от поста през 2015 г. провеждането на фестивала беше преустановено и традицията - прекъсната от общината. Последното издание на рок феста се проведе през лятото на 2016 г.

На Каварна Рок Фест са гостували групи и артисти като Deep Purple, Manowar, Motorhead, Led Zeppelin, Slayer, Алис Купър, Таря Турунен, Europe, Helloween, Twisted sister, Sabaton и Motley Crue.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Kметъла да си оправи ВиК-то и режима на водата. Продриискахме се лятото на почивката в Каварна, без вода, инфекции, ужас беше!
5
6
 
34
 
! Отговори
Deep Zone преди 7 месеца
ВЕЛИК! Избирайте го, че отдавна не съм ходил в Каварна :) Комунистическата лелка след него сигурно е възобновила хорцета и тричане на животни...
4
5
 
42
 
! Отговори
Long live rock&r преди 7 месеца
3ти... нещо не си наясно май... никой няма шанс срещу него в този град! Той кметски избори не е губил, просто в един момент се умори и спря да се явява, но явно като видя чалга фестивалчетата на комунистическата *** му прикипя !
3
48
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
оффф не му ли омръзна на тоя да се излага? Очевидно няма шанс вече, ама той държи да се набута между прожекторите
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
нелчето пак се постара със заглавието :)))))
1
6
 
54
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 7 месеца
Най добрият!!!!!!!!!Няма българи и цийгани при него, всички имат инфраструктура и камери навсякъде. Нулева престъпност и приходи от концерти.

Спонсорирани публикации