Каква е разликата между йога и пилатес

Да, двете имат много общо, но всъщност са различни
16 окт 2023 18:15, Дарена Найденова
1
Каква е разликата между йога и пилатес
Снимка: iStock

Искате да започнете да тренирате и се чудите дали да започнете йога, или пилатес? Звучат ви еднакво, много хора ви казват, че няма разлика в упражненията, но всъщност не е така.

Двете практики често се използват като взаимнозаменяеми, което е разбираемо, защото и двете силно се фокусират върху дишането. Тези тренировки с ниска интензивност също са еднакво популярни за кръстосано обучеение и могат да се похвалят с впечатляващи ползи за ума и тялото. Не е изненада, че те са дългогодишни любимци на всеки, който иска да извае тялото си, да изгради сила и да намери малко мир в душата си.

Въпреки това има някои ключови разлики между йога и пилатес, а именно, че йогата е духовна практика, датираща от хиляди години. И в зависимост от вашите цели, може да изберете между двете, когато става въпрос за вашето благополучие. Добрата новина е, че сега има толкова много различни класове - както в залата, така и у дома чрез приложения или клипове - което прави йогата и пилатеса още по-достъпни.

Опитвате се да решите дали да се запишете на йога или пилатес? Чудите се кое е по-добро за начинаещи? Или просто искате да знаете кое би било по-добре за допълнителна тренировка към вече съществуващия ви режим? По-долу ви разкриваме за разликите между йогата и пилатеса, за да направите най-доброто решение за вас.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ПИЛАТЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
баси глупостите преди 6 месеца
Двете са коренно различни и нямат нищо общо!Само човек,който не разбира йога може да ги сравнява!