Пилотът, опитал да спре двигателите на самолет в движение, бил на "магически гъби"

Той бил в депресия и изпаднал в нервна криза
25 окт 2023 17:00, Нели Христова
60
Пилотът, опитал да спре двигателите на самолет в движение, бил на "магически гъби"
Снимка: БГНЕС

Пилотът извън служба, който бе изправен пред 83 обвинения в опит за убийство, след като се опита да изключи двигателите на самолет на Alaska Airlines по време на полет, е взел "магически гъби" около 48 часа преди инцидента, разкриват съдебни документи.

44-годишният Джоузеф Емерсън беше арестуван в неделя, след като стюардесите му поставиха ограничители на китките и го настанили в задната част на самолета.

След ареста си той казал на полицията, че е взел психеделични гъби за първи път и е бил в депресия от шест месеца, според клетвена декларация на ФБР. Той също така твърди, че по това време е имал нервна криза и не е спал 40 часа.

Още по темата
Емерсън от Плезънт Хил, Калифорния, е седял на резервната седалка на самолета на Horizon Air, когато се твърди, че се е опитал да изключи двигателите по време на полет от Еверет, Вашингтон, до Сан Франциско. Самолетът трябвало да бъде пренасочен към Портланд, Орегон.

Според съдебните документи полицейските служители на пристанището на Портланд са реагирали на сигнал за пристигащ самолет, който е бил отклонен поради смущение в полета.

Американската прокуратура в Орегон каза, че той е обвинен с федерална наказателна жалба във вторник за намеса в работата на членовете на екипажа и придружителите. На Емерсън отделно бяха повдигнати в щатския съд в Орегон с 83 обвинения в опит за убийство и едно обвинение за застрашаване на самолет.

"Обърках всичко", каза той, според наказателната жалба, добавяйки, че се твърди, че "се е опитал да убие всички".

След предполагаемия опит да спре двигателите, Емерсън, с ограничители на китките, се опитал да хване дръжката на авариен изход по време на снижаването на полета, но е бил спрян от стюардеса.

Твърди се, че той е казал на екипажа: "Трябва да ми сложите белезници веднага или ще стане лошо."

"Дърпах и двете дръжки за аварийно изключване, защото си мислех, че сънувам и просто искам да се събудя", свидетелствал Емерсън според съдебните документи.

Той е пътувал като пътник в пилотската кабина на самолета. Според Федералната авиационна администрация това е рутинен вид транспорт за пилоти, които летят до вкъщи или към следващата си задача.

Alaska Airlines, която притежава Horizon Air, каза, че в нито един момент по време на процеса на регистрация или качване на борда служителите не са забелязали никакви признаци на увреждане, които биха ги накарали да попречат на Емерсън

Адвокатската служба каза, че Емерсън остава в ареста в окръг Мултнома в очакване на първото му явяване пред федералния съд на по-късна дата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Луд с лопата преди 5 месеца
Тоз е гледал филма, има ли пилот в самолета със snoop dogg.Както пилотира се наяде с някви гъби и го помислиха за умрял.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
в коментарите вече е хелуин
47
1
 
11
 
! Отговори
. преди 5 месеца
Надявам се някой Емерсън да спре двигателите на правителствения самолет над НС в момента когато е пълно , примерно като си гласуват по-големи заплати , самоя факт че тия говведа могат сами да си гласуват колко да взинат си е за спиране на двигателите.
46
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Цялата им гадна и измислена държава са наркомани....
45
4
 
4
 
! Отговори
Израел над всичко преди 5 месеца
Аз съм транс / тя / те. Моите виждания по тази история е това, че в страна като Израел това просто нямаше да се случи! Сега когато светът се научи да се учи от нас, контролът над всичко ще пребъде и хората ще могат да правят всичко след като го удобрят други хора от всеки пол.
44
3
 
2
 
! Отговори
Гонзо преди 5 месеца
Аз съм футбулис, обичам да пийним, силна музика, от скъпуто и салфеткити! Да ги фърлям! Щази, онази! Хопссаааа! И посли в Аудитооо ррртгаааай! Ръъъъгааааааай! Херца също е ок!
43
4
 
6
 
! Отговори
Айде сега... преди 5 месеца
Има и друго. И в най-малкия пътнически самолет има помощник - пилот. Ако първият получи инфаркт, полудее и т.н., вторият го замества. Историята не се връзва. Ако е "нормална практика" да се пътува като пазажер в кабината на пилота, къде е бил вторият пилот? Ами - той е бил вторият пилот, не ВИП пътник. Просто никой не му е направил тест за алкохол и наркотици. Или си е затворил очите. И сега ще има доста уволнени и подведени под наказателна отговорност.
42
3
 
4
 
! Отговори
Айде сега... преди 5 месеца
"Той е пътувал като пътник в пилотската кабина на самолета". Няма такава практика. Практиката е и пилоти и стюардеси, да пътуват в първа класа. И главният пилот е за бой -сигурно не е видял, че е надрусан? Просто му е влязъл в положението като колега. Уж целият свят си беше взел поуки за сигурността на пътническата авиация след 11-ти септември.
41
0
 
9
 
! Отговори
Сънчо преди 5 месеца
"Дърпах и двете дръжки за аварийно изключване, защото си мислех, че сънувам и просто искам да се събудя" Е, поне се е събудил, по трудния начин.
40
2
 
12
 
! Отговори
Фитьо преди 5 месеца
Гъби не ям откакто станах причина за пет развода,които ги беряха по време на почивка без мъжете си и бях с насинено око от моята,която не ми повярва,че гъбите са виновни.
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Джо Роган каза, че е виждал злии Елфи и Гноми.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На магически гъби аяуска.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
чекай да се качим на самолет вече!
36
4
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 5 месеца
Никой не е в безопастност, когато такива психари се разхождат на свобода. Човешкият живот понякога е миг свобода, насладете му се подобаващо. За жалост няма да е последният ,решил да сложи край на живота си по този начин. Депресията , от трева ли е, или от други субстанции , защо крият?
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
лелееее
34
2
 
13
 
! Отговори
Пич преди 5 месеца
Какви са тия хора, които седят в пилотската кабина, но не са част от екипажа?! Било практика доколкото разбрах. Явно тази "практика" ще се преустанови след този инцидент.
33
3
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
Че тя министърката Йелън вечеряше подобни гъбки на официално посещение, що тоя да не пробва?
32
9
 
6
 
! Отговори
developer преди 5 месеца
На 50г. получих лек инсулт , дори 1г. Телк ми дадоха ..На 53г. станах ПРОГРАМИСТ благодарение на гъбите , научих python , go, rust , docker , Kubernetes , linux .. преди това работих счетоводител и беше ми писнало идваше ми да умирам толкова не харесвах работата си. Слава на Гъбите ..
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако е в депресия челяка, най-малко му трябва да употребява магически гъбки :)))
30
0
 
16
 
! Отговори
Спокойно преди 5 месеца
Потърпевш печели дело, след като адвоката му успява да докаже, че при 250км/ч, табелата от 40км/ч не се вижда :). Адвокатите могат всичко ...