3 начина да подобрите връзката със себе си за повече щастие

Обръщайте внимание на чувствата си
6
3 начина да подобрите връзката със себе си за повече щастие
Снимка: Istock

Когато мислим за връзки, фокусираме се преди всичко към другите, към приятелите, партньора, колегите, всички хора в живота ни, а забравяме за връзката със самите себе си. Тя е от първостепенно значение, когато става дума за здравословни отношения. Ако нямате добра, стабилна и здрава връзка със самите себе си, връзките ви с другите хора също ще страдат.

Понякога хората се фокусират върху това как нещата не им се получават в работата, в личния живот, в приятелствата, без да си дават сметка, че проблемът може да е именно в отношението им към тях самите.

За да подобрите връзките и отношенията си с всички останали на всички нива преди всичко е от огромно значение да подобрите връзката със самите себе си.

Как да успеете да го направите?

Как да подобрите връзката със себе си, за да се радвате на повече щастие и успех?

Намерете проблема, който ви тормози

Един от ключовите моменти да изградите здравословна връзка със себе си е да откриете проблема, който ви терзае.

Няма нищо по-отрезвяващо от това да намерите разковничето, да си отговорите искрено на въпросите, на които дълбоко в себе си знаете отговорите. Само така ще успеете да се справите с проблемите, които се коренят в същността и характера ви.

Бъдете по-наблюдателни към самите себе си. Бъдете по-самокритични. Няма нищо лошо и страшно в това да назовете проблема в самите вас.

Слушайте вътрешното си шесто чувство

Вслушването в себе си е много важно за откриване на проблема със самите вас. В много случаи хората съзнателно или не потискат вътрешния си глас, опитвайки се да притъпят проблема, но това намира начин да излезе на повърхността рано или късно.

Потискането на себе си и нуждите си никога не е добър съветник и винаги води до проблеми. Затова е важно да се вслушвате в шестото си чувство и да му обръщате внимание, когато трябва.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тя на мене, аз на нея, взаимно си ги мием отгоре, до долу.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мъча се да си представя какво би означавало да загубиш връзка със самия себе си или пък тази връзка да отслабне. Това прилича на терзание на шизофреник.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Приятни сънища!

Спонсорирани публикации