Мадански за Феро: Усмихнат човек, който на никого не е направил нищо лошо

Добър приятел, отличен треньор. Съпруг, баща, дядо, казва той
12 ное 2023 16:30, Нели Христова
25
Мадански за Феро: Усмихнат човек, който на никого не е направил нищо лошо
Снимка: БГНЕС

"Ужасно е да започне денят ти с такава новина. Отиде си един изключително добър човек. Добър приятел, отличен треньор. Съпруг, баща, дядо... Абсолютно всичко, което може да се каже за него, е само в цветни хубави краски", сподели пред bTV един от най-близките хора до Ферарио Спасов - Михаил Мадански.

Треньорската кариера на Феро започва през знаковата за България - 1994 г. Назначен е за треньор на Олимпик Тетевен, където е до края на 1996-а, когато поема за един полусезон Спартак Варна. През началото на 1997-а започва в Литекс, като класира тима от "Б" във "А" група.

През лятото на 1997-а става помощник треньор на Димитър Димитров в Литекс и "оранжените" печелят шампионска титла на България за 1997/98. През лятото на 1998-а е назначен отново за старши треньор на Литекс и извежда тима до титлата през сезон 1998/99 и е финалист за Купата на България за 1998/99. Вицешампион е с тима от Ловеч през 2001/02 и печели Купата на България през 2000/01, като е финалист през 2002/03.

"Един усмихнат човек, който на никого не е направил нищо лошо през живота си. Това да те настигне някакъв убиец, не можеш човек да го кажеш.

И да убие така, по този начин, просто не мога да го проумея. Ферарио Спасов няма да го забравя никога, защото през живота си, в нашето дългогодишно приятелство, никога не ми е казал една дума накриво, никога не ми е повишил тон. Никога не ми се е сърдил, каквото и да кажа, каквото и да направя.

Напълно съм убеден, че всички хора, които го познаваха и са имали допир до него, ще го запомнят с неговата благост, доброта и желание винаги да бъде полезен с нещо", скърби Мадански.

Спасов е обявен за треньор на сезона 2001/02 в България. От февруари 2004 до февруари 2005 е начело на ЦСКА, като е треньор в първия полусезон на шампионския сезон 2004/05. От януари 2006-а до октомври 2006-а е начело на Дунав Русе и въпреки, че извежда тима от 13-то на 6-то място напуска след скандал с ръководството.

От юли до септември 2007-а отново поема Литекс, а след това до 5 юни 2012-а е ръководител на Академия Литекс. След това поема Ботев Пловдив до декември 2012-а. Паралелно с работата в Литекс е и треньор на националния отбор на България (U17) от 2008 до 2011.

Работил е още в Монтана, Спартак Плевен, Берое, Левски Лом, Севлиево и Дунав Лом.

"Чухме се преди месец. Той се шегуваше и казваше: „Мише, Мише... Хубаво се ориентира да си спортен директор, стига с това треньорство."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
0
 
! Отговори
Aa преди 5 месеца
Това е държавата на антибойковчетата. Вие убихте един добър човек, за да е Рашков на власт. Жалко. Изгнил народ
13
0
 
7
 
! Отговори
астора преди 5 месеца
Ами ако видите тоя юнак от Перник който се подиграва на цялата сьдебна власт и баща му Ще ви стане ясно защо убиха Ферарио и как никой няма да му потьрси отговорност
12
0
 
1
 
! Отговори
Война преди 5 месеца
Всеки знае че войната по пътищата в България няма да спре това не само е лошо Абе не мога да намеря думи язък за всички хора както и за Дето!
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Оказа се че убиецът преди 2 месеца поради висока скорост счупил стълб в Лясковец.Веднага купил друга мощна кола убила Феро. От къде толкова пари в провинциален 24 годишен диджей?
10
0
 
7
 
! Отговори
А преди 5 месеца
Тази държавичка се превръща в *** до ***.
9
0
 
9
 
! Отговори
ТЪРСИ СЕ преди 5 месеца
Начо Пнателеев от с. Лясковец е убиецът. Профилите му са изърити и номерата не отговарят.
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До няколко години ще е и общински съветник, убиеца.Това е държавата на ДПС и Иван Костов.Съда на Костов, а прокуратурата на Доган.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Отличен треньор, добър човек, Бог да го прости.
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А убиецът му- мypraв представител на един силно толериран и обгрижван от НПО-та и европейски институции етнос, позиращ с оръжие в ръка в профила си.
5
0
 
12
 
! Отговори
някой преди 5 месеца
*** гнусната държава
4
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Страшен добряк, не се кара, не плюе, не обижда. Скромен и работлив! Голяма загуба не само за Ловеч, за спорта като цяло, но и за човечеството генерално, защото един добър и стойностен човек си отиде без време! Почивай в мир, Феро!
3
3
 
19
 
! Отговори
Пламен преди 5 месеца
в мир да почива. един истински ЧОВЕК.
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За съжаление хубавите хора си отиват рано...
1
4
 
29
 
! Отговори
АгентНаДАНС преди 5 месеца
Внимание Тежка корупция и липса на държава!Мафия!Срастнала се с Държавата Ферарио Беше убит по същия начин като Милен Цветков!Убиецът е Начо Пантелея от Миндянска фамилия!Който ще бъде пуснат на свобода защото близките ву пратиха на прокурора!!!БФС мафията уби Ферарио свързано е с желанието ву да свидетелства срещу тях за черното тото!!!Нява Държава!!!

Спонсорирани публикации