Боби Михайлов привикан "на килимчето" в парламента

Кметът Терзиев също е недоволен, че мачът ще е без публика
16 ное 2023 09:31, Петър Бойчев
73
Боби Михайлов привикан "на килимчето" в парламента
Снимка: БГНЕС

Боби Михайлов ще се обяснява в парламента за скандалите в българския футбол.
„На днешното заседание на Комисията за младежта и спорта в Народното събрание се реши по мое предложение идната седмица да привикаме президента на БФС – Борислав Михайлов и представители на МВР“.

Това обяви заместник-председателката на ДСБ, депутатката Кристина Петкова, на профила си във Фейсбук.
В поста си Петкова заявява, че искат да получат отговори на въпросите: Какви са причините за създадената ситуация с мача България – Унгария? Чия е била препоръката да се играе на друго място при затворени врата и без фенове?

Причина за това е скандалът около мача България – Унгария. Първоначално УЕФА препоръча двубоят да бъде изместен извън София и да остане без публика заради писмо от БФС и СДВР. Според полицията се готвели протести и били възможни ексцесии, което принуди централата да обяви за домакин все още строящия се стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

Кметът на града, както и строителят на съоръжението обаче категорично отказаха двубоят да се проведе там заради продължаващите строително-монтажни дейности по козирката. Заради тях не може да се осигури безопасността на присъстващите на и около стадиона.

Президентът на БФС Борислав Михайлов заплаши, че ако мачът не се проведе, УЕФА ще ни изключи и последиците биха били много сериозни за целия ни клубен футбол. От футболния съюз потърсиха и като пожарен вариант „Арена Арда“ в Кърджали. Кметът Ерол Мюмюн прие радушно идеята, но постави условие на трибуните да бъдат допуснати зрители. Оказа се, че освен това Кърджали не изпълнява условие на УЕФА градът да е разположен на до 90 километра от действащо летище.

Така, след близо 2 седмици перипетии и неясноти, в крайна сметка европейската футболна квалификация между България и Унгария ще се играе в четвъртък на Националния стадион „Васил Левски“, какъвто бе и първоначалният план.

Междувременно новият кмет на София Васил Терзиев разговаря с директора на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) – главен комисар Любомир Коларов, за предстоящата футболна среща, съобщиха от пресцентъра на Столична община. „Като кмет на София и като човек, който обича футбола, бих искал в София да се провеждат футболни срещи, на стадионите да има публика и в същото време да бъдат гарантирани сигурността и редът в нашия град. Протестите са знак, че в последните години футболът в България не се развива на нужното ниво и има нужда от промяна“, каза Терзиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Господа неуважаеми полицаи и жандармеристи, вие синове младежи и млади хора имате ли? Защо не отказахте на вашите началници,които жадуват повишение в звание, да пребивате хиляди протестиращи срещу трима нагли и поддържани от Борисов, от беззъбите министри на младежта и спорта и от равнодушния премиер, от политиците, депутатите , че и от новоназначения столичен кмет, внук на генерали от ДС? Или се накървихте от 5 години без пребиване и жестокости под колоните на МС и решихте да се поразкършите?
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя председател на ИК на БФС ако може още 18 години ще кара на поста председател по нищоправене и заедно с Лечков, отличаващ се с провокативно-просташки маниер на водене разговор обрекоха десетина хиляди млади хора на пребиване от винаги накървилите се жандармеристи и обливане от две водни оръдия със струи ледена вода! А в понеделник началниците на жандармерията и на столичната униформена полиция ще отидат при министъра на МВР да бъдат повишени в звание заради пребиването на хиляди млади хора!
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бойчев, директорът на СДВР не се казва Коларов, вземи се информирай преди да пишеш!
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
много неадекватни въпроси , питайте го защо от 18 години България не се е класирана на нито един международен форум, защо не играят Български футболисти в отборите, защо е празнувал с Дан Тан и Коце Маца преди уредения мач България Естония, и още много куп дълеч по-адекватни въпроси ...те щели да го питат кой предложил мача да се играе другаде. Колкото и да го пазите този национален предател, ще го изритаме
53
11
 
0
 
! Отговори
СПАС преди 5 месеца
САМО ДА НЕ ДОЙДЕ БАРБУКОВ, ЧЕ ЩЕ СТАНЕМ БЕРБАТ!!!!
52
0
 
2
 
! Отговори
Чоко преди 5 месеца
До До ЧокоИмах в предвид Джони Уокър - зелен етикет.
51
0
 
17
 
! Отговори
до Михайлов и Лечков преди 5 месеца
Уважаеми господа, Вие бяхте големи футболисти и като такива извършихте истински подвизи и повдигнахте високо нивото на Българския футбол. Бяхте национални герои и българския народ ви обичаше! Но оттогава мина много време и всичко така се промени, че благодарение на вашето некадърно, нагло и просташко управление съсипахте българския футбол! Не осъзнавате ли, че хората ви мразят и не ви искат?! Ако все още имате поне малко чест и достойнство напуснете БФС.
50
0
 
5
 
! Отговори
До Чоко преди 5 месеца
Toва е долнопробно ниво за стандартите на перукан... Той консумира по-качествени питиета ;)
49
0
 
9
 
! Отговори
Чоко преди 5 месеца
Преди да се яви ще се подкрепи с Джони Уокър.
48
0
 
20
 
! Отговори
Бобчо преди 5 месеца
Тоя мина всички граници на наглост няма ли човек в тая държава да го изрита толкова силно че да стане свободен спътник в космоса
47
2
 
17
 
! Отговори
dido преди 5 месеца
Перуката си мисли по бай Тошово време когато нямаш право да се обаждаш, помисли се за госпот тоя пропаднал алкохолик. Дано целия свят го види това долно *** в бг футбола.
46
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Като я гледам тази глава. ако продължава така е възможно в някой момент да му я забучат на шиш. Диктатора от БФС забрани на хората да протестират културно вътре в стадиона.
45
1
 
42
 
! Отговори
ПРОФЕСОР ПРЪЦ преди 5 месеца
Браво на Перуката и Лечков,пак обединиха българския народ,както лятото на 94 година.Но този път го обединиха срещу себе си.Постигнаха нещо невероятно-обединиха агитките на Цска и Левски.
44
2
 
17
 
! Отговори
edin ot... преди 5 месеца
Целият ни футбол и при двете пиянки "Батето"и Перуката е фарс един безогледен зле скалъпен сценарии сега това мача с Унгария е просто кулминацията на пародията "бг"футбол !Хората са отвратени от отрепките в "бфс"но корупцията в фифа и уефа ги крепи ,Чеферин ще сподели съдбата на Блатер и Платини зад решетките!!!!!
43
1
 
12
 
! Отговори
ХИЧО преди 5 месеца
Перуката:Плешив,кога ще свършва вече този мач?Просто ужасно-крещят оставка,оставка....Вече три часа скандират,съдията няма ли да дава край на мача,че да можем да излезем и ние на улицата?....Лечков:Мача отдавна свърши,сега крещят пред вратата ни.....
42
1
 
26
 
! Отговори
ХИЧО преди 5 месеца
Като гледам индивида Лечков ми се драйфа.За господаря му -Перуката не съжалявам-той винаги си е бил посредствен-дори като футболист.Безличен-нищо особено.В Бг.винаги посредствените заемат високите постове,защото са нагли,пробивни и безкруполни.Но за Лечков съжалявам.Беше уникален футболист,народа го обичаше.Но някъде по пътя,поради алчност,наглост и други подобни черти на характера си,той изгули душата си.Вече не е легендата Лечков,повод за гордост,а един жалък,нищожен,провален малък човек
41
1
 
17
 
! Отговори
Сова Бухал преди 5 месеца
На Перуката ще му забранят да ходи на мача- за да не провокира над 30 000 побеснели фена)0аахахах- ще бъде голям цирк- очаквам да ни дават в световните медии- ето как за да не го освиркат 1000 човека- Сега Цял свят ще го гледа )) КАКВА ФУТБОЛНА ДРАМА -ДАМИ И ГОСПОДА)))))) а сливенският Бекъм явно ще каже ч в БГ много вали и затова не може да се играе футбол -=понеже е кално--мда--Мисля че това е краят на БГ футбола -Сбогом!
40
1
 
18
 
! Отговори
Бобката Михайлов преди 5 месеца
Ако е преди 11 сутринта или след 5 следобед не ме търсете, имам ангажименти
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бобката е по голем от прокурор.
38
2
 
21
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
Извинете, откъде мога да си купя билет за мача? Много искам да го гледам!