Челен опит: Lamborghini намалява работното време и вдига заплатите на служителите си

Компанията е постигнала споразумение и с профсъюзите
Обновена: 7 дек 2023 22:45 | 7 дек 2023 22:30, Петър Бойчев
62
Челен опит: Lamborghini намалява работното време и вдига заплатите на служителите си
Снимка: БГНЕС

Lamborghini не крие, че през последните години се радва на огромен успех. Компанията записва рекордни продажби и печалби и с удоволствие споделя плодовете на тези усилия и със служителите си, съобщава CarScoops.

От този месец служителите във фабриката на компанията преминават на 4-дневна работна седмица, като ще се редуват през седмица, т.е. една седмица ще работят 5 дни, а следващата – 4. Така служителите, които работят на график на две смени, ще работят по 22 дни по-малко на година.

Колегите им, които са на 3 смени, ще работят по 31 дни по-малко на година. Те ще имат 2 седмици по 4 дни и една – 5 дни, но пък имат и нощни смени.

Всичко това не означава, че служителите ще получават по-малки заплати. Напротив, Lamborghini дори увеличава бонусите с 50%. Освен това този месец всички ще получат и по 1000 евро допълнителен бонус.

Компанията е постигнала споразумение и с профсъюзите на работниците, които очаквано са много доволни от него. Те казват, че за пръв път в автомобилната история на Европа, служителите ще работят по-малко, но ще получават повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
HR преди 4 месеца
Нямате никакви законови пречки да почнете работа там. Кандидатства се онлайн. Тук всички сте специалисти. Успех на конкурса.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ето такива коли се появяват малко преди изборите около бедните ромски махали...видиш ли ги да обикалят там, значи избори се задават.
48
0
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 месеца
До неграмотният комунист дето ми е репликирал. Малко урок по грамотност :))) 1. взимат сег. вр., 3 л., мн. ч. Взимат е производна форма на взимам (сег. вр., 3 л., мн. ч.).
47
9
 
1
 
! Отговори
До пияница мистик преди 4 месеца
"взимат" - защото е зима или защото (либер астите) сте слабограмотни?...
46
2
 
2
 
! Отговори
noFreeman преди 4 месеца
ама допълнете че 60% са уволнени... хахаха... ето това е новия вид новина... казва се угодното, а истината (тя не е истина)
45
3
 
1
 
! Отговори
До пияндурника преди 4 месеца
О безумний юроде..
44
5
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 месеца
Спокойно дрогаре :))) И в любимият ви Пyтлepистан взимат челен опит от ЕС, който вече се разпадна или поне до час-два ще се разпадне. В автомобилните им заводи вече работната седмица падна от 7 на 6 дена и часовете ги намалиха от 12 на смяна на 11 и половина :))) Основното което се върши в завода е да се чака влаковата композиция с коли от Китай и да им сменят отпред логата на "Лада", "Москвич" и да слагат стреч фолио по седалките, че са чистак новички :)))))))
43
0
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 месеца
Те трлвете са ги пуснали нощна смяна и в Дирбг. Тоя явно работи на две места за повечко стотинки. Като му чета коментарите, едно към едно са с тия в дирбг. Или човекът е един или опорката е такава.
42
5
 
5
 
! Отговори
Ха Ха!!! преди 4 месеца
До 49, Козяк са заедно с Италия, по-скоро бъркаш Козяк с руското пасоля. Заминавай за пАсолята и вземай ладата...Ламбото не е за балкански о*падък като теб. Ти не си човешко същество и нямаш право на мнение и на глас!
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е дигнаха си оборота от пуканки и не им е необходимо да бачкат толкова, прави са си хората.
40
6
 
6
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 4 месеца
Не знаех, че има тр олове и на нощна смяна.. явно козяк за вдигнали бюджета
39
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Искандерите и ланцетите са хубави ;)
38
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И в Лада намалят работното време даже скоро ще е намалено до 0 защото търсенето е нулево
37
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо всичко хубаво не е руско?
36
4
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 4 месеца
Пар азитът имал по приятни занимания сиреч да пилее наследството на мъртвите си родители, което са го изкарали с пот на чело.. ама скоро ще ходи при тях така като го гледам
35
3
 
1
 
! Отговори
Икономист преди 4 месеца
Имам термопомпа бе тираджия.. и не се наливам всеки ден с алкохол, цигари и бело като тебе ;) а и не плюскам като св иня .. имам си градина пробвай и ти ще харчиш по 2 бона ;)
34
3
 
1
 
! Отговори
преди 4 месеца
А работниците знаят ли за това?
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
2 бона разноски, ти да не гладуваш бе и на студено да стоиш, *** верно трябва да станеш тираджия или докер, та да са видиш малко и ти у пари, много се навъдихте тука форумните богаташчета, програМИСчета, иконоМИСчета, па накрая мотокаристчета.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И закво да работя, имам си по приятни и спокойни занимания, а е, а е почвай да цъкаш там от вкъщи, че иде криза и мизерната заплатка ще трябва с повечко цъкане да се заработва
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Айде още един тираджия тука в тоя форум само такива май ахахах.. моите разноски са 2 бона споко ;) ти гледай да не ти се пръсне хемороида там и да не те колнат бежанците в тъмното на паркинга ;)))

Спонсорирани публикации