Челен опит: Lamborghini намалява работното време и вдига заплатите на служителите си

Компанията е постигнала споразумение и с профсъюзите
Обновена: 7 дек 2023 22:45 | 7 дек 2023 22:30, Петър Бойчев
62
Челен опит: Lamborghini намалява работното време и вдига заплатите на служителите си
Снимка: БГНЕС

Lamborghini не крие, че през последните години се радва на огромен успех. Компанията записва рекордни продажби и печалби и с удоволствие споделя плодовете на тези усилия и със служителите си, съобщава CarScoops.

От този месец служителите във фабриката на компанията преминават на 4-дневна работна седмица, като ще се редуват през седмица, т.е. една седмица ще работят 5 дни, а следващата – 4. Така служителите, които работят на график на две смени, ще работят по 22 дни по-малко на година.

Колегите им, които са на 3 смени, ще работят по 31 дни по-малко на година. Те ще имат 2 седмици по 4 дни и една – 5 дни, но пък имат и нощни смени.

Всичко това не означава, че служителите ще получават по-малки заплати. Напротив, Lamborghini дори увеличава бонусите с 50%. Освен това този месец всички ще получат и по 1000 евро допълнителен бонус.

Компанията е постигнала споразумение и с профсъюзите на работниците, които очаквано са много доволни от него. Те казват, че за пръв път в автомобилната история на Европа, служителите ще работят по-малко, но ще получават повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
5
 
! Отговори
Изкукуригал Русофил преди 5 месеца
Ама чакайте малко? Нали ЕС е зле и ще се разпадне в следващите няколко часа? Какви са тези новини за стабилна икономика?
9
3
 
5
 
! Отговори
Контраст преди 5 месеца
А в Русия увеличават работното време и намаляват заплатите. Къде е по-добре? В Италия или в Русия?
8
6
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 5 месеца
Къде са русоробите да повторят за пореден път,че Западът загива.Какво е работното време и какви са заплатите в Матушка Рус?
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Като си помисли човек как покрай ковид богатите станаха по-богати нормално е да пазаруват. А тук наглите новоназначени на службички йомбашии режат на хората тримесечните премии ако са били 14 дни болнични, нищо че останалите 50 дни са си бачкали. Своеволия които не се забелязват от никоя институция.
6
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Българите мечтаят накой бял господар да дойде да му работат евтинко, и се чудат как да му се rьзат да го "привлечем", еми надyпвайте се, надyпвайте се и се навеждата, и работете евтино, ако иската да привлечете.
5
1
 
6
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 5 месеца
ламборгини прави земеделска техника, какви са тия леки коли на картинката?леките коли ги шитнаха преди десетилетия
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Скоро само това ще им остане на Фолксваген, да произвеждат по няколко десетки луксозни коли на година за милионерите. Фолксваген масово се изнасят в САЩ, може само Ламборджини да оставят в Европа.
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Никога в историята на света когато се е намалявало работното време не се подобрявало благосъстоянието на народите.Пример за това са руснаците ,които от столетия не са работили за тях всичко опира до продажбата на ресурси,вследствие на не работенето им идва и пиенето им.Същото и с други държави с неразвити икономики ,колкото по малко работят толкова по забатачени са .
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ех другари, колко скоро ще пабедим капитализъма че ми писна да чакам вече
1
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Фейк е това, в Москвич е най доброто място за работа, там по 3 дни работят и чували с рубли взимат.

Спонсорирани публикации