Бербатов официално обяви кандидатурата си за президент на БФС

Той призова всичко останали кандидати да представят програмите си
Обновена: 8 дек 2023 10:35 | 8 дек 2023 10:14, Красимир Ангелов
113
Бербатов официално обяви кандидатурата си за президент на БФС
Снимка: БГНЕС

"Обяви се датата на Конгреса, следователно е напълно нормално и професионално аз, излизайки пред футболната общественост, да обявя кандидатурата си президент на БФС. Да представим част от основните принципи и приоритети, които сме заложили в нашата програма, основните стълбове в нея". Това заяви футболната легенда Димитър Бербатов на пресконференция.

"Ние сме хората, които вече толкова години се борим в това управление неговата порочност, нормално да има малко негативизъм към нас, но бяхме длъжни. Искаме да се опитаме така да бъде направен този конгрес, че после никой да не може да иска да го обжалва. Призовавам всички други кандидати да покажат екипите си и програмите, за да може всички ние заедно да се обединим за провеждането на този бъдещ прозрачен конгрес", допълни Бербатов.

Бербатов очерта основните приоритети в програмата си за управление: мандатност на президента на БФС - три мандата (12 години), без президенти на футболни клубове в Изпълкома, оценка на администрационния капацитет на БФС, отделяне на професионалния футбол от БФС, повече български футболисти и бонусна система за използването им, използването на до 3 футболисти извън ЕС, ТВ правата трябва да бъдат много по-високи и да отиват изцяло в клубовете, реновиране и изграждане на надеждна инфраструктура, включително и нов национален стадион, структурни промени в Съдийската комисия, превенция и борба с черното тото, расизма и допинг нарушенията.

"Ще инициирам среща с държавата, за да им представим тази програма по-подробно, защото мина достатъчно време на не-партньорство между държавата и БФС. Визирам държавата, а не конкретни политически партии или лидери", подчерта Бербатов.

"Ние сме се разбрали, аз, Мартин и Стилиан и може да се каже, че ние тримата сме президенти. Аз държа на тази екипност, държа на приятелите си, на човешките взаимоотношения най-вече. Усещам какво иска да се направи с тези слухове, да се всее някакъв раздор между нас, тъй като всички ние се допълваме, когато някой направи грешка, тогава другия влиза в ролята си и го поправя. Аз в момента съм човекът, който сме се разбрали, че трябва да бъде лицето. Разбира се, невинаги сме на едно мнение, има диалог, повишаване на тон, разногласия, но в диалога се намира отговора", заяви Бербатов относно дали може друг да бъде лицето на кандидатурата на екипа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: Димитър БербатовБФС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пиши минуси и против си Бербатов но младото идва неизбежно е а вие отивайте за селски кметове-ако ви вземат де
73
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По хубаво Стоичков отколкото манекена Бербатов.
72
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Напред в атака Берба!
71
5
 
9
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 6 месеца
Това е административна позиция не спортна. Кандидата трябва да е със сериозен административен и управленски опит по възможност Юрист специализирал Спортно Право. Докато неграмотни бивши футболистчета с едвам изкласен 8ми клас управляват БФС няма да се оправим !
70
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И какъв точно е тоя тип като отказа да играе години наред за националният отбор?! Има ли морално- волевите качества да ръководи футбола?! Колко му е акъла, като срича по телевизиите и мисли бавно! Очевидно не става и трябва някакъв човек учил повече! Футболът е прекалено сериозна работа за да бъде оставен на футболистите!
69
1
 
4
 
! Отговори
Мичманът отгоре..... преди 6 месеца
Такива надежди имах и когато Б. Михайлов за първи път стана президент.Големи обещания бяха и тогава....Сега се повтаря същото... В програмата на новите не видях турнири в училищата, гимназийте , техникумите, университетите.....Е няма как да стане без конкурси и пресявания....Вечните ,, врагове"- Харвард и Охсфорд отново ще ни бият....Там се правят турнири до ....,,КРЪВ..."
68
8
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 6 месеца
Положението е - стани да седна аз.
67
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ето че си пролича кой плаща на вандалите. Фондациийката на Бербатов в Лондон.
66
8
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 месеца
За тази длъжност трябва човек с акъл в главата. А не полуинтелигент и ритни топковец. Що и Ицата да не се кандидатира? " Обущарю, не по-високо от обувките" - са казали древните елини.
65
5
 
8
 
! Отговори
Лоеста Свинчуга преди 6 месеца
Хаха, г*устните *** налазиха да плюят и този човек.
64
1
 
10
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 6 месеца
Нещата няма да тръгнат веднага нагоре. Без да съм фен на футбола, ми е ясно, че зависимостите и щетите са толкова огромни, че е нужна още работа с години, докато израснат правилните кадри и младите момчета видят наистина промяна.
63
9
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 месеца
От трън, та на глог. Българска народна приказка.
62
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
който и да дойде пак всичко ще е по старому
61
5
 
6
 
! Отговори
от да видим преди 6 месеца
Май бях прав. Само празно плюене и празно говорене. Никакво обосновано предложение. Все пак Бербатов е заедно със Стенли и Мартин. Не виждам кой друг би могъл да е.
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако в тоя ни е надеждата, умрели сме прави.
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това не е футбол а порн0
58
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ето я и дъгата - ще има фармацевтика за всички деца от брат му
57
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бербатов организира бунт за това да стане президент,а се отказа от националния отбор на България.
56
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Митко скамейката...Думи на 80 годишната ми майка! Ще го видим и него,те и тези сегашните бяха велики и цял народ им се кланяше....
55
4
 
6
 
! Отговори
до 55 преди 6 месеца
г-н Пеевски е редно да е И президент на БФС, човека ларж, пара колкото искаш, ще оправи страната, ама п.ростия народ не го разбира, затова ще мизерстват и ще чакат белия рицар всяка следваща година и накрая страната ще се прекръсти на мангалария...аре чав от мен!