Виняса йога: ползи и пози

Ръководство за всички начинаещи, които искат да опитат практиката
10 дек 2023 12:45, Дарена Найденова
14
Виняса йога: ползи и пози
Снимка: iStock

Може да мислите за виняса като за любовното дете на фитнеса и йогата. Този стил йога с едно вдишване на движение е идеален за тези, които обичат да ускоряват темпото и да се отдадат на много почивка и релаксация по пътя към успеха.

Йогистите описват виняса йогата като свободен клас, в който синхронизирате дишането и движението. Този стил се усеща повече като танц, защото ви позволява креативност и изразяване, като в същото време движите постоянно тялото си по начин, който ви харесва. И накрая не само се чувствате невероятно, но последователното следване на практиката предлага ползи както за ума, така и за тялото и дори може да ви помогне да откриете автономност и радост в йогата.

Стана ли ви любопитно? Вземете една постелка и продължете надолу, за да научите повече за виняса йога, нейните предимства и какво трябва да знаете, преди да отидете в студиото или да я практикувате у дома.

Какво е виняса йога
Виняса е стил на йога, който попада под чадъра „хатха йога“. Хатха йогата датира от около 1200 години сл. Хр. и може да се преведе като слънце (ха) и луна (та). Междувременно думата „йога“ означава „обединяване“ или „присъединяване“.

Отличителна и бързо движеща се форма на хатха, виняса йогата изисква едно вдишване на всяко движение. Това означава, че вдишвате в една поза (асана) и докато издишате, вече преминавате към следващата. Красотата на този стил е, че всяка практика ще донесе различно изживяване чрез вариации в последователността, позите и преходите между асаните.

Тази свобода на движение ви насърчава да изследвате множество пози върху постелката.

Какво да очаквате от класа по виняса йога можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: виняса йога
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
на Трифон Зарезан сички са винясали
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вече си имаме любими!
6
3
 
0
 
! Отговори
,:-*:‑X: преди 7 месеца
Абре, Павле, Ти що се дръвчиш и не се прибираш при семейството, другарката Ти, те преследва непрекъснато, я, се разберете след здрав Кекс, какво зеле, кВи миризми Ти си Гола вода:‑X
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
поредните глупости предназначени да зарибяват скучаещи женички
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да пробват"мотика йога", много помага пък и файда има.
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аман от тия йоги, всички йогисти са чалнати, вярват в индийски лъжи
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като си гледам градината и лозето . И аз така вдишвам и издишвам. Като прибирам продукта се навеждам и изправям . Но винаги има финансова полза
1
1
 
5
 
! Отговори
omg преди 7 месеца
Не ми трийте коментарите. Когато ги четете, вие ги интерпретирате, с това, какви са ви разбиранията, а не какво е написано.Факт е, от йогата тялото на трениращия става по-еластично с времето.Който разбрал, разбрал.

Спонсорирани публикации