Албания разчита на OpenAI за присъединяването си към ЕС

Ще превежда правни текстове
11 дек 2023 23:15, Петър Бойчев
16
Албания разчита на OpenAI за присъединяването си към ЕС
Снимка: БГНЕС

Албанският премиер Еди Рама заяви, че е провел разговор с главния технологичен директор в стартъп компанията OpenAI, албанката Мира Мурати, за да ускори присъединяването на Албания в ЕС, съобщи телевизия "Топ ченъл", цитирана от БТА.

Рама каза това по време на годишния конгрес на Социалистическата партия на Албания в Тирана преди дни. Компанията "Оупън Ей Ай" стои зад разработването на набиращия популярност чатбот "Чат Джи Пи Ти" (ChatGPT).

Според албанския премиер с помощта на изкуствения интелект създателката на ChatGPT Мира Мурати ще постигне въвеждането в албанското законодателство на близо 4000 правни акта, които са необходими за присъединяването на Албания към евросъюза. Рама каза, че след много години работа с ЕС, Албания е успяла да въведе само 510 от всички законови мерки, необходими за хармонизиране с европейското законодателство. Той уточни, че за хармонизирането е нужно Албания да въведе 280 хиляди страници или 3484 законови мерки.

По думите на Рама за разлика от други страни, където целият процес по въвеждане на правните актове на ЕС е продължил до девет години, Албания ще се справи много по-бързо. „Никой от нас не беше чувал преди името на едно момиче от (южноалбанския град) Вльора, един талант, Мира Мурати. Всички ние (албанците) го чухме едновременно с целия свят, когато тя удиви (всички) със създаването на изкуствения интелект ChatGPT. (...) Осмелих се да поискам помощта ѝ, за да може Албания да стане по-скоро член на ЕС", каза албанският премиер.

Рама допълни, че е попитал Мурати дали е възможно цялата планина от мерки на ЕС да бъдат въведени чрез ChatGPT, ако се наемат хиляди преводачи и бъдат отделени пари за това, на което тя е отговорила утвърдително.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да пита Емвер Ходжа!
12
0
 
4
 
! Отговори
Вальорианец преди 4 месеца
И във Вальора не сме чували за нея. Сигурно родителите и а избягали от града още докато е била бебе и от тогава не са се връщали . Не че нещо, ама тази наша знаменита съгражданка знае ли албански изобщо или ако случайно дойде ще трябва да си говорим на английски с нея ? Не че след като я местят от Тесла и я слагат за менъджър в OpenAI е участвала в писането на дори и ред от кода за ChatGPT ... ама това е една друга история.
11
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 4 месеца
Албания не е дори за африканската лига, ЕС обаче ги искат ............... смятайййййййй!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А България разчита на арменския поп за Шенген
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не напразно са ги нарекли "албански реотан".
8
1
 
1
 
! Отговори
Леля чичо преди 4 месеца
Всички капиталисти с радост искат да си изхвърлят народа в трудовия концлагер ЕС, докато те само си живучкат на родна земя и си правят кефа, това е същото като да си съпруга на моряк, но тука говорим че милиони хора заминават в концлагера за десетилетия, и освобождават от присъствието си и това тежко бреме да се съобразяваш с народа си , ееей как са го измислили само хитреци капиталисти
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дааа. Много лъжи ще трябват за обработка на населението преди влизане в ЕС, затова си требе опъна. Ако везат да превеждат директиви и закони, само по-бързо ще се закопаят.
6
2
 
3
 
! Отговори
мда преди 4 месеца
Албанците и те се натискат за концлагера.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Рама:за разлика от други страни, където целият процес по въвеждане на правните актове на ЕС е продължил до девет години, Албания ще се справи много по-бързо.""Напразни усилия Еди, мъкедонците са ви като воденичен камък на шията и скоро преговорният процес няма да започне.
4
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това което говори Рама е възможно и звучи доста хитро.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Bмecтo paбoтитe ga ce onpaвят, тo вcekи geн, вce no-roлeми gивoтии..
2
4
 
15
 
! Отговори
Цъцъцъцъцъ... преди 4 месеца
Дa ce cмeeш ли, ga nлaчeш ли...
1
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И той разчита на Америка за ЕС! Както ние за Шенген!