Ретрограден Меркурий: Как ще се отрази на всяка зодия?

Ретроградното пътуване на Меркурий започва на 13 декември и ще продължи три седмици
13 дек 2023 22:30, Теодора Драгоева
10
Ретрограден Меркурий: Как ще се отрази на всяка зодия?
Снимка: iStock

Ретроградният Меркурий ще се усеща през целия празничен сезон до Нова година. Така че ако вече се чувствате по-уморени и дезориентирани от обикновено, сякаш не мислите трезво – може би трябва да обвините за това ретроградния Меркурий.

И все пак важно е да запомните, че това преживяване наистина не е краят на света. В края на краищата това се случва само около 3 до 4 пъти годишно, което означава, че ретроградният Меркурий е не само познато преживяване за вас, но и неразделна част от вашето годишно слънчево пътуване.

Продължаваща около три седмици, тази така наречена „комуникационна криза“ има начин да изрови неразрешена драма от нашето минало, особено ако разговорът е бил оставен недовършен твърде дълго. Тъй като Меркурий започва да се движи назад, той насочва вниманието към ситуации, които остават неуредени, осигурявайки ни възможност най-накрая да приключим и да оставим миналото зад нас.

Докато ретроградният Меркурий намира радост в това да прави живота ни максимално неудобен, нормално е сега да очаквате увеличаване на закъсненията, разочарованията, неразбирателството и дори технологичните неизправности. А когато Меркурий е ретрограден, плановете рядко са ясно очертани, така че не е най-подходящото време за подписване на договори или вземане на решения, променящи живота.

Ретроградният Меркурий в Козирог започва на 13 декември и завършва на 1 януари 2024 г.

Неговата ретроградност започва в Козирог – кардиналният земен знак, свързан с карма, дисциплина, упорит труд, забавено удовлетворение, амбиция, традиция и социален статус. Ето защо може да бъдете принудени да се върнете към незавършени професионални проекти, както и да преосмислите условията на вашите дългосрочни ангажименти. Тази ретроградност се управлява от Сатурн – планетата на зрелостта и основните житейски уроци, а Сатурн в момента се движи през духовните, езотерични и емпатични Риби. Това означава, че тази ретроградност ще бъде съсредоточена върху способността ни да подходим към любовта с граници и без заблуди.

Тъй като ретроградният Меркурий винаги се усеща най-интензивно през първите и последните дни на тази му фаза, можете да очаквате новогодишната нощ да бъде особено разочароващо и странно изживяване. Ако обаче се оставите на течението и приемете, че плановете най-вероятно ще се променят, може да се окажете на място, което дори не сте подозирали, че ще ви допадне.

Всеки ще почувства класическите симптоми на ретроградния Меркурий, но нека обърнем внимание как това явление ще се отрази на 12-те зодии:

Овен
Вие сте естествено настроени да побеждавате, но е време да преосмислите състезателната страна на вашата личност, защото Меркурий е ретрограден през вашия 10-и дом на кариерата. Това вероятно ще повлияе на някои от вашите професионални планове, особено ако те са построени на нестабилна почва в началото. Време е да мислите нестандартно, когато става въпрос за проблеми, свързани с вашето социално положение и публичната ви личност, защото невинаги можете да разчитате на външния вид. Може да се сблъскате с конфликти с началниците си и недоразумения с подчинените си, защото авторитетът е нещо непостоянно. Позволете на тази ретроградност да излекува и укрепи връзките ви.

След края на ретроградния Меркурий, на 1 януари, ще имате много по-добра представа за това какъв ход в кариерата сте готови да направите в бъдеще.

Как това явление ще се отрази на 12-те зодии разберете от Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Чревоугодник преди 4 месеца
Как ще се отрази този Меркурий на зелето?
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ПОЛОВИНАТА ЗОДИИ ЩЕ ГО СМУУЧАТ С УДОВОЛСТВИЕ, А ДРУГАТА - С ОТВРАЩЕНИЕ...

Спонсорирани публикации