OpenAI влезе в комбина с германски медиен гигант

В Аксел Шпрингер доволни от договора
14 дек 2023 13:41, Петър Бойчев
4
OpenAI влезе в комбина с германски медиен гигант
Снимка: БГНЕС

Германската медийна компания "Аксел Шпрингер" (Axel Springer AG) обяви вчера, че обединява усилията си с компанията в сферата на изкуствения интелект "Оупън Ей Ай" (OpenAI), калифорнийския създател на "Чат Джи Пи Ти" (ChatGPT), който ще ѝ плаща, за да предоставя съдържание от своите издания в отговор на запитвания на потребители, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Съгласно условията на това партньорство, което двете страни определиха като безпрецедентно, потребителите, които зададат въпрос на "Чат Джи Пи Ти", ще получават резюмета на статии, публикувани от марките на "Аксел Шпрингер", включително "Политико", "Бизнес инсайдър" и всекидневниците "Билд" и "Велт". Тези резюмета ще се основават по-специално на статии, които иначе изискват платен достъп.
"Чат Джи Пи Ти" също така ще посочва използваните източници и ще предоставя връзки към пълните текстове на статиите.

"Аксел Шпрингер" ще получава възнаграждение от "Оупън Ей Ай" в рамките на това партньорство, което е планирано да продължи няколко години, заяви говорител на групата пред АФП, без да дава повече подробности.
С търсачката "Гугъл" (Google) или социалната мрежа "Фейсбук" (Facebook) "медийните издатели пропуснаха в миналото възможността да получат заплащане за безплатно разпространение на съдържанието си и ние все още преследваме парите, които тези платформи ни дължат. Този път се справяме по-добре", каза този източник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И, разбира се, подобно изграждане на журналистика не би могло да се осъществи без използването на лостовете, разработени от ЦРУ. От документите по случая Twitter , по-специално, е известно, че както ФБР, така и ЦРУ са управлявали портали в Twitter и Facebook* , което им позволява за манипулиране на информация, премахване на хора от платформи и заглушаване на определени хора, които не харесват в социалните медии.Както признава Робърт Кенеди, Всяка вечер, преди да заспя, си мисля какво ще направя през първите седмици от моето президентство, за да реша проблема с тези разузнавателни агенции. Ще
2
0
 
7
 
! Отговори
Славна традиция преди 4 месеца
Изданията на "Шпрингер" са прочути от десетилетия със свободното съчинителство, което представят като проверени факти, хъ-хъ. (Един от последните примери е бълнуването на "Политико" как Си Цзинпин започнал да изтребва конкуренцията в партията с размаха на Сталин, но той така здраво е хванал властта, че изобщо не се нуждае от тези щуротии.) Сега ще подпомагат с богатия си опит новите напъни на изкуствения "интелект" да пробутва на хората измишльотини. Аферим, ашколсун, машалла.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Според Робърт Кенеди, ЦРУ отдавна е поело контрола над повечето от ключовите американски и западни медии като цяло, прокарвайки през тях своите пропагандни наративи, включително по отношение на украинската криза. Още по-рано Конгресът знаеше, че въпреки че ЦРУ забранява пропагандата сред американците, съществува цяла програма, наречена Присмехулник, в която участват най-малко 400 души, водещи членове на американския журналистически пул. И въпреки че беше взето решение за закриване на тази програма, всъщност това не се случи

Спонсорирани публикации