Зеленски поиска замразените руски активи от ЕС за възстановяването на Украйна

ЕС замрази руски активи на стойност над 200 млрд. евро
18 дек 2023 06:22, Александър Попов
150
Зеленски поиска замразените руски активи от ЕС за възстановяването на Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски изрази увереност, че ЕС ще продължи да предоставя финансова подкрепа на страната му и отново настоя замразените руски активи да се използват за възстановяването на Украйна, предаде Ройтерс.

Евросъюзът в четвъртък се съгласи да започне с Украйна и Молдова преговори за присъединяването им, но унгарският премиер Виктор Орбан наложи вето на пакета от помощи за Украйна в размер на 50 милиарда евро.

"Процесът на преговори няма да бъде лесен, но най-важното е, че исторически сме взели решение в полза на едно нещо: Украйна винаги ще бъде част от нашия общ европейски дом", каза Зеленски в традиционното си видеообръщение.

Основният фокус на изказването му беше върху въпроса за евентуалното изземване на замразените руски активи и използването им за възстановяването на опустошената от войната страна.

"Активите на терористичната държава (Русия) и нейните съюзници трябва да бъдат използвани в подкрепа на Украйна, за да се защитят животи и хора от руския терор. Това ще бъде справедливо", подчерта Зеленски.

ЕС замрази руски активи на стойност над 200 млрд. евро, като по-голямата част от тях се намират в Белгия, отбелязва Ройтерс. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зе-просякът отдавна иска замразените руски активи от ЕС, но Еесовската Зона умира от страх за ликвидационната мощ на руския отговор. Президентът Путин каза, че антизападните руски санкции няма да бъдат премахнати в обозримо бъдеще, а ако западът си позволи да открадне замразените руски активи, РФ ще национализира западните активи на територията на Русия на стойност над 550 млрд юро.
11
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин каква марка кола масла използва много е гладичък и секси
10
3
 
37
 
! Отговори
Генчо Еврото преди 4 месеца
Мой съсед бизнесмен много ме дразни, кара хубава кола, млада любовница има и на почивки с нея ходи, а аз въпреки, че като него съм пекан мошеник не ми се получават нещата. Та ако може неговите сметки да се конфискуват да ми се прехвърлят ще бъда щастлив, иначе се депресирам и коката перък вечер не ми помага
9
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин го е яд че е дребен и затова нападна Украйна
8
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украйна не съществува вече.
7
2
 
40
 
! Отговори
шмatka преди 4 месеца
тоя си мисли чи на някой в умрелия ес му пука за него и осраната му територия!?!?Руските пари бяха откраднати за тях си ,защото иде криззаа и глад за суровиниии !!!
6
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украйна никога не е била част от никъв европейски дом, та то доскоро нямаше никва украйна.
5
1
 
44
 
! Отговори
Накратко : преди 4 месеца
Репортер пита шорош Денк0ФФ в Брюксел :"Г-н Денк0ФФ,какви са най-важните приоритети на правителството?"Съсел Денк0ФФ отговаря :"Най-важния приоритет е мигрантите... Другият ни приоритет е Украйна..."
4
1
 
54
 
! Отговори
българин преди 4 месеца
Защо ни анимавате с дивотийте на този третостепенен клоун?
3
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
САЩ го захвърлиха и просяка се обърна към ЕС. Трето половите да му дадат пари. От богата България. Той и ЕС няма пари. А сега ще почнат дай смс да лекуваме децата а ще даваме пари на Украйна. Нали беше много ербап няма да спазва мински споразумения. Остана само една държава с правителство от марионетки на едно посолство.
2
34
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 4 месеца
Който чупи , купи , казва народа.
1
47
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Правилно. Владимира Путина ще изплати всички щети които направи.

Спонсорирани публикации