Еротичен уелнес или как да повдигнете либидото си по празниците?

Как да управлявате сексуалното си желание по време на празничния сезон
21 дек 2023 22:10, Теодора Драгоева
11
Еротичен уелнес или как да повдигнете либидото си по празниците?
Снимка: iStock

Култивирането на сексуалното желание около Коледа и Нова година не е лесно. Празничният сезон често може да доведе до по-ниско либидо. Много проучвания показват, че желанието, особено на жените, намалява в дните преди Коледа. За психическото здраве обаче е важно да се грижите за собствената си еротична нагласа и желание.

Понякога изследванията на сексуалността не ни предоставят пълна, нюансирана картина на това, което хората всъщност преживяват в своя еротичен живот – особено през празничния сезон. Наистина ли количеството увеличава желанието? Като подарък за себе си през този празничен сезон, научете се как да правите разлика и да повишите собственото си сексуално желание.

Според някои проучвания пиковият сезон за хората да правят секс са летните месеци, последвани бързо от затишие през есента. Този модел се наблюдава при продажбите на презервативи, търсенията в Google за сексуално съдържание, онлайн запознанствата, нивата на зачеване и др. Въпреки че изглежда, че хората правят по-малко секс през зимата, отколкото през лятото, има втори пик на сексуалната активност, който изглежда е по време на празничния сезон, като най-големият скок е в седмицата между Коледа и Нова година.

Цялата статия можете да прочетет в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: либидо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
3
 
! Отговори
Забавлявам се, Сър преди 4 месеца
Живейте весели на този свят! Човек е подчинен на висши сфери и миналото не оплаквай брат, към него никой път не ще намери .....Ще мине и това размирно време......
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Затова ли сте денонощно там?
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Любовта не е уелнес процедура!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сериозно, по празниците едвам се въздържам да не си бъркам в га.щи.те насред работния ден или докато съм на обществено място. Не знам от коледната обстановка ли е, от гряното вино ли, ама не ме свърта и за 5 часа.

Спонсорирани публикации