Ще стане ли факт Суперлигата - турнирът за милиони на богатите

Само Барселона и Реал Мадрид твърдо стоят зад турнира
22 дек 2023 17:30, Красимир Ангелов
14
Ще стане ли факт Суперлигата - турнирът за милиони на богатите
Снимка: БГНЕС

Създаването на Суперлигата отново стои на дневен ред, след като Европейският съд в Брюксел реши, че с опитите си УЕФА и ФИФА да блокират реализацията на проекта, са нарушили европейското законодателство, обясни редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

"След решението на съда от компанията A22 Sports, която стои зад Суперлигата, веднага обявиха и формата. Ще има три турнира – Звездната лига, Златната лига и Синята лига с изпадащи и изкачващи се отбори. Първите два турнира ще са с по 16 отбора, третият – с 32. В него ще има и 20 изпадащи тимове и такива, които ще се класират чрез националните първенства. Освен това от A22 Sports обявиха, че мачовете ще се излъчват безплатно. Това ще стане чрез стрийминг платформа и безплатното шоу ще привлече милиарди фенове, а с това и много рекламодатели, чрез които Суперлигата ще се финансира", каза Коларов.

Но какви са изгледите за създаването на Суперлига?

"За момента не изглеждат много големи, защото единствено Реал Мадрид и Барселона продължават да подкрепят идеята. Клубове от ранга на Байерн Мюнхен, Манчестър Юнайтед и Атлетико Мадрид веднага обявиха, че са против проекта. От Серия "А", Бундеслигата и Лига 1 също оказаха съпротива. Президентът на калчото Габриеле Гравина предупреди, че всеки клуб, който отново реши да се присъедини към Суперлигата, ще бъде изваден от калчото. За клубовете от Великобритания ситуацията е още по-деликатна. Решението на Европейския съд не важи за тях, защото Обединеното кралство напусна Европейския съюз през февруари 2020 г. И ако решат да участват, Висшата лига ще има право да ги накаже. Според Reuters санкциите могат да бъдат от отнемане на 30 точки от актива на отборите и глоба от 29 милиона евро до изваждане от първенството на Англия", добави гостът.

Вижте видео с целия разговор тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
тъпомер преди 4 месеца
Е неизбежното вече е факт,аз ще гледам супер лига а мърморковците лига на прошляците.А съда ясно се е произнесъл,че не подлежят на наказание за това.Да си припомним Босман.А Англия си е Англия,всичко в лево ......
12
0
 
0
 
! Отговори
КВО МИСЛИ преди 4 месеца
БФС по въпроса.......
11
0
 
3
 
! Отговори
ФУТБОЛА преди 4 месеца
Върви напред....комерсиализацията е неизбежна...Суперлигата е идеална за богатите клубове и за нас.....бедните зрители.
10
3
 
2
 
! Отговори
СУПЕРЛИГА ШЕ ИМА преди 4 месеца
Крайно време е.....да гледаме всяка седмица супер мачове с най добрите.......а не само първенства с повтарящи се шампиони....
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Тука плювачитеМачовете могат да се излъчват безплатно. Да кажем докато някой от отбора се гласи да бие дуспа може да се излъчва реклама и да се прекъсва играта. Така може да се намерят още поводи за прекъсване на играта и за излъчване на реклама по 30 секунди.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този вид спорт се гледа от бедняци основно но футболистите на най-големите отбори са милионери а на по-малките отбори имат достатъчно пари за да си позволят нормален живот.
7
1
 
3
 
! Отговори
До Тука плювачите преди 4 месеца
Безплатни ще са само първата година , за зарибявка.
6
4
 
1
 
! Отговори
лиги и саполи преди 4 месеца
Това е бъдещето а не като в България в един град да има по няколко отбора . Така отборите не могат да се финансират и трябва да играят черно тото и ще гледаме театър а не футбол . По модела на великия стадионостроител от Банкя . Феновете също трябва да започнат да си плащат щото само така клубовете ще са независими финансово и няма да си продават мачовете . Не мой за Юли Толкин да дават по 500 лв на концерт а за лески цска да не дават поне 200 лв . Футбола е с пари .
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е, само Барса и Реал Мадрид ли?Сега е момента, Перуци да блесне като прати цялата,, А" група у Супер лигата на Европа.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Английски отбори няма да участват, най-малкото защото феновете са против, а и англиската футболна асоциация им каза че който се включи в Суперлигата приключва с Висшата лига, където парите са не по-малко... Ако някой смята че без английски отбори може да направи Супер лига, му пожелавам успех...
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не
2
1
 
7
 
! Отговори
А наща бг преди 4 месеца
Суперлига за бедните фенове които издържат отборите и богатите футболни босове които те ги управляват добре ще стане ли
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най- долните отбори!

Спонсорирани публикации