За какво най-често се карат двойките по време на почивка?

Разберете как да избегнете тези конфликти, ако предстои ваканция
22 дек 2023 23:00, Теодора Драгоева
12
За какво най-често се карат двойките по време на почивка?
Снимка: iStock

Покрай коледните и новогодишни празници, а и непосредствено след тях, много двойки заминават на планирана почивка. Проблемът е, че много често тези пътувания не минават без конфликти. Ако се чудите как да избегнете караниците с вашия партньор, то ние ще ви предложим няколко съвета по темата.

Като цяло пътуването с половинката винаги е специален вид преживяване. Това е време, в което партньорите забелязват различни, нови страни в характерите и в поведението един на друг, а в такъв период често се задава и тонът на връзката за бъдещето, създават се спомени, и разбира се, това е възможност да прекарате качествено време с любимия човек, без всички обичайни разсейвания.

Почивката и пътуването с половинката обаче както може да е приключение, което да задълбочи връзката, така и може да донесе напрежение в отношенията.

Този тип пътувания често или запалват отново искрата на страстта, или засилват съществуващата, или я гасят напълно.

Да, пътуването е чудесен начин да се сближите с партньора си. Перфектен начин да си осигурите нови преживявания заедно и да откриете малко повече за това кои сте и как реагирате на непозната територия.

Именно затова двойките са склонни да имат завишени очаквания за тези празнични ваканции. Това обаче може да доведе до нездравословен натиск това да бъде перфектно изживяване без конфликти, а то да не се окаже такова. Според проучване, 40% от партньорите се карат по време на почивката си.

Тъй като ваканциите би трябвало да са релаксиращи и приятни преживявания, дребните стресове могат да се превърнат в големи спорове, само защото сте далеч от познатото и сте възлагали толкова много надежди, че ваканцията е бягство от реалния живот. Независимо дали се подготвяте за първото си пътуване заедно като двойка или ще заминавате заедно с децата си, ето и някои съвети, които трябва да имате предвид:

1. Избягвайте дребнави спорове за незначителни неща – те могат да ескалират

Не забравяйте, че малките спорове могат да ескалират, дори когато се намирате на мечтаната почивка. Въпреки че пътуването може да извади на показ най-доброто от нас – да ни направи по-дръзки, отворени към риска и най-вече със слънчев загар – то понякога може да извади най-лошото от нас.

Ако отивате на почивка с половинката си и ще бъдете един с друг всяка секунда от всеки ден за продължителен период от време, логично е  да очаквате да се скарате през този период. Споровете ви могат да са за някакви незначителни неща като в колко да ставате сутрин, къде да вечеряте и др.

Вие вероятно не бихте спорили за това къде и какво да ядете, когато сте вкъщи, но на почивка това се превръща в основна тема, в която никой от вас не може да вземе крайно решение и накрая търпението се изчерпва, това води до разногласия и взаимни обвинения.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: ваканцияспорове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Предлагай се другаде!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Народа е казал: На уроспия няма угодия!
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всичко е от пресищане и суета. Дето му казва народът - "няма угодия".
3
0
 
6
 
! Отговори
Двойките прекарват преди 4 месеца
ваканцията сами, ако не са женени. Създадат ли семейство, децата им са с тях. Споровете между съпрузите са свързани с желанията на децата. Бащата подкрепя настояването на синчето за летуване на къмпинг някъде в планината, като всеки ден правят някакви туристически преходи. Майката и дъщерята искат хубав морски курорт, но след като отидат там започват караници между двете. Щерката иска повече лукс и хойкане насам-натам, майката прави сметка как да изкарат почивката по-пестеливо.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тотото дава ли отпуска?
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Майната й на такава "почивка". Не стига, че се карате в къщи, но да си толкова шантав, че да дадеш куп пари, за да се караш с половинката на курорт. *** с любовницата.