Как да избегнете емоционално харчене през този празничен сезон

Внимавайте и с пазаруването в интернет
25 дек 2023 18:20, Теодора Драгоева
5
Как да избегнете емоционално харчене през този празничен сезон
Снимка: iStock

Декември може да е най-прекрасното, но и най-скъпото време от годината. Мантрата на месеца по същество е да харчим до полуда, независимо дали става въпрос за лъскаво ново парти облекло с пайети, за изискани подаръци за любими хора, за пищни кулинарни пазари или за организиране на луксозна ваканция в почивните дни. И това, което прави този скок в харченето още по-сложен е, че празничният сезон е свързан толкова тясно с нашите емоции. Дори и да не си разменяте скъпи подаръци с близките, а само да залагате на време за традиции и семейство, вие пак вероятно ще направите някои преразходи, свързани както с добрите, така и с лошите емоции.

Ако сте получили солидна коледна премия от работодателя си или ако се чувствате виновни, че не сте прекарали достатъчно време с родителите си – това са все фактори, които могат да повлияят на начина ви на харчене.

Освен това сега сме подложени на наплив от коледни телевизионни реклами и оферти, които нападат нашите уморени, деликатни умове и ни крещят да пазаруваме, докато банковият ни баланс не спадне до нулата. Сега е доста лесно да изпаднем в неистова, емоционална лудост за харчене. Но реално не се нуждаем от всичко това, а по-скоро от терапия. Според различни експерти във финансите и психологията, трябва да се опитате да прекъснете моделите на емоционално харчене през декември, а и след това.

Какво е емоционално харчене можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Винаги съм съжалявал манипулаторите. Постоянно трябва да убеждават,придумват, склоняват, заплашват и умоляват.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дайте всичките си излишни пари на мъжа си. Може направо да му ги джиросате.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Харчат емоционално хора, които не са сигурни в бъдещето.

Спонсорирани публикации