Народният театър изпраща старата година с постановки и на трите си сцени

На голямата сцена е Деян Донков с моноспектакъла "Камбаната"
30 дек 2023 12:50, Петър Бойчев
8
Народният театър изпраща старата година с постановки и на трите си сцени
Снимка БГНЕС

Народният театър "Иван Вазов“ ще изпрати старата година с представления на трите си сцени.  

От 19 часа на голямата сцена зрителите ще могат да гледат моноспектакъла на Деян Донков "Камбаната" по едноименния роман на Недялко Славов. Всеки, закупил билет за представлението на касите на Народния театър, получава и втори като комплимент от трупата. В новогодишната вечер в представлението ще участват и музикантите от "Карандила". Режисьор на "Камбаната" е самият Деян Донков.

По същото време в камерната зала зрителите могат да гледат моноспектакъла на Христо Мутафчиев „Боже мой“ на режисьора Стоян Радев. Това е най-скорошната премиера на Народния театър. Текстът на пиесата е вдъхновен от романа "Жажда" на белгийската писателка Амели Нотомб и е написан специално за Христо Мутафчиев от Теа Денолюбова.

Два часа преди полунощ на сцена "Музите" Народният театър кани публиката на авторския движенчески спектакъл на румънката Андреа Гаврилиу "Фиеста". За това представление, както и за моноспектакъла на Христо Мутафчиев "Боже мой" билети няма.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Рали преди 3 месеца
Програмата стана толкова скучна като махнаха Морфов. Има 3-4 постановки, които стават. Не гледайте Калигула или Орфей. Касапница и кръв.
6
0
 
1
 
! Отговори
Декла преди 3 месеца
Що, бе, добре си декламират хората.
5
0
 
1
 
! Отговори
Илия преди 3 месеца
В НАТФИЗ трябва да има няколко нилеви години. Произвеждат ниско качество артисти, половината стават телевизионни водещи с нещастни напъни, другата половина вече имат школи и печелят на гърба на амбициозни родители. Някой от тях вече са и с титли " професор", "доцент", режират на поразия... Ми то А.Хопкинс, Де Ниро, Ал Пачино, Мерил Стрийп, Том Ханкс...не са с такива претенций...но им е слаба играта, пък и нямат "Аскеер", и как се казваха другите БГ награди...
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Донков и Мутафчиев са толкоз зле, че те трябва да дават пари, за да ги гледат. Тия хора не са актьори просто. Те винаги играят себе си. Такива каквито са им образите, такива са и те в живота. Обикновено на някакви злобни хора. А актьора трябва да може да пресъздава всичко.
3
0
 
3
 
! Отговори
Парцалев преди 3 месеца
Трябва да сложат дублажи и на нашите сериали!Повечето мънкат и говорят монотонно.Никакви емоции,живец!За това сериалите от други страни,дублирани тук се гледат.Усещаш емоцията.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
това са културните дейци на държавата - актьори, все нещо не им достига, я пари, я внимание, а композитори, музиканти, художници, писатели... те се оправят някак и без нищо
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бойко Борисов дава много пари на хората. Скоро даде на поповете, така че според мене догодина ще даде и на театрите. Да си купят там каквото им трябва, че да правят повече култура.