Рецептата Dnes: Сочна баклава с локум

Любим десерт
30 дек 2023 10:20, Михаела Лазарова
15
Рецептата Dnes: Сочна баклава с локум
Снимка: Istock

Продукти:

  • 1 пакет фини кори
  • 2-3 кутии розов локум
  • 4 яйца
  • 1/2 ч.ч захар
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 бакпулвер
  • 1 ч.ч. счукани орехи.

Приготвяне:

Яйцата, захарта, олиото и бакпулверът се разбиват на гъста каша. Локумът се нарязва на парчета, като всяко се дели на 4 части. Вземат се по 2 листа от корите и в широката част се нареждат локумчетата. До тях се слагат орехите и се маже навсякъде от кашата, като накрая се навиват на руло. Пекат се в предварително загрята фурна. След като изстинат се нарязват на парчета и се заливат със сироп от 3 ч.ч. вода, 3ч.ч. захар и 4 ванилии. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
ф преди 3 месеца
До СанданскиЧе вземи и разточи една баклава, че прати по една покана че да си хапнем.
4
1
 
2
 
! Отговори
Сандански преди 3 месеца
Баклава, която не е с точени корл за нищо не става.16 точени кори трябва да има баклавата иначе не е баклава.Тия готовите са пълна скръб.
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще падна от смях! Яйца заедно със захар и заедно с олио не се консумира! Тази комбинация я обичат най - много докторите.... за да има парички от болни ученички!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ДПС е контролирана лично от Сорос
1
2
 
4
 
! Отговори
Трифон преди 3 месеца
Доста зле се отразява на фигурата и на здравето. Верно някои харусват дебели но аз предпочитам да са като дъсчета.