7 навика, които подобряват живота ни

Повторете няколко утвърждения
16
7 навика, които подобряват живота ни
Снимка: Istock

В началото на всяка нова година правим равносметка старата година и планираме какво ново ще направим, за да подобрим ежедневието си. Ако и вие мислите в тази посока, ще ви е полезно да знаете, че някои краткотрайни, но редовни действия могат значително да повлияят на живота ни, и то в позитивен план. Не е необходимо винаги да правим големи постъпки, за да имаме сериозна промяна в живота. Понякога е достатъчно да са няколко съвсем кратки действия, но ако ги правим редовно, те ще подобрят физическото ни и емоционално здраве.

Ето няколко простички навика, които отнемат само по няколко минути на ден, но ще имат голям ефект.

Затворете очите за 5 минути, когато сте под напрежение

Само пет минути, а могат да спасят деня ви. Ако през деня се случа да усетите голямо напрежение и силен стрес, прекъснете дейността си за няколко минути и просто затворете очи. Опитайте се да отхвърлите всякакви мисли, а да се концентрирате само върху себе си, дишането си и овладяването на ума. Работата няма да избяга за 5 минути, но успокояването на ума ще ви помогне да продължите деня си по-спокойни, по-уравновесени и най-вече - по-здрави. Защото всяка минута стрес е пагубна за здравето ни, а то е най-голямото ни богатство. Нека не го пилеем.

Дишайте дълбоко за 5 минути на ден

Писали сме многократно за ползите от дълбокото дишане, затова ще споменем само няколко сега - успокоява ума, тялото, подобрява настроението, релаксира, отпуска нервната система, потиска апетита. Може да упражнявате дълбоко дишане в моменти, когато сте под стрес, но и когато се чувствате спокойни също е прекрасно да го правите. Така ще допринесете още повече към доброто настроение, превръщайки го в прекрасно.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Навитак преди 3 месеца
Мише, бих ти подобрябвал живота с един *** навик, но по 7 пъти на ден!
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не променяйте добрите навици!
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нова с разтягането за 5 мин е малко. С дъсчицата се разтягаме 15 мин сутрин и вечер. Това да се надъхваш пред огледалото не е ли говорене сам ? Озадачен съм.
11
3
 
0
 
! Отговори
Мъдър преди 3 месеца
Дишайте дълбоко със затворени очи. Каквото и да става не си отваряй очите . Ще станем европейци . Няма да стигнем Европа. Европа ще слезе на нашето ниво.
10
0
 
8
 
! Отговори
8 навик : преди 3 месеца
Затворете страницата с тази безсмислена статия...
9
0
 
13
 
! Отговори
Проумейте преди 3 месеца
Направете всичко възможно да заживеете самостоятелно още докато сте на не повече от 20 г. В България не всеки успява да постигне това, по много причини. Но създадете ли семейство, самостоятелното жилище е задължително. Пълноценен ергенски/момински живот при живеене заедно с родителите - това е почти невъзможно да се постигне. Щастлив брак без излишно напрежение, интриги и кавги в къщата на тъщата или на свеки - това се случва веднъж на 10 000 такива двойки и е голяма случайност.
8
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Въздават ми хвала и боговете са ми дали нежни ръце и ще строша гръбнака на Сатаната и подчинените му.... Ще ве довърша.....
7
0
 
11
 
! Отговори
заиграване с млади преди 3 месеца
моми или дашни каки редовно - навика, които подобряват живота ни
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най-важното е да ограничите до минимум посещенията е dnes.bg
5
3
 
6
 
! Отговори
11-и навик преди 3 месеца
Хапвайте орехите.
4
3
 
4
 
! Отговори
10-и навик преди 3 месеца
Хапвайте салама.
3
3
 
3
 
! Отговори
9-и навик преди 3 месеца
Хапвайте кайсиите.
2
3
 
4
 
! Отговори
8-и навик преди 3 месеца
Хапвайте банани.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Приятни сънища!

Спонсорирани публикации