Виден ортопед: Ходете в поледиците като пингвин

Леко разкрачени с малки стъпки
10 яну 2024 16:45, Петър Бойчев
16
Виден ортопед: Ходете в поледиците като пингвин
Снимка БГНЕС

Има ли правилен начин, по който можем да ходим по заледени тротоари, така че да намалим до минимум риска от падане? За предпазване от сериозни травми видният британски ортопед Питър О Рурк предлага няколко препоръки, сред които да наподобяваме походката на пингвините върху заледена повърхност, пише Дарик.

Сред препоръките на ортопеда е краката да са леко разкрачени, което увеличава центъра на гравитацията. Препоръчително е също тялото да се накланя леко и да се правят малки крачки върху цяло стъпало. Ортопедът съветва също, когато ходим върху заледена повърхност, да гледаме напред и да не поставяме ръцете в джобовете си, за да си осигурим опора в случай на падане.

Специалистът напомня винаги да изчакваме на пешеходна пътека и да сме уверени, че на зрението ни не пречат качулки, шапки или шалове. Питър О'Рурк откроява сред най-сериозните опасности в мразовито време входните стъпала и заледените следи от автомобили.

Ако все пак изгубим баланс и тръгнем да падаме назад, експертът напомня в такъв случай да се опитаме да наклоним главата си напред с опряна брадичка към тялото. При странично падане е препоръчително да направим опит да предпазим китката и първият контакт с повърхността да е с цялата предна част на ръката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Съдете общината, не е реално на третия ден след снега да се сетят да чистят тротоарите и то на оживени места като пазара в Борово например.
14
1
 
7
 
! Отговори
Пенсиите преди 3 месеца
да си стоят в къщи, никакво излизане. Другото е, че тротоарите и малките улици също трябва да се третират със смеси. Всеки се грижи за автомобилите, а пешеходците да падат.
13
1
 
8
 
! Отговори
ДА преди 3 месеца
Така,така! Учете ни как да ходим,не чистите! А правилното е,няма да чистите ако предварително сте посипали тротоарите и улиците с подходяща смес,против замръзване!! Така и да вали,няма да се заледи!
12
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 3 месеца
То 90% от българите над 30 годишна възраст имат тяло на пингвин, та няма да им е трудно и така да ходят.
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоз "виден" ортопед сигурно не вади в/братора 24 часа от зад...си, та затова е привикнал към тази походка! -))))))
10
2
 
4
 
! Отговори
Сенеката преди 3 месеца
Аз ходя като кенгуру ...с подскоци...така ми харесва а и привличам внимание...благодарение на това успях да избягам от двама който носеха някаква бяла дреха с дълги ръкави и върви по нея....
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За по сигурно ходете като пес на 4 крака :)))
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Точно така.. А ако бързате, като пингвин ще лягате по корем на пътя и ще се пързаляте..
7
2
 
12
 
! Отговори
Стара българска преди 3 месеца
Рецепта!При залкдяване, нахлузете върху обувките/ ботушите плетени чорапи или терлици!100% гаранция за устойчивост върху леда!Пробвайте и благословете старите хора!
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
както и да ходим, Васко ДС-то не почисти леда. Преди не почисти клоните. Е няма такива неможачи като тези комунистически гейчета!
5
1
 
18
 
! Отговори
Зевс преди 3 месеца
Един мъж много му се правили палави работи, ама в джоба имал само 5 лева. Отишъл при една жрица и попитал за 5 лева какво може да получи, а тя му отговорила един пингвин. Човека не знаел какво е това, но дал парите, оная му смъкнала гащите до обувките и се захванала за работа. Човека тъкмо да свърши, обаче жрицата спряла, изправила се и тръгнала да си ходи. Нашия тръгнал да я догони и тогава разбрал какво значи да ти направят пингвин :)
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ясно общината няма да чисти, пълзете като гущери
3
1
 
7
 
! Отговори
Фаворит е преди 3 месеца
Номер 2 !!!!
2
1
 
8
 
! Отговори
Моето кученце така преди 3 месеца
ходи . За два крака е препоръчително . Ако някой гледа да мине преди вас в хубавата част на тротоара намалете , да не паднете . Хорат не дават път . Пречкат се в 40 процента от разминаванията .
1
1
 
31
 
! Отговори
Избирател преди 3 месеца
А не може ли да се почисти и опесъчи и да не ходим като пингвини, ако искам да ходя като пингвин ще отида в Арктика.