Най-добри алтернативни тренировки за хората, които мразят фитнеса

Има множество форми на физическа активност
15 яну 2024 13:15, Теодора Драгоева
14
Най-добри алтернативни тренировки за хората, които мразят фитнеса
Снимка: iStock

Спортът има толкова много положителни ефекти както върху тялото, така и върху ума, ето защо физическата активност е жизненоважен компонент на здравословния начин на живот. За много хора обаче атмосферата на обикновена фитнес зала може да бъде невдъхновяваща, неприятна и дори ужасяваща. Добрата новина е, че дори да не ходите на фитнес, има множество други форми на физическа активност, които могат да ви осигурят ободряваща промяна в живота.

Ще разгледаме осемте най-добри алтернативни тренировки, подходящи за хората, които имат алергия към фитнес залите. Тези алтернативни тренировки предлагат разнообразни възможности за посрещане на различни предпочитания и фитнес цели. А ето и кои са тези видове тренировки:

1. Бягане и джогинг на открито

Поддържането на тялото във форма може да бъде едно от най-лесните и едно от най-забавните неща за правене. Чувство за независимост и връзка с природата, които и двете може да са енергизиращи, могат да бъдат придобити чрез бягане или джогинг в близкия парк, по живописни пътеки или дори в квартала ви, из по-тихите и зелени улици. Това е алтернативен вид упражнение, което е едновременно достъпно и евтино, защото всичко, което изисква, е да завържете обувките си за бягане и да излезете навън, за да потичате. Освен това, това е фантастичен вид сърдечно-съдово упражнение, което може да помогне за изграждане на издръжливост, изгаряне на калории и подобряване на психическото благополучие.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: джогинг на открито
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това дето си го правят тия на снимката не е ли болезнено и противоестествено? После как аккат?
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички мразят фитнеса!
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Джогинга е за леки хора. Ако си тежък ти разбива ставите на краката. Също и в залите за фитнес с големите тежести.. гледаш наоколо планини от мускули, а твойте не растът, затова все по-големи тежести, после и разни субстанции. И на старини пак проблеми със здравето. Най добре са колело, плуване, танци дето пишат. Натоварват се главно мускули, а не стави и сърце, освен това повишават издръжливостта. Друго си е да изкачиш до 8мия етаж през 2 стъпъла и да не се задъхаш.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
какво е фитнес адски тъппи журррналя? Не знаете превода? Затова сте бедни и прозти татари бухахха бухахахахах
5
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бяганетото е за дебелaци. Джей Кътлър никога не е правил кардио когато спечели 4 пъти Мистър Олимпия.
4
4
 
5
 
! Отговори
до 3 преди 3 месеца
Да.. сега така :), най-вероятно си на 20-30 години. Като направиш 40 ще започнеш да се замисляш че само с чашата няма да завършат добре нещата. Към 50 вече ще си дроб.. я изкараш 60, я не. Спорт си трябва, но лек спорт - за здраве и без химия.
3
0
 
7
 
! Отговори
Пияница преди 3 месеца
Аз тренирам като вдигам чашата
2
0
 
9
 
! Отговори
Георги преди 3 месеца
Бягане, плуване, тенис на корт на маса и т.н. Фитнеса съсипва тялото.. казвам го от опит. Ходя по фитнес залите вече почти 20 години. В момента правя упражнения с малки тежести и основно бяхам и карам колело - както в залата, така и навън. За 20 години съм видял много неща - от хора които са умирали от химия, хора със сърдечни проблеми - супер атлети, хора с репродукционни проблеми. Големите тежести ви правят като боримечки. Накарайте един културист да преплува 100 метра или да избяга 1км.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Логистика в строителството, чрез подсигуряване на тухли, вар и киреч. Степени на интензивност - за един, двама или трима майстори.

Спонсорирани публикации