6 знака, че душата ви иска промяна

Чувствате се не на мястото си, където се намирате
Обновена: 27 яну 2024 23:08 | 27 яну 2024 23:00, Михаела Лазарова
46
6 знака, че душата ви иска промяна
Снимка: Istock

Понякога сме толкова погълнати от изпълнението на ежедневните си задължения, че започваме да отделяме все по-малко внимание на себе си и нуждите си. Зоната на комфорт може да бъде разрушителна и въпреки че не се чувстваме комфортно в работата си, семейната среда, приятелски или любовни взаимоотношения, трудно се решаваме да предприемем промяна.

Така наречената зона на комфорт може да е неудобна за нас, да не ни прави щастливи, но ние стоим и чакаме някой да действа вместо нас. Рано или късно обаче, душата ни дава ясни знаци, че се нуждае от промяна.

Вижте кои са.

Чувствате се неспокойни и недоволни от живота си.

Ако начинът, по който прекарвате по-голямата част от времето си на работа, както и свободното си време, вече не удовлетворява душата ви, може би имате нужда от промяна в кариерата и личен план. Еднообразието, липсата на движение напред, на развитие, могат да ни изложат на някои рискове.

Според западни проучвания, неангажираните, нереализирани хора са изложени на по-висок риск от развитие на депресия, тревожност, злоупотреба с вещества и други психични проблеми. Не забравяйте, че вие дърпате конците зад завесата, а не някой друг.

Не живеете страстите си.

Когато алармата ви звъни сутрин, чувствате ли се енергични и готови да се захванете за работа? Или се чувствате изтощени и мрачни за предстоящия ден? Ако по-скоро се чувствате зле емоционално още от първите минути на вашето събуждане, то това е знак, че душата ви копнее за промяна.
В случай, че често чувствате безпокойство и тежест в душата си, това вероятно означава, че не живеете според мечтите си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
2
 
! Отговори
нищо не разбирам преди 2 месеца
статията е за душа,вие сте написали толкова гнусни коментари,що за първобитни неандерталски същества сте(няма да ви наричам хора за да не обидя човешката раса) не разбирам,но явно лесния и охолен живот,когато всичко ти пада от небето води до това,до оскотяване,ако трябваше да работитеда плащате сметки,да се борите всеки ден щяхте да мислите по друг начин и щяхте да имате душа,чувства и т.н.,а сега тези неща тотално липсват,заместени са от парите и материалното
8
3
 
1
 
! Отговори
Трифон преди 2 месеца
Отказвате да ковете дъската, въпреки молбите и заплахите от нейна страна. Тръся си работничка за лозето за почивните дни.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"не живеете страстите си"Авторите знаят ли, че думата "страст" и синоним на "страдание", но са от разични времеви периоди, съответно имата само стилистична разлика. Въпреки че повечето хора считат за "страст" за половия нагон. Което също в много случаи е, защото доста хора нямат, а и не искат да имат възпитанието да го овладеят....
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дето се вика - додеяло ти е..... Баш така се чувствах в казармата. Колкото по- наближаваше увото, по зле ставаше. Стуация както казваше взводния -" Тук само времето може да ви помогне." Като дойде деня, имах чувството че ще полетя....
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хубав ден!
4
3
 
20
 
! Отговори
Злото съществува,уви преди 2 месеца
Всеки човек има сред колегите, роднините и уж-приятелите си лицемери, завистници, недоброжелатели, енергийни вампири или мизантропи, които вечно са в лошо настроение и се стремят да развалят настроението и на околните. Често пъти вярваме, че като им демонстрираме доброто си отношение, ще ги променим или че поне спрямо нас ще станат по-човечни. Това е грешка, такива никога не се променят, затова бягайте далеч от тях.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За това, за което копнее душата ми, не плащат. И тогава какво правим?......
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всеки с проблемите си!
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Приятни сънища!